Gradinesco – minfest de jazz si teatru

  • by

Minifestival de teatru şi jazz la Acuarela: Grădinesco

Acuarela ţine deschisă curtea cu pufuri timp cinci zile boeme de teatru şi jazz la minifestivalul de teatru şi jazz Grădinesco. Între 15 şi 19 iulie, GrădinAcuarela aduce într-un spaţiu neconvenţional artişti din lumea teatrului şi a jazz-ului românesc pentru a ieşi din tiparul zilnic. Timp de cinci zile de la orele 20:00, Acuarela creează atmosferă de vacanţă!

Luni, 15 iulie, Jazz: Jazz 4 guitars

Jazz 4 guitars reunește patru dintre cei mai buni chitariști români de jazz. O formulă instrumentală inedită pentru muzica de jazz, cvartetul este o continuare a duo-ului “Standards on double six” (Alex Man și Sorin Romanescu) prin alăturarea chitariștilor George Dumitriu (absolvent al Conservatorului Prins Claus din Groningen, Olanda) și Liviu Negru (deja consacrat pe scena de jazz profesionistă). Repertoriul pe care îl propun cei patru cuprinde standarde de jazz de data aceasta în orchestrații și sonorități mult mai complexe și spectaculoase.

Alex Man – chitară
George Dumitriu – chitară
Liviu Negru – chitară
Sorin Romanescu – chitară bariton

Marţi, 16 iulie, teatru: Zdrobeşte-mă dacă poţi

Zdrobeşte-mă dacă poţi este un spectacol despre necesitatea existenţei unui celălalt care să ne confere imaginea întregului. Spectatorii devin martori direcţi ai demersului unei femei care se confruntă cu trecutul şi prezentul său pentru a înţelege momentul în care ea însăşi a fost înghiţită de vârtejul blestemului de a avea nevoie constant de un altul. Ea însăşi devine o alta într-o încercare disperată de a se regăsi pe sine.

Actori: Simona Grumezea
Scenariu: Andreea Iacomiţă, după o idee de Jean Giraudoux
Regia: Andreea Iacomiţă

Miercuri, 17 iulie, teatru: Monoloagele vaginului

Monoloagele vaginului este un spectacol rafinat, emoţionant, provocator şi incitant care a avut peste 300 de reprezentaţii în Bucureşti şi în ţară şi a fost premiat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Piteşti cu Premiul pentru cea mai bună actriţă Diana Giubernea. Abordarea românească a unei piese americane controversate pune accentul pe emoţiile şi trăirile universului feminine îmbinate cu trăirile publicului, care devine parte integrantă în spectacol.

Actori: Diana Giubernea
Regia: Mona Gavrilaş

Joi, 18 iulie, jazz: Mihai Iordache, Dan Mitrofan Alexandru, Ghasan Bouz şi Adrian Neacşu

Unii dintre cei mai buni instrumentişti de jazz vin într-o formulă inedită la Acuarela. Adierile de jazz vor răcori grădina cu o cântare jazz cu influențe arăbești, funk și blues.

Mihai Iordache: sax (Kumm, Sorin Romanescu)
Dan Mitrofan Alexandru: chitară (Ponton Unit, M5 Quintet)
Ghassan Bouz: Percuţie (proiecte multiple – tradițional, jazz, salsa)
Adrian Neacsu: bas (Earth Wind and Drums)

Vineri, 19 iulie, Jazz: Luiza Zan, Jimmy Cserkesz şi Rick Condit

Luiza Zan este una dintre vocile de excepţie de pe scena jazz-ului românesc. A câștigat numeroase premii naţionale şi internaţionale și a fost desemnată ”muzicianul anului” în la Gala Premiilor de Jazz.

Jimmy Cserkesz a studiat la Budapesta cu renumitul chitarist Babos Gyula. În 2004 a fondat trupa Slang, alături de Luiza Zan şi alţi patru muzicieni. În acelaşi an, formaţia a câştigat Premiul I la Festivalul Cerbul de Aur de la Braşov.

Rick Condit este originar din San Francisco Bay Area şi a colaborat cu artişti consacraşi precum Ella Fitzgerald, Clark Terry, Louie Belson, Ray Brown, Oliver Nelson, Bob Hope și San Francisco Symphony Pops Orchestra.

Luiza Zan – voce
Jimmy Cserkesz – chitară
Rick Condit – sax

Grădinesco este un mini-festival de teatru şi film care îşi propune să promoveze şi să susţină artişti de pe scena teatrului şi jazz-ului românesc. Prima ediţie a Festivalului aduce în spaţiul răcoros al Bistro de Arte unii dintre cei mai buni muziceni de jazz de pe secna românească şi două spectacole de teatru realizate la putere feminină.

Support Artist Fee: 20 lei
Rezervări: 0745 662 889

Tags:

Leave a reply (we review all comments)