Salt in istorie – Show aviatic aniversar @ Aerodromul Clinceni

  • by
Salt in istorie - Show aviatic aniversar @ Aerodromul Clinceni

Salt in istorie - Show aviatic aniversar @ Aerodromul Clinceni

Pe data de 10 iunie 2011, Fundaţia „General Grigore Baştan” şi Statul Major al Forţelor Terestre organizează un program de manifestări menite să marcheze împlinirea a 70 de ani de paraşutism militar în România.

Reprezentaţia aeriană „Salt în istorie”, programată la Aerodromul Clinceni va cuprinde atât evoluţii ale subunităţilor de paraşutişti militari şi Forţe Speciale, cât şi demonstraţii de exerciţii acrobatice desfăşurate de echipa de paraşutişti sportivi ai Aeroclubului României. Manifestarea are ca invitaţi speciali oameni de legendă, personalităţi marcante din istoria evoluţiei paraşutismului în România. Vor fi prezenţi paraşutişti veterani de război, militari care au servit ţara sub drapelul de luptă al unităţilor de paraşutişti, cadre militare active sau în rezervă.
În programul show-ului aerian „Salt în istorie” sunt incluse paraşutări de masă, lucru relativ pe cupolă, aterizări la punct fix, acrobaţie aeriană, salturi în tandem, lansări din elicopter, şi motoparapante. În cadrul aceluiaşi eveniment, va fi amplasată o expoziţie de tehnică militară şi civilă, pe care participanţii vor avea ocazia să o viziteze.

„Ne propunem să oferim un spectacol aerian complet, implicând nu doar reprezentaţii ale paraşutiştilor militari, ci şi evoluţii ale paraşutiştilor sportivi de performanţă din România. Sunt oameni care şi-au desfăşurat activitatea profesională sub cupola de mătase, oameni pentru care saltul cu paraşuta reprezintă o extensie indisolubilă a personalităţii lor. Pentru curajul şi abilităţile ieşite din comun de care continuă să dea dovadă, aceşti oameni merită respectul nostru.” – declară Valentina Baştan, în calitate de preşedintă a Fundaţiei „General Grigore Baştan”.

La show-ul aerian „Salt în istorie” sunt invitaţi să participe toţi cei care apreciază evoluţiile spectaculoase ale paraşutiştilor militari şi sportivi şi doresc sa fie solidari cu aceştia la aniversarea a 70 de ani de paraşutism în România.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)