Jazz du Jardin 8: Viaggi elettronici

Jazz du Jardin 8: Viaggi elettronici

Sâmbătă, 14 septembrie, orele 20:00, GrădinAcuarela vă provoacă la un show electro jazz cu influenţe pop, raggae şi dub cu o artistă internaţională, faimoasa cântăreaţă italiancă MILA, alături de Paolo Profeti – sax şi Sorin Romanescu – chitară. O formulă extravagantă aduce în GrădinAcuarela o voce feminină puternică din Italia – MILA, pricepută şi în de-ale electronicii, un saxofon deja cunoscut şi familiar cu GrădinAcuarela – Paolo Profeti şi un monstru al chitarei noastre – Sorin Romanescu.

Mila – voce
Paolo Profeti – sax
Sorin Romanescu – chitară

Mila este o cântăreaţă din Italia, compozitoare şi percuţionistă. Muzica ei nu se opreşte la un singur gen: jazz-ul se contopeşte cu pop-ul, iar influenţele raggae şi dub pun piperul şi sarea. În 2012 a lansat primul ei EP, ceea ce i-a adus numeroase concerte şi colaborări. Vocea ei va răsuna de la Milano la Bucureşti şi invers, sâmbătă, în GrădinAcuarela, alături de Paolo Profeti şi Sorin Romanescu.

Paolo Profeti a studiat saxofonul cu maeştri precum Jesse Davis, Rosario Giuliani, Billy Harper şi Mauro Negri, şi a colaborat în proiecte precum Civica Jazz Band, Time Percussion, Contemporary Ensemble sau To Book A Rest Quintet. A compus muzica filmului Primary Needs al regizorului argentinian Gabriel Pujia. În prezent, Paolo este prim alto al Artchipel Orchestra, recenta câştigătoare a premiului “Best Italian band of the year” în “TOP JAZZ 2012” ţinut de revista italiană Music Jazz. Dintre colaborările de pe scena românească, menţionăm Nicolas Simion, Sorin Romanescu, Adi Stoenescu, Cătălin Milea, Ciprian Pop.

Sorin Romanescu este un chitarist consacrat, premiat ca „Muzicianul anului 2008 în Jazzul românesc”. Debutează în 1991 ca muzician de jazz la Festivalul de jazz de la Sibiu cu trupa “The Newcommers”. A colaborat cu diverşi muzicieni de jazz, precum şi cu formaţii cunoscute precum Sarmalele Reci ori Jazz it Up. Printre creaţiile sale se numără coloane sonore pentru teatru („Dumnezeu binecuvântează America” de Petre Barbu – distins cu „Premiul Criticilor”) precum şi pentru dans contemporan („Requiem for a Dog” de Ioana Popovici, „Movement on the Edge” de Mark Thompkins, „The Old Man from the Border” de Eduard Gabia, „Orpheus or About Descending” de Vava Ştefănescu).

Jazz du Jardin este ediția de vară a platformei Jazz de Mansarde și se desfășoară în GrădinAcuarela. Este un proiect care promovează muzica jazz în spaţiul răcoros al Bistro de Arte, atât cea românească, cât şi cea străină. Ediţia a opta Jazz du Jardin aduce proiect electro jazz în premieră în GrădinAcuarela cu un show semnat de faimoasa cântăreaţă italiancă Mila.

Support Artist Fee: 20 lei
Rezervări: 0745 662 889

Tags:

1 thought on “Jazz du Jardin 8: Viaggi elettronici”

  1. Pingback: SemneBune > SB-1309-RPC

Leave a reply (we review all comments)