feeder insider w/ Miss I

Dacă nu o cunoașteți pe Ioana Pârlog ca Miss I, se poate să fi auzit de proiectele ei, radio-ul Groove On și magazinul de viniluri Misbits. Pasiunea pentru muzică a domnișoarei I, începută în copilărie o dată cu albumele tatălui și lecții de pian, a continuat și s-a materializat în 9 ani de party-uri, proiecte radio și o colecție impresionantă de viniluri. Set-urile ei sunt o incursiune prin diferite genuri, de la jazz la techno, mereu armonioase și echilibrate, pline de suflet și căldură. Ne bucurăm să prezentăm feeder insider-ul de săptămâna aceasta, alături de Miss I.

Keywords: Radio, dj, record store, vinyl

Hello, Miss I!

Iată ce ar vrea feeder să știe despre tine:

(please, fill in the blanks)

Îmi doresc să fiu un dj…zâmbitor.
Mă simt cel mai bine când…sunt pe o saltea pe mare.
În comparație cu alte medii, vinilul este mai…curat.
Unul din locurile mele preferate este…Berlin, la balansoare.
Câteva dintre lucrurile care-mi plac la București…iarba verde, plimbările cu bicicleta pe pistele noi.
Dacă nu aș fi ajuns în domeniul muzicii, aș fi ales probabil…arhitectura.
Mi-a fost mereu ușor să…zburd.
Una dintre dorințele mele pentru viitor este…sa călătoresc.
Pe scenă mă simt…în al 9-lea cer.
3 viniluri pe care le reascult cu drag de fiecare dată…

Joss Moog – Room 26

Round Two – New Day Vocal Mix

J Antoni – Lost

AMG: Helllo, Miss I, bine te-am găsit. Ne-ai povestit cum ți-ai început drumul în muzică acum 9 ani și că ai fost influențată de tatăl tău, care avea tot felul de materiale muzicale, casete, pick-up, chiar și un show radio cu muzică reggae. Ce muzică mai ascultai în acea vreme? Cum a decurs evoluția ta din punct de vedere al stilurilor de muzică abordate și explorate?

Miss I: Hello, bine v-am găsit.  Pe vremea aceea pfuu..atâția ani au trecut! Ascultam din muzica tatălui când nu era acasă, își făcea tot felul de cd-uri cu muzică românească, pe vremea aceea erau la modă Genius, 3 Sud Est. Între timp descoperisem niște cd-uri cu Sasha și Satoshi Tomie , nu imi dădeam seama dacă îmi plac sau nu. Satoshi Tomie a venit la scurt timp în România și i-am zis și tatălui, care m-a rugat să-l iau și pe el la petrecere. Logic că nu s-a întâmplat asta, acuma dacă stau să ma gândesc nu știu de ce nu l-am luat, că aș fi putut, dar na, la vârsta aia voiam să fiu singură. S-a supărat pe mine că nu l-am luat oricum.

AMG: Anul trecut ai deschis Misbits, unde ai o colecție impresionantă de viniluri care nu se prea găsesc în alte locuri din România, release-uri ale artiștilor români și internaționali. Există un public în creștere în București, o dată cu dezvoltarea scenei? Cum te-ai decis să deschizi acest magazin?

MI: Sincer să vă zic nici nu știu cum a venit ideea asta, adică știu cum a venit, eu fiind dj de mai mulți ani, cumpărând muzică de pe internet, m-am tot gândit cum ar fi să existe un magazin și la noi. Inițial era o idee doar că nu prea o vedeam realizabilă, la multe chestii nu prea mă vedeam eu în stare să le fac, nu am înțeles de ce dar uite că acest proiect se pare că a venit din inimă și m-am pus pe treabă imediat. Când m-am decis chiar a fost o schimbare, am simțit că trebuie să fac asta, n-am mai vorbit cu nimeni, m-am canalizat doar pe asta. În jumătate de an, Misbits era sus! 😀

AMG: Ce mai face Groove On? Am văzut că ați făcut un turneu prin țară, „Romania Underground”, iar în octombrie veți publica toate materialele și release-urile. Cum a fost această experiență și la ce să ne așteptăm de la materialele care vor veni în toamnă?

