NexT 2011 @ Bucuresti

  • by
NexT 2011

NexT 2011

Cea de-a cincea ediţie a Festivalul Internaţional de Film NexT anunţă un program mai variat ca niciodată, pentru toate vârstele și gusturile: scurtmetraje premiate la cele mai importante festivaluri din lume, filme pentru copii, scurtmetraje studentesti, lungmetraje de debut, filme în premiera absoluta ale unor regizori deja consacrați și nu numai. Pe lângă competiţia festivalului, care cuprinde 26 de titluri din 19 ţări şi programele deja tradiţionale în cadrul acestuia, NexT își așteaptă spectatorii cu alte trei secţiuni în premieră cu teme pe cât de diferite între ele, pe atât de irezistibile pentru public.
Una din surprizele pe care NexT le pregăteşte anul acesta publicului este proiecţia-eveniment Oscars Night. În seara de vineri, 8 aprilie, Festivalul NexT va recrea la Cinema Scala din Bucureşti atmosfera glamour a Premiilor Academiei Americane de Film şi va prezenta spectatorilor scurtmetrajele premiate la Oscar în ultimii cinci ani. Publicul NexT va păşi pe covorul roşu alături de vedete din showbizul autohton şi de invitaţii străini ai festivalului, iar după proiecţie aceştia sunt invitaţi la o petrecere marca NexT unde atmosfera va fi antrenată de DJ Camil care va mixa muzică de film.
O altă noutate a Festivalului NexT 2011 este programul Necenzurat, cu filme pentru publicul lipsit de inhibiţii si prejudecăți. Scurtmetrajele proiecţiei Necenzurat abordează subiecte incomode și nu sunt recomandate spiritelor convenţionale. Programul Necenzurat va avea loc joi, 7 aprilie, de la ora 20:30 la Cinema Elvira Popescu iar accesul este permis doar persoanelor peste 18 ani. Titlurile acestei proiecții îndrăznețe vorbesc de la sine, fiind mai mult decât sugestive: Threesome (r. Johannes Dullin, Germani/Olanda, 2009), Joacă-te cu mine (r. Piotr Sutkowski, Polonia, 2010), Carne (r. Carlos Conceicao, Portugalia, 2010), Iepurele și prostituata (r. Guerin Van De Vorst, Belgia, 2010), Impulsuri (r. Jose Manuel Carrasco, Spania, 2009), Înmuguriri (r. Pao Paixao, Elveția, 2010), Doar pentru sex (r. Olivier Nicklaus, Franța, 2010). Pentru secțiunea Necenzurat a fost realizat și un clip cu secvențe din filmele prezentate în cadrul acesteia, care poate fi vizionat accesând acest link.
Nu în ultimul rând, pentru pasionaţii de new media şi tehnologii interactive NexT va pregăti un adevărat live cinema performance, cu programul New Trends, New Technologies. Acesta va aduce în faţa publicului NexT o serie de proiecte transmedia. Transmedia este un concept alternativ la experienţa clasică de cinema: poveştile sunt spuse prin intermediul unei multitudini de platforme şi formate, iar spectatorul devine utilizator activ şi este invitat să facă o serie de alegeri care vor decide evoluţia poveştii şi destinul personajelor. Din programul New Trends, New Technologies face parte scurtmetrajul de ficțiune Lucydia, de Jonathan Peters. Regizorul australian realizează filme experimentale interactive iar recent şi-a concentrat atenţia asupra conceperii unor lumi de povești de proporţii considerabile, care aruncă o provocare canalelor media sociale. Cel mai recent concept al său, Lucydia, este o poveste interactivă într-o lume în care limitele realităţii şi ficţiunii, ale viitorului şi prezentului se întrepătrund și în care șirul poveștii depinde de interacţiunea cu spectatorii.

Cea de-a doua parte a programului New Trends, New Technologies va miza tot pe conceptul de interactivitate, sub titlul de Crima, Transmedia și Film Interativ și va cuprinde trei proiecte ale regizorului Kirshna Stott, printre care și Crimeface, câștigător a două Premii Webby – Oscarurile Internetului conform New York Times, în 2008.

Abonamentele și biletele pentru Festivalul NexT 2011 s-au pus în vânzare în rețeaua TicketFan (în magazinele Flanco și la Librăria Engleză Anthony Frost) și pe www.ticketfan.ro. Spectatorii pot opta între diferite tipuri de abonamente și bilete iar studenții beneficiază de preț redus. Festival Pass-ul costă 100 de lei (80 de lei pentru stundenți) și este valabil pentru toate proiecțiile din timpul Festivalului NexT, mai puțin programul Oscars Night. Cei care cumpără acest tip de abonament vor primi și catalogul festivalului și geanta oficială, la prima prezentare a abonamentului la intrarea în cinematograf. Abonamentul de 10 proiecții costă 80 de lei (60 de lei pentru studenți) iar cel de 5 proiecții 40 de lei (25 lei pentru studenți). Bilet de 1 proiecție este 10 de lei (7 lei pentru studenți). Biletul pentru programul special Oscars Night costă 15 lei în avans, respectiv 20 de lei în ziua proiecției și include și accesul la petrecerea Red Carpet din Coyote Cafe. Biletul pentru NexT Kids costă 5 lei iar însoțitorii de grup (grupuri peste 5 copii) au accesul liber.

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT are loc în perioada 6-10 aprilie 2011 la Cinema Scala, Cinema Elvira Popescu si Mansarda Cărtureşti.
Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară și în 2011 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în “Viziunea pe 30 de ani pentru România” a Casei Regale.

Festivalul Internațional de Film NexT beneficiază de sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Ministerului Culturii și Patrimoniului Național.

Un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)