MANIFESTUL ULTRAŞILOR

foto: george calin

Cu o usoara intarziere postam si noi “MANIFESTUL ULTRAŞILOR“:

“E iarna, pot veni vremuri si zapezi grele. Pot veni abuzuri si mai grele, pot veni infometatii dupa placinte, care sa ceara prazile razboiului fara a fi partcipat la el. Poate veni plafonarea noastra, pe fondul lipsei de coagulare, pe fondul unei confuzii ce risca sa devina resemnare.

Dar datoria noastra e sa nu ne oprim. Si daca Piata Universitatii va ramane goala, ultimul ramas e dator sa aprinda lumina, nu sa o stinga.

E de ajuns sa filtram prin sufletul de Roman versurile imnului national si vom sti ce avem de facut. Cine sa faca asta? Nu suntem o enciclopedie a adevarului absolut, dar putem da exemple:

– Pensionarii tarii, care zilele astea ne-au aratat ce profund e proverbul cu “cine n-are batrani…”

– intelectualii adevarati, carora le multumim pt reactii si sustinere si pt scutul de netrecut impotriva pseudo-intelectualilor, demagogilor, politrucilor si diletantilor

– oamenii muncitori, care arata ca lenea ce ne-a cuprins pe toti de 22 ani nu se datoreaza unui popor lenes, ci unui popor care a uitat ce potential are

– studentii, care pot arata ca educatia adevarata nu e patronata de ministere falimentare – jurnalistii adevarati, care se simt ca o oaza amenintata de flacarile mincinoase ale unor colegi pt care ratingul, dezinformarea si manipularea sunt deontologie

– categorii marginalizate social, din mijlocul carora se pot naste, vorba lui Iisus si a lui Sisu, diamante: ultrasi, punkisti, rapperi, hippioti, bikeri, grafferi, hipsteri (energia lor, folosita pozitiv, va pune umarul la reconstructie)

De ce trebuie sa facem asta??? Doar pt SMURD? Doar pt demiterea unui guvern si inlocuirea lui cu niste ciocoi de alta culoare, de aceeasi forma, dar la fel de lipsiti de fond??
Nu. Din nou, motivele sunt multe si destul de greu de articulat unitar. Dar vom da iar niste exemple:

– coruptia, care tinde sa devina molipsitoare si la care ajung de multe ori si oameni cinstiti, folosind ca scuza supravietuirea. Milioane de Romani observa si legati la ochi ca sunt condusi de ani si ani de aceleasi organizatii mafiote, cu nume de partide. E de necrezut, dar totusi real, ca traim un nou regim fanariot si nu gasim un Roman sa urce pe tron (e o metafora, nu o propaganda pentru monarhie).Am fost foarte aproape sa avem un prim-ministru neamt si am fi fost multi de acord, pt ca a nu fi Roman a ajuns un fel de garantie a cinstei.

– presa in cautare de senzational, rating, care face jocuri politice si reclame unor fufe dezbracate si care de multe ori dezinformeaza si manipuleaza. Si totusi, Poiana lui Iocan intelege! Cum ar fi sa traim fara TV o saptamana? Am fi Congo sau Atlantida?

– clisee si limbaj de lemn care ingroapa adevarul . Premierul Boc anunta libertatea de expimare, dar jandarmul anunta la portavoce “Parasiti Piata sau folosim forta”

– organe de represiune constranse sa actoneze impotriva fratilor. Da, vrem ostasi in slujba cetatenilor, cum va voia si Cuza, nu vrem mercenari macelari. Da, stim ca aveti si voi familii si nevoi, da, vrem sa respectam uniforma, dar pt asta vrem sa primim respect, nu sa vedem copii tarati pe jos, femei lovite si injurate, si barbati care pot intra si ei in coma de la un baston in cap.

– legi facute prin dezbatere, cu suportul cetatenilor, nu trecute in graba prin Parlament de o majoritate interesata mai mult de jocuri politice decat de interesul vital al cetateanului. Legi puse in practica nu doar in an electoral (arestari de primari corupti doar ca propaganda si momeala pt inca un vot).

– Centrul Vechi al Capitalei? Da, il vrem european, il vrem renovat, dar nu doar pt profitul unor patroni de localuri. Il vrem curat si pus in evidenta pt mandria si onoarea noastra si de ce nu, pentru un turism adevarat, care nu mananca sute de mii de euro pt o sigla sau un portal de internet.

– Vrem dezbateri pe toate problemele, inclusiv militare. Nu vrem scut anti racheta, cand poate nici nu stim cu adevarat ce inseamna. Nu vrem fregate trimise la misto ( la “mit stock”, daca vreti) si nu mai vrem Romani care sa lupte in Orient pt subzistenta, nu pt o cauza.

