Take It Easy Hospital live @ Control

  • by
Take It Easy Hospital live @ Control

Take It Easy Hospital live @ Control

Take It Easy Hospital live @ Control – 11 februarie

Iran, Teheran, 2007. Ash Koosha, unul dintre viitorii membri ai trupei Take It Easy Hospital, petrece 21 de zile in inchisoare pentru participarea la un concert underground organizat fara permis. „A fost o experienta ciudata”, marturiseste el mai tarziu intr-un interviu pentru The Guardian, „sa dorm langa un criminal in serie pentru trei saptamani. Dar m-a facut sa cred si mai mult in ceea ce faceam.”

Trupa Take It Easy Hospital s-a nascut odata cu intalnirea lui Ash cu cu Negar Shaghaghi. In 2009, formatia a devenit subiectul documentarului „No One Knows About the Persian Cats”, un film independent realizat de regizorul Bahman Ghobadi, care aduce in lumina reflectoarelor scena underground din Iran. In acel an, filmul a castigat un premiu special la Cannes si a fost foarte bine primit la festivalurile de film din toata lumea. In acelasi timp, a fost interzis in Iran.

Succesul filmului a venit insa cu un pret pentru Ash si Negar. Cei doi au fost nevoiti sa ceara azil politic in Marea Britanie, iar acum locuiesc la Londra.
Primul album Take It Easy Hospital, „Human Jungle”, a fost lansat la inceputul lui 2010. De-a lungul timpului, formatia a concertat in tari ca Franta, Olanda sau Ungaria si la festivaluri precum Mofo sau Manchester In The City.
Stilul trupei a fost influentat de nume precum Klaxons, Moving Units, Joy Division sau Sigur Ros.
Momentan, formatia se afla din nou in studio, unde pregateste un nou material ce va fi lansat in vara lui 2011.
If they’d grown up in England, Take It Easy Hospital’s wan, organ-driven indie-pop, topped with earnest observations about the “human jungle”, might stand accused of being a little bit twee.
But once you learn how hard Ash and Negar have had to fight just to get their songs heard, they take on a whole new complexion. (The Guardian)
http://www.myspace.com/takeiteasyhospital

In deschidere vor canta cei de la Aeroport.

Intrare: 30 lei.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)