Plug to Nature / Clara Luzia

  • by

Joi 18 octombrie de 21:00 The Ark gazduieste un concert indie-pop – Clara Luzia (Austria), proiectul muzical al artistei Heidi Dokalik, a câştigat în 2007 Austrian Music Award AMADEUS

Trupa vieneza formata din INES PERSCHY (tobe), HEIDI DOKALIK (violoncel si backing vocals), MAX HAUER (pian, chitara bass, chitara) si solista CLARA LUZIA (voce, chitara, compozitie) este un unul dintre cele mai remarcabile proiecte muzicale ale scenei indie-pop din Austria. Cu patru albume lansate in doar sase ani, CLARA LUZIA se bucura de admiratia publicului si de recunoasterea festivalurilor europene precum Les femmes s’ent melent (Franta), Eurosonic Festival (Olanda), GLIMPs (Belgia) si Waves (Austria).

In 2008 obtine Premiul Amadeus (echivalent al britanicului Mercury Music Prize) pentru albumul ‘The Long Memory’. In 2009, al treilea album, ‘The Ground Below’ este nominalizat la Premiul Amedeus si ocupa pentru mult timp pozitii importante in topurile din Austria si Germania. Pe 24 septembrie 2012 artista indie-pop Clara LUZIA si-a facut debutul international cu albumul personal THE RANGE, cu o muzica ce strabate prin timpi si miscari distantele dintre sosiri si plecari, dintre zarva si liniste, dintre a darui si a primi.

Cantecele sale, unice si percutante, tind din ce in ce mai mult spre cooperari ce depasesc domeniul muzicii. La Bucuresti este invitata pentru a puncta initiativa Asociatiei Ivan Patzaichin – Mila 23 de recuperare a raului Dambovita in circuitul activitatilor urbane.

De asemenea, Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 va invita joi, 18 octombrie 2012, de la ora 16.00, la Biblioteca Nationala a Romaniei – sala de conferinte dinspre Dambovita (demisol), la lansarea programului “PLUG TO NATURE. Strategii de recucerire a urbanitatii”.

Programul cuprinde o serie de conferinte, interventii artistice si dezbateri dedicate initiativei de repunere in functiune a Dambovitei, prin reamenajarea cheiurilor si a luciului de apa din zona Dambovita – Biblioteca Nationala.

La deschidere vor participa Elena Tirziman – Director General, Biblioteca Naţionala, Ivan Patzaichin – Presedinte, Asociatia “Ivan Patzaichin – Mila 23”, reprezentati ai autoritatilor locale, arhitecti urbanisti si artisti consacrati din Ljublijana, Berlin, Praga, Viena si Bucuresti.

Programul PLUG TO NATURE. Strategii de recucerire a urbanitatii (18 octombrie – 2 noiembrie 2012, Biblioteca Nationala) este gandit ca o interventie urbana si artistica temporara care vrea sa atraga atentia asupra potentialului neexploatat al raului Dambovita si al zonei adiacente Bibliotecii Nationale.

Detalii pe Modernism.ro

Leave a reply (we review all comments)