B’ESTFEST Camp 2011 anuntat oficial

  • by
B'ESTFEST 2011 anuntat oficial

B'ESTFEST 2011 anuntat oficial

Cea de-a patra editie a festivalului va avea loc la iarba verde, primele nume confirmate fiind Skunk Anansie si Pendulum!

Dupa un an de pauza, B’ESTFEST revine in 2011 cu o noua imagine, intr-o noua locatie! 1, 2, 3 iulie sunt zilele in care se va desfasura cea de-a patra editie a festivalului, care anul acesta a dat betoanele din centrul capitalei pe iarba verde din nordul orasului, la doar 10 minute de Piata Presei Libere! Primele nume confirmate in cadrul programului din acest an sunt Skunk Anansie si Pendulum, pentru prima data intr-un show live la Bucuresti!

B'ESTFEST Camp 2011 anuntat oficialB'ESTFEST Camp 2011 anuntat oficial

Vara aceasta, Emagic va organiza cea de-a patra editie a festivalului B’ESTFEST intr-o noua locatie, in nordul Bucurestiului, in zona Pipera-Tunari. Pe malul unui lac umbrit de salcii, o suprafata verde de aproximativ 10 hectare urmeaza a fi transformata in B’ESTFEST CAMP, unde publicul va avea la dispozitie trei zile pentru a experimenta atmosfera de festival intr-un decor complet diferit de cel cu care fusese obisnuit pana acum. B’ESTFEST va dispune incepand din acest an si de un spatiu generos de campare destinat publicului, intr-o zona in care vor exista toate facilitatile necesare pentru un “summer camp” veritabil. Festivalul va beneficia de o scena principala si mai multe arene secundare, publicul avand la dispozitie o varietate mult mai larga de experiente festivaliere, de la concerte la expozititii neconventionale, ateliere de creatie, spatii de relaxare, jocuri si targuri cu produse hand-made, completate de zone de terase, baruri si restaurante. De asemenea, scena principala va functiona pana dupa 12 noaptea, urmand a exista si zone de entertainment care vor activa pana dimineata.

Departe de nebunia centrului orasului, dar suficient de aproape pentru o vizita de o zi pentru cei care nu vin cu cortul, B’ESTFEST CAMP promite sa devina locul ideal pentru a experimenta adevarata atmosfera a unui festival organizat la standarde occidentale. Din 2007 pana acum prietenii apropiati si cei din randul publicului fidel ne-au tot rugat sa mutam B’ESTFEST de pe betoane, pentru ca un festival inseamna mai mult decat o serie de concerte, este o experienta a libertatii neingradite. Asa ca am profitat de pauza din 2010 sa regandim conceptul de B’ESTFEST si am luat decizia ca anul acesta sa-l mutam intr-un spatiu intins, cu iarba verde, si sa-l aducem astfel mai aproape de sufletul publicului tanar, pentru care un festival inseamna in primul rand oportunitatea de a fugi de cotidian intr-un spatiu creat special pentru el.” a declarat Laura Coroianu, CEO Emagic.

Vestea organizarii celei de-a patra editii B’ESTFEST este insotita si de primele confirmari, Skunk Anansie si Pendulum fiind primele nume din line-up-ul acestui an.

Nume reprezentativ al curentului britrock si totodata trupa cu una dintre cele mai distinctive prezente feminine, Skunk Anansie s-a format in 1994, activand pana la inceputul anilor 2000 cand membrii trupei s-au despartit, fiecare dintre ei implicandu-se in proiecte separate. 2009 a reprezentat insa un nou inceput pentru Skin, Cass, Ace si Mark, cei patru revenind la formula de grup si pregatindu-se pentru un turneu de greatest hits si un nou material discografic. Cateva luni mai tarziu a fost lansat albumul Smashes and Trashes, o colectie a celor mai cunoscute piese lansate de-a lungul carierei, completata cu trei noi single-uri: Because of You, Tear the Place Up si Squander. A urmat cel de-al patrulea album de studio, Wonderlustre, primele doua extrase My Ugly Boy si Over The Love urcand rapid in clasamentele europene si confirmand inca o data valoare trupei britanice. In 2004, Skunk Anansie a fost declarata drept una dintre cele importante trupe din Marea Britanie, fiind inclusa in Guinness Book of British Hit Singles & Albums, cu peste 141 de saptamani petrecute in clasamentele de specialitate! Skunk Anansie va ajunge si la Bucuresti unde, pe 1 iulie, va urca pe scena B’ESTFEST, in cadrul celei de-a patra editii a festivalului.

Pendulum va fi reprezentanta Australiei pe scena de la B’ESTFEST, trupa fiind una dintre preferatele festivalurilor internationale pentru show-urile live uluitoare ce mizeaza pe un amestec complex de instrumente live, efecte electronice si proiectii vizuale impresionante. Greu de incadrat intr-un singur gen muzical, stilul trupei este o fuziune ce variaza de la dubstep si drum and bass la rock alternativ, heavy metal si chiar electro/house. Alcatuita din Rob Swire (voce, synth), Peredur ap Gwynedd (chitara), Gareth McGrillen (bass), Kevin Sawka (tobe), Ben “The Verse” Mount (MC), trupa are trecute in palmares 23 de single-uri, 3 albume de studio, un album live si o compilatie, plus alte 35 de aparitii in proiecte muzicale separate. In 2011, trupa va concerta alaturi de Linkin Park in cadrul unui turneu in Statele Unite, programandu-si pentru lunile de vara un nou turneu european, ce va include pentru prima data in formula live si Bucurestiul, pe 3 iulie, in cea de-a treia zi de B’ESTFEST.

Biletele pentru cea de-a patra editie B’ESTFEST vor fi puse in vanzare in curand, mai multe detalii despre programul festivalului precum si noi confirmari urmand a fi anuntate in perioada urmatoare.

Leave a reply (we review all comments)