Saul Williams Live

Saul Williams Live

Saul Williams Live

Saul Williams [LIVE] / București / 10 decembrie 2011

Saul Williams este poet, scriitor și musician american din Albany, New York. Saul și-a creat un stil muzical unic prin îmbinarea dintre poezie și hip-hop alternative; este licențiat în filosofie și actorie, iar din 1995 devine cunoscut ca un open mic poet, câștigînd numeroase premii de slam poetry. Filmul independent Slam, la care Williams a fost și scenograf și actor i-a adus Marele Premiu al Juriului la festivalul de film de la Sundance și Camera D’or la Cannes, premii care l-au consacrat internațional.

A avut colaborări cu artiști precum Nas, The Fugees, Christian Alvarez, Blackalicious, Erykah Badu, KRS-One, Zack De La Rocha, De La Soul, DJ Krust, dar și poeti precum Allen Ginsberg și Sonia Sanchez. După lansarea LP-ului Amethyst Rock Star a avut numeroase show-uri în turneul european al Nine Inch Nails în vara lui 2005, dar și cu The Mars Volta. Trent Reznor a produs următorul album Saul Williams, The Inevitable Rise and Liberation of NiggyTardust!.

Ca scriitor, Saul Williams este publicat în The New York Times, Esquire, Bomb Magazine și African Voices. A publicat patru colecții de poezie. Are turnee în universități și colegii din toata lumea cu show-uri în care îmbină muzică și lecturile.

Explain My Heart, este primul single de pe noul album Volcanic Sunlight, care a fost prezentat pentru prima oara pe 26 ianuarie 2011.

Întrebat care este rolul poeziei în viața lui, Saul Williams spune: “[poezia] este fereastra prin care intră aer, posibilități de a explora ceea ce simțim, ce gândim, cu spațiul de care avem nevoie pentru a vedea mai mult decât ceea ce știm deja. Dacă nu m-aș deschide posibilităților necunoscutului aș fi pierdut.”

Saul Williams va veni la București împreună cu Guillermo Brown [drums], David Stanke [keyboards], Julien Chirol [trombon, percussion, sampler].

Evenimentul reprezintî o colaborare între Ginger Group și Blame It!

Facebook event.

http://www.saulwilliams.com/

https://www.youtube.com/watch?v=0_vUmvAXaWc
https://www.youtube.com/watch?v=eoAOX3oy6tA

Detalii in curand.

1 thought on “Saul Williams Live”

Leave a reply (we review all comments)