Noaptea albă a galeriilor @ București


Noaptea albă a galeriilor @ București
23 mai, 19:00

Noaptea Albă a Galeriilor vă propune un nou traseu în harta nocturnă a evenimentelor de artă contemporană din București. 38 de galerii și 34 de spații alternative NAG#8 marchează un program variat în care publicul este invitat să participe la vernisaje ale unor artiști prezentați în premieră, producții speciale NAG, demonstrații artistice, performance-uri, instalații audio – video, inaugurarea unor noi locații și lansarea unor proiecte care sperăm să devină puncte de reper în promovarea artei contemporane românești. Programul detaliat și harta galeriilor vor fi prezente în toate locațiile participante şi sunt disponibile pentru descărcare şi tipărire la adresa www.noapteagaleriilor.ro.

Noaptea Alba a Galeriilor – NAG#8, Vineri, 23 Mai 2014, continua seria de productie lucrari si expozitii de arta contemporana. Anul acesta avem mai multe premiere: expozitia produsa de NAG, Pasaj, a tinerilor artisti Michele Bressan, Lea Rasovszky si Larisa Sitar (curator Diana Marincu, manager proiect Alina Bucur), prezentata la Anexa MNAC, in parteneriat cu Muzeul National de Arta Contemporana, pentru o perioada mai extinsa (23.05.2014-22.06.2014).

Totodata inauguram anul acesta un nou program marca NAG, si anume ART ON DISPLAY, program ce isi propune interventia in spatiul urban prin productia si prezentarea unor lucrari de arta contemporana in vitrinele spatiilor comerciale, private si ale instituțiilor publice din Bucuresti. Programul debuteaza in cadrul NAG#8 cu lucrarea Ioanei Ciocan, Inima albastra, prezentata, cu sprijinul Graffiti Art Work, in vitrina din Bulevardul Magheru nr. 1.

De asemenea, Noaptea Galeriilor este consecventă in descoperirea si incurajarea tinerilor artisti graficieni, invitand in fiecare an un tanar artist sa conceapa identitatea vizuala a evenimentului. In 2014, Mircea Pop a jucat acest rol instigator, iar noi il prezentam la NAG Info Point în Str. Piața Amzei nr. 5.

Programul detaliat și harta galeriilor vor fi prezente în toate locațiile participante, iar de pe site-ul evenimentului www.noapteagaleriilor.ro se va putea descărca formatul printabil.
Pentru prima oară NAG va pune la dispoziția orașului și aplicații IOS și Android, structura acestora va ajuta atât la navigarea cu ușurință în harta galeriilor, cât și la localizarea în oraș a fiecărui participant din programul NAG cu ajutorul unor coduri QR specifice. Aceste coduri vor fi amplasate în oraș, în zonele centrale (Victoriei, Romană, Universitate, Unirii), ele indicând precis cele mai apropiate galerii și harta zonei pentru a le localiza.

program
artiști

1 thought on “Noaptea albă a galeriilor @ București”

  1. Pingback: feeder insider w/ Julien Britnic | Feeder

Leave a reply (we review all comments)