DJ JAZZY JEFF & SKILLZ @ Atelierul de Productie

DJ JAZZY JEFF & SKILLZ @ Atelierul de Productie

DJ JAZZY JEFF & SKILLZ @ Atelierul de Productie

THE FRESH prezinta

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

DJ JAZZY JEFF
SKILLZ

Vlad Dobrescu
DJ Sauce
Deeproots
Kapnobatai

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

5 mai 2012
22:00

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Atelierul de productie
Splaiul Unirii 160

Biletele in avans for fi distribuite in reţeaua Eventim (Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas si Carturesti si online pe www.eventim.ro)

– 100 de bilete la pretul de 25 lei
– 300 de bilete la pretul de 35 lei
– 50 de lei la locaţie, în seara evenimentului, numar limitat de bilete.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Dupa The Herbaliser, Terrence Parker, Black Strobe, Boca 45, Mick Wills, Tyree Cooper si Bonobo, The Fresh se întoarce pe 5 mai 2012 cu un regal de Hip Hop şi R&B american şi autohton.

Direct din Bel Air soseşte la Bucureşti jumătatea mai tehnică din celebrul duo DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince (Will Smith) al nouăzecilor – maestrul-pionier al platanelor: Jeffrey Allen Townes aka Jazz din Prinţul Din Bel Air aka DJ JAZZY JEFF!

Vă aşteptăm într-o locaţie despre care ne-aţi confirmat că vă place pentru un perfomance-raritate live, cu suport – de-o parte şi de alta – din degetele consacraţilor.ro în tot ce înseamnă scratching şi jocuri cu beat-uri abstracte de hip hop: Vlad Dobrescu, DJ Sauce, Deeproots şi Kapnobatai

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

DJ JAZZY JEFF (US)

(Rapster, Barely Breaking Even / Philadelphia, US)

Meritele lui DJ Jazzy Jeff (pe numele său real – Jeffrey Allen Townes) sunt cu mult mai extinse decât faima adunată cu unul dintre primele duo-uri multi platinate din lume – DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince, alaturi de nimeni altul decat vedeta hollywoodiană Will Smith. Privit ca o piatră de temelie în tehnicile de scratching, un pionier al turntablismului, Allen şi-a deschis în perioada successului nebun cu Smith şi o casă de discuri numită A Touch of Jazz.

Născut pe 22 ianuarie 1965, Allen a început să pună muzică la 10 ani. DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince s-a fondat în 1985, a lansat Rock the House în 1987, a semnat design-ul Gemini 2200, a scos apoi în 1988 He’s the DJ, I’m the Rapper, urmat de And in this Corner… în 1990. Apariţia din Prinţul Din Bel Air l-a însărcinat şi cu scrierea şi producerea theme song-ului serialului, totul fiind urmat îndeaproape de lansarea materialului Homebase în 1991. A produs piese pentru diverse soundtrack-uri de filme artistice, apoi a ajutat ca producător executiv pe discul lui Will Smith ieşit pe piaţă în 1999. În aceeaşi calitate a participat şi pe cd-ul Jill Scott – Who Is Jill Scott? Words and Sounds Vol. 1 din 2000.

În primii săi ani ca DJ în cluburile locale Smoke şi Fluid, Jeff a început să fie poreclit drept “the bathroom DJ” – aflat încă în imposibilitatea de-a-şi crea propriile concerte, singurele momente când prindea un timp la platane era când veteranii luau o pauză să meargă până la toaletă. DJ Jazzy Jeff a început să-şi dezvolte abilităţile şi este recunoscut drept inventatorul “transformer”-scratch-ului, chiar dacă unii onorează cu acest titlu pe Cash Money şi îl recunoaşte pe Jeff doar ca pe primul care a înregistrat într-un studio cu această tehnică. “Chirp”-scratch-ul, “ciripitul” care poate fi auzit pe piese ca Magnificent Jazzy Jeff şi Gettin’ Jiggy Wit It, îi este atribuit tot consacratului american. Criticul Rolling Stone Alan Light numea magia la platane scoasă din degetele lui Jazzy Jeff drept “printre minunile pierdute ale Hip Hop-ului”.

