feeder insider w/ We Singing Colors – “Made of Wool, Made of Heavy Metal”

We Singing Colors lansează mâine primul lor album și tocmai au fost nominalizați la On Air Music Awards pentru cea mai bună coloană sonoră într-un spot TV cu melodia Good Days, Bad Days. Am vorbit cu Roxana, Vlad și Andrei despre nume, stări, inspirație și alte povești colorate.

Primul lucru pe care îl fac când mă trezesc…
Roxana: opresc alarma.
Vlad: mângâi pisica.
Andrei: de vreo câțiva ani îmi caut telefonul, dar mai întâi zâmbesc, de bucurie că trăiesc încă o zi.

Nu mă satur niciodată de…
R: fumat.
V: pierdut vremea.
A: mixat. La una din piesele de pe „Made of wool, made of heavy metal” am mixat 3 ani, cu pauze si nedumeriri. Dar trebuie insistat.

Muzica pentru mine, în trei cuvinte…
R: pasiune, gingășie, poveste.
V: comunism, anarhie, nihilism.
A: dans, viață, inspirație.

Orașul care mă va fascina mereu e…
R: Londra.
V: București.
A: cel pe care nu l-am văzut încă. Și sunt câteva pe hartă. Dar până una alta…Cluj, Berlin și București.

Azi am ascultat…

R: Fleet Foxes.
V: The amazing Snakeheads.
A: Abba – Ring Ring.

În liceu, formația mea preferată era…

R: Green Day.
V: Nirvana.
A: Anathema.

Când plouă, mă simt…

R: udă.
V: sensibil și vulnerabil.
A: bine, dacă sunt în mașină, nasol dacă sunt în casă.

Găsesc inspirație în…
R: ideile lui Hațegan.
V: prieteni.
A: discuții cu oameni necunoscuți, concerte, nopți pierdute, filme pe care aș vrea să le revăd, care au replici bune de cântat.

Acasă este…
R: oriunde dorm.
V: Base of Operations.
A: undeva pe aceeași stradă cu clubul care va găzdui lansarea, Energiea. Dar ca să fiu mai precis…în Iași, București și Cluj mă simt ca ”acase” de cele mai multe ori.

Ana Grama: We Singing Colors, care e povestea din spatele numelui vostru?
We Singing Colors: Numele a apărut într-o seară de mai, după..normal, o noapte pierdută… sau câștigată. La inceput era ceva mai matematic, din 4 cuvinte, „We Sing In Colors”. Timp de o lună îl tot pronunțam și simțeam că ceva nu e la locul lui. Așa că am altoit cuvintele în buna tradiție hațeganiană, făcându-le mai întortocheate pentru mulți, dar mai aproape de mine, iar acum, sper de noi, toți 3.

A: Apropo de nume, îmi place mult cum vi le alegeți! Primul album este intitulat „Made of wool, made of heavy metal”, o descriere interesantă și contrastantă. Cum ați ajuns la ea?
WSC: Și acest nume a trecut printr-un proces de producție 🙂 Inițial, adică acum vreo 2 ani când ni s-a arătat, era ceva mai radical, mai exact „Fuck your plastic hands, I’m made of wool and heavy metal„. Apoi știu că am ajuns la un pahar de vin la Robin acasă (Robin and The Backstabbers), cu tot cu Roxana, într-o noapte iernatică, și am apucat să-i povestim că la un moment dat noi vom scoate un album cu numele ăsta. Fii atent, i-am zis, cum se va numi. A stat, s-a gândit un pic la el, și ne-a zis că dacă ar fi el producătorul albumului, i-ar zice doar „Made of wool, made of heavy metal”. Ni s-a părut pe loc simpatic, și am zis ok, hai să-i zicem așa. Și cred că a avut dreptate.