MI: Groove ON, proiectul meu de suflet!  S-a facut un turneu, într-adevăr, a fost o reușită ca să zic așa. Toată lumea foarte încântată, din toate orașele, sper să apară cât mai curând materialul pentru că eu am fost alături de ei doar în Piatra Neamț, de Paște.

De pe data de 25-31 august, vor organiza o tabără de creație in Tecșești, Alba Iulia. Acesta este proiectul de suflet al lui Jo.E. Comunitatea. S-a găsit un sat aproape părăsit, iar proiectul este ca în câțiva ani locul să devină un muzeu viu. Casele să fie recondiționate, din mai multe perioade istorice, cu arhitectură tradițională, respectiv obiceiuri și meșteșuguri românești.

AMG: Am înțeles că în toamnă te pregătești să pleci la Maastricht, și știu că ai mai fost la party-uri prin afară, așa că voiam să te întreb: există vreo diferență semnificativă între publicul român și cel internațional când vine vorba de receptivitate și percepție?

MI: Pe 11 octombrie ma pregatesc să plec la Maastricht dar până atunci, pe 12 septembrie mă voi duce la Londra. Este a 4-a oara la Londra 😀 Sper să fie la fel de bine! Dacă nu și mai bine.

Părerea mea este că publicul român s-a cam învățat cu muzica românească, valul care a copleșit cluberii. Nu o zic în nume de rău sau ceva, pentru că și eu mai pun muzică românească, dar mi se pare că publicul internațional este mai receptiv și la altă muzică. Cum ar fi cea neromânească. 

AMG: Și pentru că am pomenit de public, să vorbim și despre artiști.Spuneai despre muzica electronică locală, în special cea techno și house, că are un stil anume care a început la un moment să fie preluat de artiștii internaționali. Cum ai defini acest stil?

MI: Cum aș defini acest stil..grea întrebare. Lumea îi spune techno românesc, acuma sincer nu pot să definesc eu acest stil. Pot doar să spun că am realizat că s-au preluat multe accente din sound-ul românesc la artiștii internaționali.

AMG:Care sunt artiștii tăi preferați, a căror muzică este cel mai aproape de sufletul tău, atât români cât și de peste hotare? Cu cine ți-ar plăcea să ai un party?

MI: Artiștii preferați.. mm.. dintre cei români Raresh este pe primul loc din punctul meu de vedere, iar dintre cei străini pe zona asta este Zip, mi se pare că este cel mai diferit de toți.

AMG: Vei debuta o rubrică aici, pe feeder.ro, în care vei promova muzica electronică românească. Ne poți spune mai multe despre asta, câteva cuvinte care să țină locul unui sneak peek?

MI: Voi debuta o rubrică, într-adevăr, voi promova vinyl-uri ale artiștilor români, label-uri românești, tot ce ține de artiști români și activitățile lor în materie de muzică. Vor apărea evenimentele organizate în magazin, precum și evenimente susținute de magazinul Misbits

AMG: O dată cu ale tale cunoștințe într-ale muzicii vine și selecția variată de track-uri pe care le folosești în set-urile tale. Cum ai alcătuit mix-ul pentru feeder? Ai niște reguli ale tale de care ții cont, vreun obicei anume când vine vorba de munca creativă?

MI: Sincer vă zic, este atât de creativ totul încât nu prea îmi pregătesc mixurile. Fac o selecție să nu fie muzică de club, dar totul vine pe moment. 

AMG: Ce planuri mai ai pentru 2014?

