S-a lansat SoLemn, grădina culturală din centrul Capitalei

  • by

S-a lansat SoLemn, grădina culturală din centrul Capitalei

Xella Ro, filiala locală a celui mai mare producător global de beton celular autoclavizat, este alături de promotorii culturii românești prin intermediul lansării grădinii SoLemn pe strada Știrbei Vodă 138, în inima orașului București. Blocurile de zidările YTONG au fost folosite într-un mod ingenios de către designerii Anca Fetcu și Cristina Curelea, alături de echipa de demonstratori YTONG, pentru a crea o atmosferă care a fermecat arhitecții, designerii și oamenii de cultură care i-au trecut pragul.
Intrarea în grădină, zidul “țesătură” și corpurile de iluminat în forma unor copaci minimaliști poartă semnătura Anca Fetcu, designer remarcat la nivel internațional în cadrul manifestărilor de profil, așa cum este Târgul de Design de la Milano, Fuori Salone sau New Designers Show, Londra. Oițele GnotyLambs, conceptul și dezvoltarea grădinii SoLemn îi aparțin Cristinei Curelea. De altfel, atelierul de creație al Cristinei, ce poartă același nume, în care artista creează obiecte de design, este o prelungire “inhouse” a grădinii culturale.

“Am transformat un spațiu abandonat, insalubru, pierdut, într-un spațiu cultural atașat atelierului. Am redat practic orașului un loc care și-a atins potențialul și am primit deja o mulțime de idei de proiecte, propuneri de colaborare și parteneriat, care vor face din SoLemn un “open green space” al Bucureștiului pe care consider că îl merităm” a povestit Cristina Curelea.

Grădina culturală SoLemn este un spațiu destinat expozițiilor de artă, serilor de improvizație, lansărilor de carte, pieselor de teatru, teatrului de păpuși și expozițiilor. Copaci din elemente de zidărie și led-uri, tabureți sub formă de oițe stilizate, un perete cu “zale” și o intrare spectaculoasă, ce propune o iluzie optică, toate într-o culoare albă luminoasă, marca YTONG, vor putea fi admirate într-o scenografie cu totul specială, care te duce cu gândul la o altă stare, propice creativității și ideilor pe care Cristina Curelea le aduce la viață.

„Ne mândrim deja cu o tradiție YTONG în susținerea proiectelor culturale, ce a debutat cu o serie de colaborări cu arhitecți de renume sau designeri prestigioși români”, a declarat Mădălina Dumitru, Regional Marketing Manager Xella SEE. „Am început cu amenajarea standului Murmur în cadrul proiectului Downtown Bucharest, am continuat cu scenografia inedită realizată cu peste 1.000 de blocuri de zidărie YTONG la târgul de design Autor și intervenții la Romanian Design Week. Iată că, după alte câteva proiecte de succes, suntem mândri să fim prezenți și în cadrul SoLemn”, a adăugat Mădălina Dumitru.

„Elementele de zidărie YTONG au multe caracteristici care le recomandă și pentru utilizări neconvenționale. YTONG poate fi o alegere optimă atât pentru ornamentări arhitecturale, cât și pentru proiecte de design, deoarece este un material cu o greutate redusă, ușor de modelat și montat”, a menționat Mădălina Dumitru.

O adevărată oază de verdeață și bun gust, SoLemn își propune o abordare “open green culture” invitându-și vizitatorii să uite de grijile urbane, să pășească pe iarbă și să se rupă de agitația specifică orașului. Grădina va funcționa în regim de spațiu destinat exclusiv proiectelor culturale.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)