Been there, liked that: One Love Gathering 2014

  • by
BTLT One love gathering 2014


Lacul Vidra

La nici 300 km de București se află unul dintre locurile acelea de care auzi în povești, în care timpul pare să se oprească și natura domnește. Adăpostit între munții Lotrului, acoperiți de o mulțime de brazi de toate vârstele, se află lacul de acumulare Vidra, lângă care a avut loc One Love Gathering, între 17 și 21 iulie.

Am ajuns la One Love vineri seara și am fost imediat impresionați de jocurile de lumini care erau proiectate pe copacii care înconjurau poienița în care se aflau cele 4 sound system-uri și de animațiile care apăreau pe hotelul părăsit aflat lângă scenă. Hotelul fusese construit în timpul comunismului, însă a rămas neterminat o dată cu începerea revoluției. Atmosfera era cu totul specială, imediat ce ne-am așezat am simțit acel sentiment unic de libertate pe care doar natura ți-o poate oferi, o deconectare totală de viața noastră cea de toate zilele. Ne-am bucurat de muzica reggae și dub, am privit stelele și am mâncat un curry excelent la bucătăria Papa Roots.


Curry-ul pregătit de Papa Roots

Am prins răsăritul în hotelul părăsit, pe care l-am explorat cu sufletul la gură, strecurându-ne prin restaurantul aproape complet terminat, cu bar, lambriu și scaune, găsind o gaură în perete prin care să ajungem în hotel. Construcția de 8 etaje este în diverse stadii de finisare; unele camere aveau deja cadă și toaletă, pe când altele erau pline de verdeață, cărămizi sau geamuri sparte. O dată cu lumina, am descoperit și frumusețea zonei în care ne aflam. De la înălțime, munții cu păduri parcă nesfârșite și lacul acoperit de ceață au fost fotografiați de zor, cu zâmbetul pe buze.


Lacul Vidra la răsărit


În fundal, hotelul părăsit

În timpul zilei, leneveala a mers mână în mână cu muzica liniștită și soarele cald, oamenii relaxându-se prin iarbă sau plimbându-se prin pădurile din împrejurimi. Am gustat un excelent gem de pepene pregătit de Gem Session și am stat tolăniți prin verdeața plină de floricele multicolore.


Relaxare


…și joacă


Telecabina abandonată


Și mai multă relaxare

Spre seară, petrecerea a luat-o de la capăt, cu oameni jucându-se cu mingi glow-in-the-dark sau poi-uri în flăcări, dansând în jurul boxelor sau adunându-se în jurul unui foc de tabără.


Unul dintre focurile de tabără


Mingiuțe glow-in-the-dark la expunere lungă


Distracție pe întuneric

One Love Gathering a fost o experiență extrem de plăcută și, de altfel, foarte accesibilă. Intrarea era gratuită, iar prețurile de la bar și bucătării erau foarte rezonabile. Ne-am luat la revedere cu greu de la minunatul loc ascuns printre copaci, știind că sentimentul de libertate va dispărea imediat ce vom ajunge înapoi în București, însă păstrând în noi energia pozitivă pe care locul și oamenii o ofereau și o cultivau. Cu siguranță vom merge și anul viitor, și vă recomandăm să încercați și voi, măcar o dată, experiența One Love Gathering!


Unul dintre soundsystem-uri

photos by feeder.ro

Tags:

Leave a reply (we review all comments)