MI: Momentan pe data de 12 septembrie merg la Londra, pe 27 septembrie în București dar încă nu s-a concretizat nimic, iar pe 11 octombrie în Maastricht. Sper să mai pot realiza la magazin câteva evenimente, dar mai aștept un pic să se facă mai răcoare afară, să se poată sta pe terasă.  

AMG:În încheiere, te rog să împărtășești cu noi o amintire frumoasă legată de tine și muzică.

MI: Amintiri frumoase, sunt o gramadă, ce-mi vine acum în minte este legat de Londra. Am pus muzică la un after party iar ultima piesă am pus Sinead O’Connor – Nothing compares 2u. 3 oameni au plâns! A fost destul de emoționant momentul dar m-a și bucurat maxim.

AMG: Mulțumesc mult, Ioana!

MI: Eu vă mulțumesc!

28 thoughts on “feeder insider w/ Miss I”

  1. Pingback: Miss I // Clep // Momentdat - Physic night @ Eden [Doimi] • feeder.ro

  2. Pingback: alandala NYE_2015 @ Austria • feeder.ro

  3. Pingback: Apotek a lansat al 3-lea EP, intitulat Apathy, alături de Giash, Vid, Mint și Rayo • Feeder.ro

  4. Pingback: 12 festivaluri pentru o vară mai frumoasă | | Feeder.ro

  5. Pingback: CRUD VeDJetal Party W/ Craig Richards @ Combinatul Fondului Plastic | Feeder.ro

  6. Pingback: Feeder Sound 46 Mixed By Ruval | Feeder.ro

  7. Pingback: BTLD: Miss I & Bonbon COVER STORIES #1 | Feeder.ro

  8. Pingback: Electronic Beats Festival | Feeder

  9. Pingback: Guesthouse Opening Night | Feeder

  10. Pingback: FESTIVALUL ELECTRONIC BEATS CUCEREȘTE BUCUREȘTIUL | Feeder

  11. Pingback: Waha Festival 2015 @ Pădurea Micfalău, Covasna | Feeder

  12. Pingback: feeder insider booklet / e-book / party | Feeder

  13. Pingback: INTERSECTION @ Halele Carol, Bucureşti | Feeder

  14. Pingback: Been there liked that : feeder x Misbits vinyl session & live painting | Feeder

  15. Pingback: Miss I @ RTS.FM Bucharest | Feeder

  16. Pingback: Proudly Made by Us pres. MISS I, VYGO @ Trippin Cafe | Feeder

  17. Pingback: Bucuresti Underground 2.0 w Herodot, Miss I, Gri, Vernisaj artwork mapping & visuals Vloop | Feeder

  18. Pingback: feeder sound 21 mixed by Sorin Milea [Deep Mix Bucharest] & Radu Mirica [Ensis Black] | Feeder

  19. Pingback: Ferro, Harry McCanna, Miss I, Mihigh, Zotist @ Club Eden | Feeder

  20. Pingback: Spring / Summer 2015 @ Club Guesthouse [București] | Feeder

  21. Pingback: ABC pres. MISS I, JON KENNEDY, BREAD&BUTTER, SOMESAN, IORGOVAN @ Ziridava | Feeder

  22. Pingback: Deep Mix Bucharest pres. MISS I, SUCIU, SORIN MILEA, RADU MIRICA, GRI @ Club EDEN | Feeder

  23. Pingback: Miss I & Alex Puicea @ Cutiuta Muzicala | Feeder

  24. Pingback: Duckwater Headquarter: Miss I, CanDJane, Inner, Laylla Dane, Bosha, Garo @ Griessmuehle (Berlin) | Feeder

  25. Pingback: SNRS 48 @ Club Eden | Feeder

  26. Pingback: Keep On Going “Berlin Calling” @ Chalet Club (Berlin) | Feeder

  27. Pingback: Been there, liked that: Graffiti session & scratching session @ Misbits | Feeder

  28. Pingback: feeder sound 04 mixed by Miss I | Feeder

Leave a reply (we review all comments)