feeder insider w/ Aitch


[en]

Aitch desenează minunat și se mută des. Deoarece suntem admiratori, timp de două  săptămâni vom avea două lucrări de ale ei expuse ca background. Despre artă, ce mai face în Porto și altele, în rândurile care urmează…

Mă semnez Aitch deoarece… mă numesc Heliana iar H în engleză se pronunță ”aitch”.
Dacă aș avea superputeri, acestea ar fi… ținute secret .
Culoarea mea preferată este… negrul .
Îmi place să lucrez ascultând… păsările din portocali .
Instrumentele mele preferate de desenat sunt… pensule subtiiiiri și acuarele .
Artworkul la care am lucrat cel mai mult a durat… nu mai mult de o săptămâna .
Cel mai tare este să… schimbi case .
Pe lângă artă mă mai pasionează și… mutatul .

Mihai N: Salutări! Tocmai ai avut o expoziție solo în Portugalia. Cum ai ajuns acolo și care e vibe-ul?
Aitch: Hei! M-am mutat în Portugalia în urmă cu șase luni pentru că m-am îndrăgostit de Lisabona acum vreo 3 ani când am văzut-o pt prima dată; iar expoziția s-a întâmplat pentru că în urmă cu un an avusesem o altă expoziție personală într-un orășel mic de aici și lucrurile au început să se lege fericit fără să-mi planific.

M: Cantitatea, complexitatea și calitatea lucrărilor tale este copleșitoare. Cum reușești să dedici atâta timp artei și cum e să trăiești din asta?
A: Mulțumesc frumos, mă bucură că-ți plac în continuare  🙂 Păi cam din asta sunt făcute zilele mele: desen, somn, mâncat, călătorit… M-aș simți cel mai jeg om de pe lume dacă nici măcar de desenat n-aș mai avea chef 🙂

M: De când urmăresc activitatea ta am observat niște patternuri alături de teme noi și variate. Ce te mai inspiră și ce îți place să desenezi în ultimul timp?
A: Păi în jumătatea de an de când am schimbat țara am trecut printr-o fază mai dark și low, a fost o iarnă superplângăcioasă și asta s-a reflectat un pic în lucrări, cu multe sicrie și fețe mâncăcioase și triste 🙂 Acum că e frumos afară mi-a revenit poftă de florale și faună blândă, combinate cu toată dezordinea din cap.

M: La ce lucrezi acum și ce planuri mai ai pentru viitorul apropiat?
A: Acum lucrez la o serie de pânze pt un proiect on-going de 12 luni organizat de o galerie bucureșteană, iar pt august ar trebui să mă organizez un pic mai eficient și să încep lucrul la o nouă serie pt duo-showul din Ottawa, cu Saddo.

M: Având în vedere că fiecare artist pleacă din anonimat doar cu un ideal și tu ai ajuns undeva departe, îmi permit să te întreb care este rețeta succesului?
A: Nu-i chiar așa departe dar cred că cel mai important e să-ți afli particularitatea și să te ții de ea.

M: Pe final, spune mi te rog despre ilustrația pe care ai ales-o pentru background-ul feeder.ro
A: 🙂 cred că sunt două, și fac parte din seria “de iarnă plângăcioasă” .

Aitch @ O!Galeria

www.aitch.ro

Seria completa de articole din rubrica Feeder Insider aici.

Aitch este prima care începe seria de customizare a background-ului Feeder. Pentru câte două săptămâni feeder.ro devine galeria artiștilor noștri preferați. Pace.