Masterclass Vivi Drăgan Vasile – organizat de Control N

  • by
Masterclass Vivi Drăgan Vasile - organizat de Control N

Masterclass Vivi Drăgan Vasile - organizat de Control N

Asociația Culturală Control N lansează în luna decembrie o serie de Masterclass-uri pe film avându-i ca protagoniști pe unii dintre cei mai buni profesioniști români în domeniu. Astfel, pe 4, 11 și 18 decembrie pasionații de cinema au șansa să afle secretele imaginii de film de la cel mai important director de imagine din cinema-ul românesc – Vivi Drăgan Vasile, R.S.C.

De la Moromeții la Filantropica, de la peliculă la digital, de la primul “Motor!” la proiecția în cinema. Combinând informații de bază legate de tehnica cinematografică cu elemente din istoria filmului, cele trei ședințe de masterclass își propun să ofere o privire de ansamblu asupra evoluției imaginii de film, de la invenția cinematografului până în era 3D.
Prin exemple concrete și proiecții ale unor secvențe de film, se vor atinge teme precum relația dintre poveste și plastica imaginii, justificarea alegerii unui anumit stil de filmare sau lucrul cu celelalte departamente implicate în realizarea unui film (regia, scenografia, machiajul, actorii).

Participanții vor afla informații legate de munca depusă de un director de imagine înainte de filmare, pe platou și în etapa de post-producție și își vor putea clarifica orice fel de nelămuriri, fie tehnice, fie conceptuale.
Vivi Drăgan Vasile a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, clasa operator de film, in 1973. A predat ca profesor în cadrul aceleiași facultăți între 1990 și 1994. A semnat imaginea pentru aproape 60 de filme, producții românești și internaționale. Printre filmele sale se numără Drumul Oaselor (1980), Moromeții (1987), Filantropica (2000), Furia (2001), Occident (2001), Nunta mută (2008), Despre oameni și melci (2011), colaborând cu regizori precum Stere Gulea, Cristian Mungiu, Nae Caranfil, Horațiu Mălăele, Radu Muntean sau Tudor Giurgiu. Este fondator al Fundației Arte Vizuale, producător și membru al Romanian Society of Cinematographers.
Prin seria de masterclass-uri care debutează în luna decembrie, Asociația Culturală Control N își propune să atingă un nou nivel în educația cinematografică pe care încearcă să o ofere din anul 2009 și până în prezent. Participanții la masterclass-urile Control N vor descoperi lumea filmului din interior, față în față cu cei mai importanți și de succes cineaști români ai momentului.

Masterclass-ul de imagine este deschis tuturor celor interesați de film, profesioniști sau amatori, de orice vârstă. Cele 3 intâlniri din cadrul masterclass-ului cu directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile vor avea loc miercurea, în datele de 4, 11, 18 decembrie, de la ora 19.00 la ora 21.00, la sediul Asociației Culturale Control N, din str. Transilvaniei, nr. 10. Grupa masterclass-ului va fi alcătuită din minim 7 și maxim 30 de participanți. Costul unui pachet de 3 ședințe este de 400 RON, plătibili până în weekend-ul premergător primei ședințe.
Înscrierile se fac pe mail la adresa info@controln.ro, în limita locurilor disponibile.

Vizitați www.controln.ro sau https://www.facebook.com/controlN

Tags:

Leave a reply (we review all comments)