Halvingrad 001

Prinți și Prințese
Crai și Crăiese
Marchizi și Marchize
Conți și Contese
Mici burghezi ai Bucureștilor,

Alteța Sa Serenisimă, Principele Karl de Halvingrad, vă invită vineri 19 iulie la inaugurarea oficială a balului halvingradez, un eveniment cu rezonanță sonoră desfășurat în minunata sală de bal a Palatului Spayer.

Atmosfera regală fermecătoare promite să potențeze în note elegante peisajul urban cu Jijian și Filipp, menestrelii locali care vor conduce atent orchestra technoidă pe culmile desfătării absolute. Fructele proaspete, șprițul la discreția musafirilor și meniul special de băuturi împărătești vor complimenta perfect sejurul muzical regal, odată ce orologiul va bate orele 22:00.

Intrarea este liberă.

Palatul Spayer a fost ridicat în anul 1900. Proprietarul, industriașul Herman Spayer, a apelat la celebrul arhitect Louis Blanc pentru a realiza o construcție elegantă, stil Ludovic al XV-lea. Clădirea concepută pentru o familie deosebit de bogată, are trei intrări. Arhitectul s-a ocupat și de decorația interioară a locuinței, din care au mai rămas lustre, policandre, șemineuri cu feronerii, tapetul din mătase, dar și patru picturi, de mari dimensiuni. Arhitectul Blanc a apelat la colegul său Ion D. Berindei pentru a construi, în curtea vilei, grajduri pentru caii proprietarului.
Decorațiile fațadelor, echilibrul volumelor care îl compun fac din acest palat un interesant monument de arhitectură a capitalei.

Interioarele ample sunt bogat ornamentate cu stucatui, bronzuri, coloane de marmură, lambriuri din lemn și tapet din mătase sau alte materiale textile valoroase. Băile sunt decorate cu faianță desenată manual, iar pereții și tavanele mai multor încăperi sunt pictați cu vopsea în ulei.

† Artwork † >>> Raimund Raid // Cătălin Grigore <<<

Tags:

1 thought on “Halvingrad 001”

  1. Am fost, am văzut mi-a plăcut!!!!!
    De ce…?
    Pt ca este printre putinele locuri din Bucuresti care a respectat clădirea in care funcționează si au restaurat locul impecabil.
    Eu una sunt satula de toate casele derapanate si toți “artiști ” si “arhitectii”care încurajează așa zisa cultura urbana, arta, noncoformismul…
    Domnilor treziti-va!!! este cea mai mare minciuna posibila spusa si o sursa de venit pt acele fundații si asociații care nu fac nimic pt arhitectura Bucureștiului. Exemple sunt destule Dianei4,Carol 53…
    Andra

Leave a reply (we review all comments)