Tur de cinema pe repede inainte

  • by

Luni, 26 noiembrie, de la ora 20.00, Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate- ARCEN lansează un nou proiect sub numele de „Atelierele ARCEN”.

Primul Atelier din cadrul proiectului ARCEN va fi coordonat de Irina-Margareta Nistor, care va suține o prelegere cu titlul „Tur de cinema pe repede înainte. Video-Ghid: Irina-Margareta Nistor.” Organizatorii Atelierului pregătesc participanților o istorie a cinematografiei, presărată cu concepte de specialitate, cu explicații și cu multe secvențe din fimle, atât cele care au devenit legendă de-a lungul timpului, cât și ale unor filme fără niciun fel de valoare artistică.

Cum să privim un film, dacă alegem filmul de la cinema sau cel din fața laptopului, ce înseamnă un film bun, cum arată un film prost, de ce sunt speciali frații Lumière, cum ne formăm o cultură cinematografică, cum a evoluat filmul, dar şi publicul de cinema, sunt doar câteva din întrebările la care Irina- Margareta Nistor vine să dea un răspuns, luni 26 noiembrie, de la ora 20.00, la Ceainăria „Ceai la Vlaicu” (str. Aurel Vlaicu, nr. 47).

„Atelierele ARCEN” se vor desfășura lunar, sub forma unor prelegeri publice interactive, pe diverse teme, urmând ca în intervalul lunilor noiembrie 2012- februarie 2013 să fie abordate teme din domeniul cinematografiei, al gramaticii limbii române, din domeniul teatrului și al literaturii universale.

„Atelierele ARCEN” se adresează atât celor foarte tineri, elevi și studenți, cât și tuturor celor pasionați de cinematografie, literatură, lingvistică sau teatru.

Intrarea la Atelierul „Tur de cinema pe repede înainte. Video-Ghid: Irina-Margareta Nistor” este de 16 lei, accesul se face în limita spațiului disponibil, iar durata atelierului este de 2 ore.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)