Erro Grupo prezintă Geografia Inutil… @ Street Delivery

Erro Grupo prezintă Geografia Inutil… @ Street Delivery
13-15 iunie

In datele de 13, 14, 15 iunie ERRO Grupo din Brazilia prezinta in premiera in Bucuresti spectacolul de strada Geografia Inutil… in cadrul Street Delivery. Locatia aleasa de grup este Biserica Anglicana de pe strada Arthur Verona (la Fantana Maternitatii). Reprezentatiile au urmatoarele ore de desfasurare: vineri, 13 iunie – ora 17, sambata, 14 iunie si duminica 15 iunie – ora 16. Accesul este gratuit!

Geografia Inutil… este rezultatul colaborarii unuia dintre cele mai cunoscute grupuri de performance in strada din Brazilia, ERRO Grupo si dramaturgul roman Peca Stefan. In urma rezidentei lui Peca in Florianópolis in februarie si martie 2014, timp in care a scris impreuna cu ERRO, s-a nascut un spectacol la limita dintre concert, performance si interventie stradala in care se conecteaza constructiile si stereotipurile culturale din Brazilia si Romania, doua tari latine aflate la poli opusi pe harta. Aceasta premisa a dus la crearea unei piese in sapte limbi (portugheza, romana, franceza, italiana, spaniola, latina si engleza) in care geografiile care ne despart si ne unesc incep sa vorbeasca, indiferent de limba.

Geografia Inutil… este o formatie, un vinil omonim care se lanseaza, dar si un show cultural care mixeaza antropofagia, samba alaturi de ciuleandra, actiunea invizibila, conceptele lui Huizinga despre Evul Mediu, super eroi, ideea de nationalitate si nationalism, discursuri politice, istorice si sportive, limitele si necesitatea protestului, un manifest despre umanitate. La Street Delivery, in premiera in Bucuresti, va asteptam sa participati (si sa cantati) la acest concert mai mult sau mai putin inutil.

Spectacolul Geografia Inutil… a fost creat în cadrul proiectului Brazilia-România: București – Florianópolis, câștigător în 2013 al Premiului Elizabete Anderle al Fundației Culturale Santa Catarina (FCC).

Tot în cadrul aceluiași turneu va avea loc și workshopul Acțiune Invizibilă la CNDB, București (19 și 20 iunie) (fb event) și la Universitatea Sorbonne Nouvelle – Paris III (28 iunie – 1 iulie).

Performeri: Luana Raiter, Luiz Henrique Cudo, Pedro Bennaton, Sarah Ferreira

Dramaturgie și traducere: Luana Raiter, Pedro Bennaton și Peca Stefan

Text de Peca Ștefan
Art direction: Luana Raiter
Regie și concept: Pedro Bennaton
Sonoplastie: João Garcia și Rodrigo Ramos
Chitarist invitat (București): Alex Man
Design grafic: Leco Rezende
Texte (coperte și conținut vinil): Pedro Bennaton
O producție ERRO Grupo (2014)

“Geografia Inutil… we don’t play, this is not a play, it is a concert, and it is a show.
Land that brings identity, cultural constructions or/and inheritance, separated by lines, tracks and frontiers but unified inside the globe. One of the implications of globalization is cultural juxtaposition, where what is true is also false. Geografia Inutil… aims to look at the emptiness of cultural stereotypes.
The band releases the Long Play which builds culture and also has its B-side.

Geografia Inutil… não jogamos, isso não é um jogo, é um concerto e é um show. A terra que traz identidade, construções culturais e / ou herança, é separa por linhas, faixas e fronteiras, mas unificada dentro do globo. Uma das implicações da globalização é a justaposição cultural, onde o que é verdadeiro também é falso. Geografia Inutil… visa a olhar para o vazio de estereótipos culturais.
A banda lança o Long Play que constrói a cultura e também tem o seu lado B.

Geografia Inutil… no jugamos, esto no es un juego, es un concierto, y es un show. Que la tierra trae identidad, construcciones culturales o / y la herencia, por líneas separadas, las pistas y las fronteras, pero unificó el interior del globo. Una de las consecuencias de la globalización es la yuxtaposición cultural, donde lo verdadero es falso también. Geografia Inutil… tiene como objetivo analizar la vacuidad de los estereotipos culturales.
La banda lanza el Long Play, que construye la cultura y también tiene su lado B.

Geografia Inutil… nu jucăm, nu e o o piesă. Este un concert și este un show. Spațiu al identităților, construcțiilor și/sau ale moștenirilor culturale, separat de linii, trackuri și frontiere dar unificate înăuntrul globului. Una din implicațiile globalizării este juxtapunerea culturală, când ceea ce este adevărat e și fals în același timp. Geografia Inutil… își propune să vorbească despre goliciunea stereotipurilor culturale.
Formația (Geografia Inutil…) lansează L.P.-ul care construiește cultural și are și un B-Side.”

Leave a reply (we review all comments)