Subpamant

  • by

Sambata 7 octombrie de la ora 20:00 la Dianei 4.
Intrarea libera, rezervari la 0745208186

Facebook event.

Echipa proiectului Teatrul SubPământ. Valea Jiului după 1989 vă invită duminică 7 octombrie la:

Spectacolul Sub Pământ
prima reprezentație în București în proiectul Muzeu în Mișcare

Teatrul SubPământ. Valea Jiului după 1989 este un proiect de observație și analiză a existenței cotidiene a unor comunități afectate decisiv de schimbările politice și sociale care au avut loc începând cu anii ’90. Proiectul își propune să documenteze situația economică, viața și munca minerilor în post-socialism.

Teatrul SubPământ este un proiect de reconstrucție performativă a poveștilor-document care fundamentează istoria comunităților din Valea Jiului, aflate la limita dintre supraviețuire, migrație, dispariție și posibilă reconstrucție.

Spectacolul Sub Pământ are la bază o cercetare în Valea Jiului, coordonată de Mihaela Michailov (dramaturg), Vlad Petri (fotograf), David Schwartz (regizor). Cercetarea a avut mai multe direcții – ateliere, discuții libere și interviuri cu mineri, soții de miner, cu pensionari și copii, cu paznici de mină, lideri de sindicat, oameni care trăiesc din furtul de cărbune.

Sub Pământ este un spectacol-arhivă de povești-mărturii ale unor comunități pe cale de dispariție. Spectacolul îşi propune revalorizarea poveștilor, a problemelor şi culturii unor categorii sociale deseori ignorate în teatrul românesc de după 1989: comunitățile muncitorești.

Spectacolul face parte din proiectul Sub Pământ – Muzeu în mișcare, în cadrul căruia spectacolul este jucat în teatre și case de cultură din patru zone industriale din Transilvania, afectate decisiv de schimbările post-1989 (Baia Mare, Hunedoara, Roșia Montana, Valea Jiului).
După fiecare reprezentație, are loc o discuție cu publicul, ca parte integrantă a spectacolului.
La toate reprezentațiile spectacolului intrarea este gratuită.

Echipa proiectului:
Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Șerban, Bobo Burlăcianu, Adrian Cristea, Vlad Petri, Ana Colțatu, Ștefania Ferchedău, Cătălin Rulea
Coordonatori: Mihaela Michailov şi David Schwartz.
Parteneri: Asociația Alburnus Maior, Dianei 4, Teatrul de Artă Deva, Teatrul Municipal Baia Mare, Clubul Sindicatelor Lupeni.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)