ShortsUP si Decat o Revista prezinta: Metamorfoze @ Opera Nationala

ShortsUP si Decat o Revista prezinta: Metamorfoze

ShortsUP și Decât o Revistă prezintă: Metamorfoze
ShortsUP revine la Opera Națională București pe 26 martie

De la copilărie la adolescență. De la “băiețoi” la domnișoară. De la rău la bun. De la anonim la erou. Aproape orice film conține o transformare, o metamorfoză, surprinzătoare sau discretă, care ne captivează și ne alimentează nevoia de “mai bine, mai frumos, mai adevărat.”
Sâmbătă, 26 martie, de la 22.00, la Opera Națională București, programul ShortsUP Metamorfoze va include o selecție de filme scurte premiate din toată lumea. Scurtmetrajele vor prinde viață în jurul lansării numărului 5 a Decât o Revistă, un trimestrial creativ, care spune poveştile lumii în care trăim. Foști și actuali eroi din paginile DoR vor fi prezenți la seara transformărilor, căci ShortsUP este locul de întâlnire pentru forme de artă și de expresie diverse ce nasc evenimente spectaculoase.
Metamorfozele reale sau imaginare, în filme sau paginile Decât o Revistă, vor da viață scenei Operei. Un jazz band va crea atmosferă încă de la intrare, Norzeatic va acompania un film, iar actrița Mădălina Ghitescu va interpreta un monolog pe baza unui text din noul număr DoR.

Facebook event

ShortsUP si Decat o Revista prezinta: Metamorfoze

Comedia scurtă Seraglio, nominalizată la Oscar, vorbește despre metamorfozele unei casnice nefericite. Cei doi regizori, Colin Campbell și Gail Lerner, și-au mărturisit entuziasmul de a reveni prin intermediul acestui scurtmetraj la Opera din București unde în 1997 au pus în scenă, împreună cu Andrei Șerban, Oedip.
Six Shooter, regizat de Martin McDonagh, cunoscut pentru lungmetrajul In Bruges, abordează cu umor o temă serioasă: moartea în sine e o transformare, dar tot transformare e și modul în care reacționăm la moartea celor dragi. Filmul a fost recompensat cu un Oscar în 2006 și a primit o nominalizare la BAFTA în 2005.
Una dintre surprizele serii ShortsUP va fi un scurtmetraj semnat Corneliu Porumboiu, care reușește să surprindă prefacerile care au loc în satul românesc.

Biletele pot fi cumpărate de pe eventim.ro la pretul de 25 RON sau în ziua evenimentului, de la Opera Națională București, la pretul de 35 RON (prețul de 35 RON include şi un exemplar din DoR #5). Biletele pentru ShortsUP Metamorfoze oferă acces la programul întregului eveniment. Detalii pe www.shortsup.ro.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)