Marius Petrache a castigat Red Bull MoonTimeBike

  • by

Cei mai buni mountain bikeri au facut spectacol, in fata unui public numeros, la Red Bull MoonTimeBike, primul concurs de XCO (cross country olimpic) urban in nocturna desfasurat in Romania. Marius Petrache, multiplu campion national, s-a impus dupa sapte tururi parcurse in nocturna pe un traseu foarte dificil.

125 dintre cei mai buni mountain bikeri din Romania, Parcul Tineretului, un traseu urban cu o lungime totala de aproximativ 5 kilometri. Si totul in nocturna. Acestea au fost elementele principale ale primei editii a competitiei Red Bull MoonTimeBike, primul concurs de mountain bike urban in nocturna din Romania. Desfasurat de obicei in zone montane destul de pustii si fara multi spectatori, la Red Bull MoonTimeBike spectacolul s-a mutat in inima Bucurestiului oferind un spectacol unic multimii de spectatori care a asistat la aceasta competitie.

Din cei 170 de ciclisti inscrisi, doar 125 au corespuns criteriilor de selectie si au fost admisi la startul unei competitii care s-a dovedit a fi extrem de dificila. Traseul amenajat in Parcul Tineretului din Bucuresti a avut aproximativ 5 kilometri de urcari si coborari abrupte pe iarba, pietris si trepte, avand un grad de dificultate neasteptat de ridicat . In total s-au parcurs 7 tururi, cu o diferenta de nivel totala de 800 metri, iar ciclistii au urcat si coborat trepte, au trecut peste trunchiuri de copac, peste rampe si podetele care duc pe insula de pe lac, scotand astfel in evidenta si elementele naturale oferite de Parcul Tineretului.

Dupa 1h:29,24 secunde, Marius Petrache, multiplu campion national la mountain bike, a trecut primul linia de sosire. Avand in palmares 25 de titluri de campion national la diferite probe de ciclism precum velodrom, sosea, ciclocros si mountain bike, sportivul de la Felt-Sidi MTB Team s-a impus in fata lui Tudor Oprea, reprezentantul Romaniei la aceasta disciplina la olimpiada de la Atena. Podiumul clasamentului general a fost completat de Arpad Kelemen. Pe unele portiuni ale traseului ciclistii au atins viteze de peste 50 km/h, iar viteza medie a castigatorului a fost de 24.6 km/h.

„A fost o cursa mult mai dificila decat ma asteptam, iar faptul ca s-a desfasurat in nocturna a marit gradul de dificultate. Am inceput foarte bine si in primele tururi am reusit sa tin un ritm foarte ridicat ceea ce mi-a permis sa ma distantez putin de adversarii mei. Sunt foarte fericit ca am castigat aceasta cursa”, a spus la final Marius Petrache.

In competitia feminina, unde au participat 8 concurente, s-a impus Emese Fodor (Nomad Merida Racing Team), urmata de Andrea Sandor si Irina Dumitru.

Prima editie a competitiei Red Bull MoonTimeBike a fost organizata impreuna cu cei de la Nomad Multisport, autorii celui mai mare maraton de mountainbike – Prima Evadare – la care au luat startul 2.140 de participanti.

Leave a reply (we review all comments)