Filme proiectate in spatii neconventionale – programul Czech Film Hunting

  • by

Forman, Menzel și Herz, cum nu au fost niciodată văzuți la București. Filme cehe clasice proiectate în locuri inedite

Centrul Ceh organizează în perioada 1-5 iunie 2013 un festival de film neconvențional – filmele părăsesc cinematograful și ies în oraș, într-o parcare, un spațiu industrial, curtea unui muzeu și un palat. De la filme clasice și cunoscute până la thrillere experimentale și comedii grotești, Czech Film Hunting aduce o mostră reprezentativă de cinema cehesc autentic.

Program:

  • Sâmbătă 1 iunie de la ora 21:00 / Ferat Vampire / @ Garajul Ciclop (B-dul Magheru, nr. 6-8)
  • Duminică 2 iunie de la ora 21:00 / Amadeus / @ Grădina Muzeului George Enescu (Calea Victoriei, nr. 144)
  • Luni 3 iunie de la ora 21:00 / Švankmajer Night / @ WASP (Ion Minulescu, nr. 67 – 93, Fabrica Flaroș, corp B, etaj 2, zona Timpuri Noi)
  • Marți 4 iunie de la ora 21:00 / The Cremator / @ Garajul Ciclop (B-dul Magheru, nr.6-8)
  • Miercuri 5 iunie de la ora 21:00 / Menzel Night / @ Palatul Știrbei (Calea Victoriei, nr. 107)

Festivalul începe cu o proiecție în parcarea Ciclop, un loc ascuns de pe Bulevardul Magheru, cu Ferat Vampire, un altfel de film cu vampiri. Continuă a doua zi în grădina Muzeului Enescu cu filmul cu care Miloš Forman s-a întors să filmeze la Praga – Amadeus. Luni proiectăm în spațiul industrial WASP, scurt-metraje în sala albă și un lung metraj în sala neagră, toate realizate de legenda suprarealismului ceh Jan Švankmajer, iar marți revenim în parcarea de pe Magheru cu o comedie neagră, o capodoperă a noului val cehoslovac – The Cremator.

Ultima zi a festivalului o dedicăm regizorului Jiří Menzel, proiectând la Palatul Știrbei trei dintre filmele cineastului. Regizorul va fi prezent pentru a treia oară la București, înainte de a fi distins cu Premiul pentru Întreaga Carieră la TIFF. Proiecția simultană a filmelor L-am servit pe regele Angliei, Vara capricioasă și Sfârșitul vremurilor vechi va fi urmată de o petrecere în onoarea regizorului.

„Bineînțeles, Menzel a fost dintotdeauna iubit de către publicul roman, retrospectiva filmelor sale din 2011 bucurându-se de un mare succes. Sperăm că publicul va veni însă la toate zilele de festival, pentru că fiecare film proiectat este unic și în același timp reprezentativ pentru cinematografia cehă“ spune René Kubašek, directorul Centrului Ceh. Pe lângă filme, încurajăm publicul să vină la toate proiecțiile și printr-un premiu oferit de Staropramen, partenerul principal al evenimentului.

Toate filmele sunt subtitrate în limba engleză.
Intrarea la toate proiectiile este liberă.

Un eveniment organizat de Centrul Ceh împreună cu Staropramen.

Leave a reply (we review all comments)