– vrem respect si demnitate, nu vrem sa fim catalogati de avocati-deputati ca viermi, nu vrem ca un batran (16 ian, P.Univ) sa vina cu ghete date cu crema, vechi de 5 ani si usor gaurite in talpa, in timp ce diva din Plescoi are sute de perechi de pantofi de lux, purtati ostentativ.

– vrem sa inchideti mall-uri si sa deschideti fabrici. Si spunand asta, spunem ca vrem industrie, agricultura, locuri de munca. Vrem si modernitate, dar nu consumerism de joasa speta, incultura si indobitocire!

– vrem libertatea spiritului, dar ne-am saturat de o clasa politica ce a permis droguri legale la fel de periculoase ca cianurile Rosiei Montane!

– nu mai vrem mizerie, subzistenta, coruptie, bani publici gestionat prost, licitatii masluite, uniuni politice nefiresti (PSD+ PNL ?? PD+UNPR??). Vrem sa traim in pace cu conationali de alte etnii, dar nu vrem sa ne vindem onoarea si drepturile doar ca sa parem “politically correct”. Vrem o adevarata clasa politica, si suntem destul de puternici sa o cream.

Lista ar putea continua si va continua. Pana atunci, recomandam fara nici o aroganta “analistilor” sa studieze si cauza, nu doar efectul. Ne-am saturat de comportamentul “pompieristic” care vina sa stinga focul dupa ce miristea a ars (principiu valabil in nenumarate domenii, de la EDUCATIE, SANATATE, pana la, de ce nu, legi anti-suporteri).

Prin aceste revendicari, unele poate mai importante, Ultrasii tarii cer RASPICAT reconsiderarea Legii 4, atat de usor semnata de Presedinte. E facuta superficial, diletant si cel mai important, anti-Constitutional. Nu ne afecteaza doar pe noi, ci fura din drepturile tuturor Romanilor. Orice pas mic prin care se fura drepturi e un pas mare catre dictatura si lanturi! LIBERTATE

Randurile de mai sus sunt scrise ad-hoc de un Ultras. Dar in acelasi timp de un fost student, de un tanar care vrea sa munceasca pt tara lui nu pentru “altii” , de un fiu al parintilor lui si un vecin al doamnei care hraneste cateii vagabonzi. Reprezint un mod de gandire si categorii diverse de oameni.

PASNICI si APOLITICI

din nou la UNIVERSITATE!!!

Oameni cu idei, nu cu Molotoave”

Preluat de pe realitatea.net

5 thoughts on “MANIFESTUL ULTRAŞILOR”

  1. De unde stiti voi ca cei care au jefuit magazinul sunt ultrasi? Stiti ca dintre cei retinuti joi seara, pe 19 ianuarie, doar 10% erau membri ai unor galerii? De ce aduceti acuzatii nefondate? Sunteti ignoranti si emiteti judecati ca atare…

  2. @ Ultrasi.
    1.
    Vreti sa-nchideti mall-uri si sa deschideti fabrici fiindca nu ganditi. Unde sa vanda fabricile, daca inchideti mall-urile?
    Mai cititi si voi ceva istorie si economie inainte sa scrieti articolele, si sa va laudati cu “revendicarile”.

    2.
    Intre Jandarmi si Ultrasi e foarte simplu sa observi cine distruge. Nu e nevoie de un articol justificativ de 100 de randuri ca sa pareti pasnici. Nu pacaliti pe nimeni.
    Nu sunt avocat-deputat, dar atat timp cat distrugeti bunuri, sunteti si “viermi”. Cineva a muncit pt. ele si le-a platit.
    Faptele va recomanda. Degeaba dati vina pe jandarmi.

    3.
    Daca ganditi, asa cum pretindeti, gasiti modalitati mai civilizate de protest, nu dati foc la chioscuri de ziare, si la masini. Asta poate face orice prost.
    Protestul e bun daca e facut cu capul, nu cu pumnul.
    Mergeti la vot daca va pasa, nu spargeti geamuri.

    4.
    Daca va place violenta, credeti ca e singura cale si aveti probleme psihologice din copilarie nerezolvate, bateti-va intre voi, nu va amestecati cu oameni care chiar au ceva de spus.
    Daca va educati, ati putea chiar sa aveti o voce.
    Acum sunteti ca un animal care latra. Trebuie sa invatati sa vorbiti limba oamenilor daca vreti sa fiti ascultati sau intelesi.

  3. Intr-o tara cu prezenta la vot sub 50%, v-a trecut vreodata prin cap ca cea mai spectaculoasa revolutie ar fi sa mergeti si voi macar odata la vot? Alegerile cu prezenta 90% nu se prea pot frauda si nici antreprenorii din media nu mai iau cadre artistice cu ultrasi ca sa furajeze cu ele telespectatorul.

Leave a reply (we review all comments)