Cu bastonul prin Bucuresti – tur ghidat pietonal

  • by

Începând de sâmbătă, 27 iulie, Capitala va beneficia de un traseu cultural gratuit oferit bucureştenilor, dar și turiștilor străini, desfăşurat în perimetrul străzilor: Calea Victoriei – str. Constantin Mille – str. Ion Brezoianu – str. Ion Zalomit – str. Ion Câmpineanu – str. Benjamin Franklin – str. Nicolae Golescu- Bulevardul Magheru.

Traseul cultural este organizat de Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN, iar participanții sunt așteptați să fie ghidați pe acest traseu în fiecare sfârșit de săptămână, sâmbăta de la ora 11.00 și duminica de la ora 18.00, până pe 8 septembrie, punctul de plecare al turului-ghidat fiind, de fiecare dată, Cercul Militar Național.

Proiectul ARCEN, intitulat „Cu bastonul prin București”, este o invitație de a descoperi pas cu pas atât istoria unor zone importante ale Capitalei, cât și ritmul orașului secolelor XIX-XX, viața unor personalități marcante ale vremii sau îndeletnicirile zilnice ale bucureștenilor.

Proiectul „Cu bastonul prin București” reprezintă o necesitate în contextul în care orașul este marcat la ora actuală de incoerență urbanistică, de lipsa de preocupare a autorităților locale și centrale pentru salvarea patrimoniul material și imaterial, istoria și trecutul Bucureştiului fiind supuse unui proces de degradare ireversibilă.

Traseul cultural cuprinde povești și informații surpriză despre centrul jurnalistic al Bucureștiului interbelic, despre viața privată a familiei regale, despre grădinile și teatrele de vară ale Capitalei, despre fostele hoteluri și berării ale orașului, dar și despre primari celebri, care au contribuit la dezvoltarea și modernizarea orașului. Proiectul „Cu bastonul prin București”, desfășurat sub sloganul „Descoperă orașul pas cu pas!”, este reluat în fiecare an, din dragoste pentru oraș și pentru locuitorii lui.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)