Jazz in Church @ Biserica Lutherana


Jazz in Church @ Biserica Lutherana
3 si 6 aprilie, 19:00


A doua ediție JAZZ IN CHURCH Festival ce are loc între 3-6 aprilie în Biserica Luterană, București, va prezenta în primă audiție mondială noua lucrare a compozitorului britanic Ambrose Field în interpretarea unui cvartet de coarde alcătuit din muzicieni români, căruia i se alătură ilustrul tenor John Potter.

Timp de 4 zile, publicul meloman are ocazia să asculte și să vadă live o selecție eclectică de artiști europeni formată din cântăreți de jazz consacrați, tineri muzicieni în plină ascensiune precum și proiecte muzicale create special pentru JAZZ IN CHURCH.

Fiecare seară de festival va îmbina în mod elegant aparițiile muzicienilor consacrați și de mult așteptați în România precum Michel Portal, unul dintre părinții jazz-ului modern, Markus Stockhausen, ce are în repertoriu proiecte muzicale create special pentru ambianța bisericii sau Irene Schweizer și Pierre Favre, cei doi maeștri ai improvizației libere și unul dintre cele mai longevive parteneriate în jazz, datând din 1966.

Spiritul tânăr din JAZZ IN CHURCH va fi reprezentat de Zsofia Boros – o adevărată inovatoare a concertelor de chitară, Vincent Peirani, care a fost declarat de revista Jazz Magazine artistul francez al anului 2013, Marcin Masecki și Pawel Szamburski cu un program din muzica lui Arvo Part și Angelo Badalamenti precum și românii Mihai Balabas și Călin Torsan, aflați la prima lor colaborare.

Festivalul se va încheia alături de Stefano Battaglia și Michele Rabbia – un duo de o forță uimitoare, doi dintre cei mai căutați, cunoscuți și consacrați muzicieni peninsulari ai noului val muzical European.

Una dintre marile suprize ale Festivalului este proiectul muzical prezentat în premieră de britanicul Ambrose Field pentru vocea lui John Potter, susținută de un cvartet de coarde.

Tenorul britanic John Potter, împreună cu compatriotul Ambrose Field compozitor de muzică digitală, au oferit o juxtapunere impresionantă de muzică renascentistă, combinată cu tehnologia modernă, în prima lor colaborare – “BEING DUFAY”, lansată la ECM Records acum câțiva ani. Proiectul a fost un succes enorm pentru diverse categorii de ascultători, Ambrose Field folosind sunete înregistrate din mediul înconjurător și procedee digitale pentru a genera un sunet distinct, dens integrat elegant în muzica veche.

Proiectul-premieră din seara de 4 aprilie nu poartă, la ora la care scriem aceste rânduri, un nume de scenă. Știm însă că muzica sa, pur acustică, va fi perfect integrată în spațiul auster al bisericii Lutherane. Compozitorul însuși va participa la repetițiile din București și la spectacolul inaugura.

jazz.ro

Tags:

Leave a reply (we review all comments)