Kiddo, primul film interactiv din România vine sâmbătă la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

Kiddo, primul film interactiv din România vine sâmbătă la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

Kiddo, primul film interactiv din România vine sâmbătă la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

Sâmbătă, la miezul noptii, spectatorii de la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte vor fi puși în situația de a alege. Evenimentul începe la 20.00 la Biblioteca Națională, outdoor, cu un concert live The Mono Jacks. Filmele încep de la 21.30.
Între multele producții premiate care vin în premieră pe țară la eveniment se numără și filmul “Kiddo”, care aduce o altfel de noutate: e vorba de o peliculă interactivă, în care oamenii aleg din diverse continuări posibile.
Va fi o experiență memorabilă, așa cum spune și regizorul filmului, Millo Simulov: “Mă bucură foarte mult prezența ‘’Kiddo’’ în programul ShortsUP, eveniment în care publicul bucureștean va face pentru prima dată cunoștință cu povestea Kiddo. Interactivitatea, montajul dinamic și muzica alertă cred că se potrivesc ca o manușă publicului devorator de filme scurte care poate interveni pentru prima dată în viața personajelor și le poate schimba destinul. Așa că îi aștept cu drag “să facem filmul” împreună.”

În câteva momente-cheie ale acțiunii, spectatorii decid ce vor face personajele, cu una dintre variantele oferite de autori. Producţia este una de pionierat și totodată o poveste emoționantă despre copiii din familii dezbinate care devin oameni mari la vârste fragede. O realitate traumatizantă, pe care preferăm să n-o observăm. Kiddo este pasionată de box, refugiul ei atunci când simte că nu mai poate. Dar o femeie care lovește cu furie un sac de box nu este o imagine senină. Actrița din rolul principal, Anamaria Maier, spunea că un rol într-un film interactiv te solicită mult mai mult: “E ca și cum ai pregăti un rol pentru mai multe filme. Când auzi Acțiune!, te duci cu personajul într-o zonă, se dă stop, revii unde erai și te duci în alta zonă. Trăiești destinul personajului la intensitate dublă.”
Intensitate maximă și pentru spectatorii evenimentului ShortsUP, care, între stările diverse pe care le vor încerca de-a lungul nopții, vor decide și soarta lui Kiddo. Scurtmetrajul va prinde viață cu adevărat, momentul fiind moderat de un actor care îi va antrena pe cinefili în jocul alegerii. Filmul interactiv are loc doar la București, nu în celelalte orașe în care se ține evenimentul (Cluj, Timișoara, Brașov și Sibiu). Detalii pe www.shortsup.ro.

Despre filmele românești din program și despre filmele internaționale.
Programul integral al nopții.
Biletele pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte se pot achiziționa prin MyTicket și Eventim la prețul de 30 de lei sau în ziua evenimentului, la intrare, la prețul de 40 de lei.

Facebook event

ShortsUP prezinta Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2012 @ Biblioteca Nationala a Romaniei

1 thought on “Kiddo, primul film interactiv din România vine sâmbătă la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte”

  1. Pingback: Maine, ShortsUP prezinta Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2012 @ Biblioteca Nationala a Romaniei | Feeder

Leave a reply (we review all comments)