Jeff l-a întâlnit pe rapperul şi actorul Will Smith aka The Fresh Prince la o petrecere în 1985. De-atunci cei doi au început să lucreze împreună. “Am lucrat cu 2000 de crew-uri înaintă să-l cunosc pe maniacu’ ăsta!” spunea Jeff pentru revista People în 1988. “A fost o sclipire când am lucrat cu el, ceva ce îmi lipsea de foarte multă vreme.” Primul mare succes alături de Will Smith s-a produs cu discul Rock the House, iniţial lansat prin label-ul Pop Art şi relansat în 1987 prin casa Word Up. În 1988 vânzările au atins meritele discului de aur. Primul single, Girls Ain’t Nothing but Trouble, a fost bazat pe theme song-ul serialului TV I Dream of Jeannie şi a fost lansat trei săptămâni înainte ca Smith să absolve liceul. Piesa a intrat în topuri pe primele locuri şi a devenit prima într-o lungă serie de milioane de copii vândute pentru cei doi. După mai multe materiale şi un succes de neoprit, la începutul anilor ’90, Smith şi-a găsit primul său rol fantastic în The Fresh Prince of Bel Air în care şi Jazzy Jeff a avut un rol recurent. Pentru Will a urmat cariera îndelungă, în crescendo, la Hollywood – ca actor, în timp ce pe ultimul album al grupului, Code Red, atmosfera amuzantă-pozitivă de hituri cam dispărea. Cedând oarecum la explozia de Gangsta Rap, Code Red – discul final al duo-ului a avut un sunet mai tăios.

Jazzy Jeff s-a reunit cu Will Smith din nou în 1997 pentru a produce trei cântece pe primul disc solo al faimosului actor numit Big Willie Style. Cu această ocazie, Jeff a promis şi prezenţa ca producător executiv pentru cel de-al doilea album lansat de Smith – Willenium, ajuns la titlul de multiplatinat în 1999. În vara lui 2000, aflat la albumul său de debut – Jill Scott l-a luat şi ea ca producător executiv pe Jazzy Jeff. Allen a produs majoritatea cântecelor de pe cd, amprenta lui pe munca îndrăgitei artiste ridicând cota albumului din nou extrem de sus şi urcându-l la rangul de platină. Jazzy Jeff s-a ales atunci cu nu mai puţin de trei nominalizări la Grammy şi toată aprecierea criticii de specialitate.

Cu intenţia de a aduce în lumină o paletă mai largă de artişti nedescoperiţi, Jeff a semnat în 2000 un parteneriat cu casa de discuri major Dreamworks. Sub eticheta Soljaz, Jazzy Jeff s-a orientat mai mult pe cum să-şi folosească experienţa sa în afacerile cu muzică şi cum să promoveze mai puternic o plaja largă de artişti noi talentaţi din Philadelphia.

În 2007, alături de Rhymefest, Allen a apărut în clipul DJ Jazzy Jeff and the Fresh Fest semnat de Konee Rok, în care el apare făcând muzică în propriul studio alături de Rhymefest. În 2008, a apărut pentru un live perfomance alături de Will Smith la premiera filmului acestuia Hancock. În 2009, a lansat mixtape-ul He’s the King…I’m the DJ în memoria lui Michael Jackson.

Apare pe post de caracter şi în jocul video DJ Hero, pentru care a realizat şi niste creaţii exclusive. Recent munceşte alături de tânară senzaţie a momentului Mac Miller la un mixtape numit 92 Til Infinity. EP-ul este aşteptat în această vară.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Sponsor: GROLSCH

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Parteneri media:
Facem Records, CTC, Bronews.com, Sunetesubsol.ro, Uzr.ro, BlackSheepSound.ro, VibeFM, Tilllate.com, Sapte Seri, Feeder.ro, Orasulm.eu, Beatfactor.ro, Nights.ro, FreshGoodMinimal.ro, Sofresh.ro, Anyplace.ro, HipMag.ro, Port.ro, iConcert.ro, Metropotam.ro, Neaparat.ro, HypeStreet.ro, TheVandalList.com, Woobicha.com

Tags:

1 thought on “DJ JAZZY JEFF & SKILLZ @ Atelierul de Productie”

  1. Pingback: DJ Jazzy Jeff | Feeder

Leave a reply (we review all comments)