A: Fiecare piesă a voastră spune o poveste. Cât de mult vă inspirați din viețile proprii? Cum scriu We Singing Colors un cântec?
WSC: De cele mai multe ori pleacă de la o stare, care duce la o propoziție sau un acord care ni se pare că sună a muzică. Înregistrăm întruna idei noi cu telefonul, pentru a le relua mai târziu și la multe renunțăm, pentru a lăsa natural să treacă mai departe lucrurile cu adevărat frumoase. Alone a fost scrisă în fața monitorului, în aproximativ 5 minute, cât mi-a luat să pun pe acorduri versurile lui Edgar Alan Poe. La Unhurt pe de altă parte, piesa 4 de pe album, am stat 3 ani până am ajuns la varianta finală. Cred că lucrurile se întâmplă fix atunci când trebuie.

A: Fanii voștri sunt deja obișnuiți cu faptul că inspirația poate veni oriunde, fie că este un taxi, o bancă în parc, sau un acoperiș. Care este locul unde v-ați dori mult să cântați?
WSC: Mi-ar plăcea un mini tour în locurile unde am copilărit. Poate în clasa unde am făcut 1-4, la generală, sau după blocurile urâte din cartier. Dar privind totuși și spre viitor, oriunde vom simți că avem lucruri muzicale și nu numai în comun cu oamenii din jur.

A: Ce ne-ați pregătit pentru lansarea primului album?
WSC: Avem confirmați 2 invitați speciali care ne vor ajuta să dăm o altă culoare câtorva piese (Andrei Fantana de la Robin and The Backstabbers și Platonic Scale) și pe Caterina Medicina la visuals cu care sperăm să introducem publicul în atmosfera albumului. E primul, vă dați seama? E ca și cum ai naște pentru prima oară, un sentiment că planetele ți s-au aliniat și că asta trebuia să se întâmple. Și că ai ocupat un spațiu auditiv care era lăsat gol în lumea asta. Și când simți din toată ființa că nu-l poluezi, ba dimpotrivă…atunci îl prețuiești și mai mult. Scuze pentru deraierea plină de bucurie, dar acum chiar ascultam albumul pentru prima oară și probabil am fost duși de val.

A: Aveți trei invitați speciali din diverse sfere creative la evenimentul de joi. Cu ce artiști v-ar plăcea să colaborați în viitor?

WSC: Ne-ar plăcea să integrăm instrumente cât mai colorate. Poate un contrabas la un moment dat, poate un beat sălbatic de dans venind de la un dj sau poate un cal care să vorbească și să țină ritmul cu o copită. Cert e că vom căuta sunete dincolo de chitara asta atât de „plictisitoare” din care ies totuși majoritatea pieselor.

A: Un mesaj pentru cititorii Feeder?
WSC: Să guste din plin viața așa cum e ea, pentru că e frumoasă dom’le. Și prin frumoasă noi înțelegem imprevizibilă, aleatorie. Căzând la pace cu tine, că tot ce urmează să ți se întâmple e 99% hazard și 1% certitudine, nu văd de ce nu ai crede că totul conspiră spre binele tau. Și dacă unii nu vor s-o guste, atunci să ne lase pe noi ceilalți să mușcăm din ea, cu toată pofta de care dispunem în momentul ăsta :). Dar sincer, recomandăm prima variantă tuturor, să ne batem de la egal la egal pentru ce e mai frumos. Să ne auzim cu bine.
A: Așa să fie! Mulțumesc mult!

Seria completa de articole din rubrica Feeder Insider aici.

4 thoughts on “feeder insider w/ We Singing Colors – “Made of Wool, Made of Heavy Metal””

  1. Pingback: Dianei 4 / 3 ani | Feeder

  2. Pingback: feeder insider booklet / e-book / party | Feeder

  3. Pingback: Robin and the Backstabbers, We Singing Colors, Leo @ Colectiv | Feeder

  4. Pingback: We Singing Colors – End of the world | Feeder

Leave a reply (we review all comments)