Fotografie de concert

  • by

Curs de fotografie de concert la Uncle Jeb Studio, din 28 iunie cu Alex Chelba și Cristina PEtrescu.

La sfarsitul lunii (pe 28 iunie), Uncle Jeb Studio organizeaza un curs de fotografie de concert, in 3 module: unul de teorie, unul de practica (ducem cursantii la un concert real, pe care il vor fotografia) si un seminar unde discutam fotografiile realizate de cursanti in timpul practicii. Dat fiind ca se apropie sezonul festivalurilor si al concertelor mari, ne-am gandit ca oamenii vor fi interesati sa invete cum sa faca niste fotografii bune la concerte, si chiar cum sa obtina o acreditare pentru a ajunge in photo pit. Cursul va fi sustinut de Alex Chelba si Cristina Petrescu.

Alex Chelba este fotograf, videograf si redactor la Rock Event, fotograf oficial pentru Amphitrion, Project Events si EMAGIC. A avut colaborari cu Metalfan, RockStage, SoFresh, InfoMusic, Kiss FM, Best Music, Rock FM, si a lucrat 4 ani la F64. Portofoliul sau, care include atat fotografie de concert, cat si de studio, se gaseste pe alexchelba.ro.

Cristina Petrescu a fost timp de 6 ani fotograf de eveniment si redactor sef al site-ului Metropotam. Colaboreaza acum cu Mixtopia pe partea de fotografie de concert, cronica de eveniment si pictorial, si este unul din fondatorii Uncle Jeb Studio. A mai colaborat pentru pictoriale cu revistele Miresici si Art of Living. Portofoliul ei de fotografie de concert se gaseste pe aici.

Cei doi fotografi care tin cursul au extrem de multa experienta in domeniu si sunt unii dintre cei mai buni fotografi de concert din Romania.

Spre deosebire de multe din cursurile obisnuite de fotografie de concert, noi le oferim cursantilor sansa de a pune in practica tot ceea ce invata in modulul de teorie.

In timpul cursului, accentul se va pune, printre altele, pe cum poti folosi la potential maxim orice fel de aparat foto. Practic, cursantii sunt invatati cum sa isi foloseasca echipamentul pe care il au deja pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Programul cursului:
Partea #1, TEORIA, 28 iunie, durată aproximativă 5 ore

Cuprinsul cursului teoretic:
• Prezentarea celor doi vorbitori
• Prezentarea portofoliilor cursanților
• Cum te lansezi în fotografia de concert?
– unde tragi?, cum intri acolo?, pentru cine tragi?, cum obții o acreditare?
– alcătuirea unui portofoliu
• Tipuri de concerte:
– interior: club sau sală de spectacol
– exterior: concert sau festival

Exemplificarea în fiecare dintre aceste cazuri a detaliilor tehnice legate de setările aparatului, a tipurilor de lumini specifice fiecărui spațiu, a problemelor sau oportunităților legate de fiecare spațiu și, nu în ultimul rând, sugestii de locuri în care poți exersa.

[pauză de cafea, 30 min]
• Echipament
– Discuții despre echipamentul foto al fiecăruia dintre cursanți, exemple de exploatare la maximum a acelui echipament.
– Care este un minimum de echipament pentru a face fotografie de concert? Care este un compromis decent?
• Diverse
– Greșeli frecvente la fotografii de concert aspiranți.
– Eticheta de conduită în photo pit.
– Discuții libere.
Partea #2, PRACTICA, durată aproximativă 2 ore

Ca să punem în practică ce am învățat, vă ducem la concert în club, cel mai probabil în săptămâna de după pareta teoretică. Vom reveni cu detalii despre locul unde veți fotografia și mai ales trupa pe care o veți fotografia.
Partea #3, SEMINARUL, durată aproximativă 4 ore

La câteva zile după partea practică, răstimp în care aveți răgaz să sortați și prelucrați imaginile, ne întâlnim din nou în studio, să discutăm direct pe imagini.
Cum te înscrii și cât costă

Înscrierile se pot face până pe 25 iunie la adresa de e-mail coliba@unclejebstudio.ro.
Informații necesare pentru înscriere (răspundeți la întrrebările de mai jos, și copy/pasta într-un mail, vă rugăm):

Cum te cheamă?
Câți ani ai?
Ce echipament foto ai?
Ai tras până acum concerte? Ce anume și unde?
Ai vreun blog sau portofoliu foto? Dă-ne și nouă un link, să știm cu cine stăm de vorbă.

De asemenea, te rugăm să ne trimiți și 5 fotografii de concert din arhiva ta, pe care le vom folosi ca material de discuție în timpul cursului, ele neavând vreun rol de selectare sau eliminare a cursanților. Ca să nu le încurcăm între ele, te rugăm să le redenumești prenumele-numele tau-1, …-2, șamd.

Numărul cursanților pentru prima ediție a cursului de fotografie de concert este de cel mult 8. În cazul în care se vor înscrie mai mulți doritori, primii 8 înscriși vor participa la cursul de pe 28 iunie, iar următorii vor fi realocați în seria a doua, la o dată pe care o vom stabili ulterior (în luna iulie).

Prețul cursului de fotografie de concert (pentru toate cele trei părți) este de 300 de lei, care se vor achita în două tranșe: jumătate la înscriere și jumătate în ziua cursului.

Cursul se desfășoară la Uncle Jeb Studio (Maior Dimitrie Giurescu nr. 7, în spate la ASE, interfon 5)

Tags:

Leave a reply (we review all comments)