Jack DeJohnette la Sala Radio

  • by

Luni 1 octombrie Jazz.ro organizeaza concertul Jack DeJohnette Group la Sala Radio.

Considerat unul dintre cei mai importanţi muzicieni de jazz din ultimii 40 de ani de catre New York Times, Jack DeJohnette va concerta in Bucuresti alaturi de un adevarat dream-team.

De la albumul de jazz-rock al lui Miles Davis “Bitches Brew”, trecand prin colaborarea de peste 25 de ani cu Keith Jarrett si al lui “Standards Trio”; de la grupul sau de avant-garde fusion “Directions” (mai tarziu “New Directions”) si inovativul ansamblu de free-jazz “Special Edition”, pana la Golden Beams – propria casa de discuri prin care reinterpreteaza muzica africana, braziliana, electronica, drum & bass si muzica de meditatie, cariera lui DeJohnette se remarca printr-o creativitate extraordinara si o abordare unica a tobelor.

DeJohnette nu este insa doar un tobosar de exceptie, ci si un compozitor prolific. La aniversarea sa de 70 de ani, artistul va veni la Bucuresti cu un nou proiect ce imbina experienta sa muzicala din trecut, alaturi de compozitii noi. Rezultatul este The Jack DeJohnette Group, alaturi de Rudresh Mahanthappa la alto saxofon, David Fiuczynski la chitara, George Colligan la pian si clape si Jerome Harris la chitara acustica bass.

Biletele costa 7090 sau 110 lei si se gasesc online pe Eventim si offline in magazinele Vodafone, Orange, Germanos, Carturesti, Humanitas, Domo.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)