I Like Trains @ Control

  • by
I Like Trains @ Control

I Like Trains @ Control

Vineri, 11 martie, OneDay prezinta, in Club Control, concertul trupei post-rock britanice I LIKE TRAINS, aflata in plin turneu de promovare a noului album He Who Saw the Deep. In deschidere, mult-asteptatul comeback al formatiei bucurestene Traum.

I LIKE TRAINS, sau iLiKETRAiNS cum le place sa isi scrie numele, s-au format in 2004 in Leeds, Marea Britanie, imbinand interesul pentru istorie cu pasiunea pentru post-rock-ul intunecat si atmosferic. Albumul de debut, Elegies to Lessons Learnt (Beggars Banquet, 2007) a starnit interesul criticilor, fiind descris de NME ca “genial, unic, ironic, in opozitie cu tendintele pop actuale”. Uncut Magazine ii numeste “indrazneti si impresionanti”, in timp ce The Guardian sustine ca muzica I LIKE TRAINS “trebuie nu numai ascultata ci mai degraba vizitata ca un muzeu sau un monument dedicat eroilor”.

Trupa a confirmat asteptarile prin numeroase show-uri live de succes, turnee internationale in deschiderea unor trupe ca Sisters of Mercy, British Sea Power si Editors, iar piesa lor Sea of Regrets a fost inclusa pe coloana sonora a cunoscutului serial de televiziune CSI: Miami. La sfarsitul anului trecut, I LIKE TRAINS au lansat independent, cu ajutorul fanilor, noul album, He Who Saw the Deep, ce poarta aceeasi amprenta dark atmospheric post-rock caracteristica trupei. De data aceasta, muzicienii nu se mai bazeaza pe trecut ca sursa de inspiratie, ci aleg sa priveasca cu incredere spre viitor. Primul single, A Father’s Son, este acompaniat de un videoclip spectaculos filmat in North Yorkshire de Progress Films.

www.youtube.com/watch?v=PUCjrlrm0fw

www.iliketrains.co.uk

Formata in 2006, Traum (loft rock, Bucuresti) este alcatuita in prezent din Mihai Andrei (voce, bas), Alexandru “Gigi” Catrina (chitara, voce) si Eduard “Dedi” Grigoroiu (tobe, voce). Numele trupei provine din limba germana si inseamna vis. Dupa primul EP, The Debut After They Disbanded (Roadrunner Music, 2007), Traum isi sisteaza activitatea, in favoarea altor proiecte. Anul 2010 aduce insa schimbari majore, formatia pregatind un comeback concertistic si un nou EP: I Once Knew A Man Who Ate A Tornado. Cea mai noua piesa Traum, Uglier Than Patti Smith, s-a clasat, la inceputul acestui an, pe primele pozitii in TopShow Radio Guerrilla, singurul clasament muzical din Romania alcatuit exclusiv in baza voturilor ascultatorilor.

www.traumbandofficial.com

Vineri, 11 martie, in Club Control, I LIKE TRAINS si Traum promit un concert rock incendiar ce nu trebuie ratat!

www.oneday.ro

Concertul va avea loc incepand cu ora 21. Biletele, in valoare de 40 de lei, se pot procura de la club, in seara evenimentului.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)