Deadmau5, Axwell, Bombay Bicycle Club, The Kooks, Crystal Fighters, Anti-Flag @ Sziget

Deadmau5, Axwell, Bombay Bicycle Club, The Kooks, Crystal Fighters, Anti-Flag @ Sziget
11-18 august

Au fost adăugate nume noi în line-up-ul mereu colorat de la Sziget Festival. Toate genurile vor fi acoperite și de această dată, astfel că Deadmau5, Axwell, Bombay Bicycle Club, The Kooks, Crystal Fighters, Anti-Flag se îmbină perfect cu numele deja anunțate, precum Queens of the Stone Age, The Prodigy, Placebo, Imagine Dragons și mulți alții. Cu toții pe Insula Libertății între 11 și 18 august la Budapesta! Runda 1 de bilete la preț redus se încheie pe 30 aprilie.

Sziget este binecunoscut pentru diversitatea muzicală iar ediția din 2014 nu va fi o excepție. La numele deja anunțate, organizatorii au adăugat noi nume interesante care vor ține publicul în mișcare atât în fața scenelor cât și hoinărind de la o scenă la alta.

Anul acesta, ziua 0 (12 august) va fi specială nu doar pentru că vor concerta Queens of the Stone Age, dar și pentru că show-ul de deschidere este pe mâinile lui Deadmau5. Superstarul canadian de EDM, un artist revoluționar al muzicii electronice, este o figură emblematică a marilor festivaluri, muzica sa schimbând fața culturii pop. Tot în ziua 0 concertează și Anti-Flag, provocatoarea trupă punk din Pittsburgh. Mesajul lor este un îndemn pentru oamenii de toate felurile și credințele de a-și uni forțele pentru a face ziua de mâine un loc mai bun pentru toată lumea.

În celelalte zile obișnuite, szigetanii se vor putea bucura de următoarele concerte:

Un icon al muzicii dance, nominalizat de cinci ori la premiile Grammy, Axwell a avut foarte puțin timp să se odihnească pe lauri în ultimii zece ani. Într-o carieră care l-a adus din underground-ul muzicii din Suedia pe cele mai înalte culmi ale topurilor internaționale, consolidându-și poziția de idol al muzicii house moderne. În plus, The Kooks vin cu stilul lor post-punk, tipic britanic, reamintindu-ne puțin de anii ’60. Trupa lui Luke Pritchard vine la Sziget tocmai de la Brighton, cu noul album, astfel că fanii mai vechi vor avea parte de niște surprize.

Bombay Bicycle Club vin și ei cu muzica lor bazată pe chitară, pentru audiența de la Sziget. Cel mai nou album al lor este inovator, o colecție frumoasă de piese care vor rezista cu siguranță testului timpului. Piese construite în jurul unor loop-uri eterice care țin mai degrabă de muzica electronică experimentală decât de indie-rock-ul cu care ne-a obișnuit trupa. Muzica celor de la Crystal Fighters îmbină elemente tradițional-acustice basce cu sunete electronice euforice într-o atmosferă lejeră de chillwave și dubstep-electro. Originari din Londra, ei creează o muzică complexă, îmbinând atât de multe genuri că în prezent nu există nimeni asemănător în universul dance alternativ.

Cu o carieră muzicală de succes ce se întinde pe parcursul a două decenii, născut în Macedonia, Kiril Dzajkovski este, fără îndoială, unul dintre artiștii cei mai respectați și apreciați de critici din Balcani. El este considerat printre primii producătorii care au introdus sunete balcanice în muzica modernă de dans – la nivel global, cunoscut sub numele de “fenomenul Balkan Beat”. La Sziget vom putea vedea Djaikovski ft. TK Wonder & MC Wasp.

Muzică de bun gust, cu tempo moderat, în esență melancolică dar și înălțătoare, este ceea ce fac Girls in Hawaii. Aceștia creează o atmosferă indie-pop magică și vin la Sziget din Belgia, cu cel mai recent album al lor, „Everest”. Mount Kimbie au jucat un rol esențial în crearea unei noi forme de muzică electronică. Influența lor se întinde mult dincolo de muzica dance underground, care i-a lansat, duo-ul semnând cu legendara casă de discuri Warp, lucru care ne face să fim cu ochii pe ceea ce vor face în viitor.

Wild Beasts au un sound sofisticat și elegant, marcat de vocea impresionantă a vocalistului și chitaristului Hayden Thorpe. Au fost nominalizați la Mercury Prize în urmă cu doi ani, pentru albumul lor „Two Dancers”, iar acum sosesc la Sziget cu cel mai recent album al lor „Present Tense”, lansat în luna februarie.

„Runda 1” de bilete la preț redus se încheie pe 30 aprilie. Pentru mai multe informații despre program, bilete și cazare consultați www.szigetfestival.ro.

Leave a reply (we review all comments)