NoDesign @ Institutul Francez

  • by
NoDesign @ Institutul Francez

NoDesign @ Institutul Francez

Jean-Louis Frechin si Uros Petrevski (NoDesign) imbina informatiile digitale (Flashcode) si arta vizuala in proiectul FabWall: primul tapet 3D, care poate fi revelat cu un iPhone. Impreuna cu Frédéric Bevilacqua, cercetator in acustica si muzica contemporana, NoDesign exploreaza si noile interfete gestuale ale muzicii digitale in proiectul MO: utilizatorii isi pot configura propriile instrumente si interpretari. Pentru demonstratii live ale FabWall si MO, rendez-vous pe 25 ianuarie, incepand cu ora 19:30, la Sala Elvira Popescu a Institutului Francez. Conferinta interactiva va fi urmata de un vernisaj.

Pe 26 ianuarie, intre 12:00 si 19:00, Jean-Louis Frechin si Uros Petrevski propun un atelier pentru a familiariza publicul cu dimensiunea creativa a proiectelor digitale. Cei interesati se pot inscrie la Alina Nechifor, Responsabil Arte Vizuale, Tel : 0374-125-228, alina.nechifor@culture-france.ro. La sfarsitul atelierului, participantii creeaza un obiect identitar al culturii de maine.

MO – NoDesign si IRCAM

MO este un proiect de cercetare care exploreaza noile mijloace de expresie muzicala cu ajutorul interfetelor gestuale. O parte din proiect este dedicata conceperii unei serii de obiecte de definitivat de catre utilizator pentru a inventa si a configura propriul instrument si propria interpretare gestuala. Acest sistem de obiecte este constituit dintr-un element central, MO, si diverse module. Acestea se conecteaza intre ele fara fir, in timp real si formeaza, astfel, o retea.

Proiectul MO reuneste centre de cercetare in domeniul muzicii (Ircam si Grame), un producator de instrumente destinate artei digitale (Dafact), o intreprindere specializata in jocurile video (Voxler), o scoala de muzica (Ateliers des Feuillantines) si agentia de design digital NoDesign.

FabWall – NoDesign

Premiul Muzeului de Arte Decorative din Paris in 2010, FabWall este o reflectie strategica la originea primului tapet 3D, creat de Jean Louis Frechin Şi Uros Petrevski (NoDesign)

Hartia contine informatii digitale (imagini/texte) ce pot fi descoperite cu ajutorul unui computer sau a unui iPhone. Tehnologia utilizata se bazeaza pe principiul Flashcode, ce permite lectura datelor codate care devin ornamentul tapetului.

NoDesign (Jean-Louis Frechin si Uros Petrevski), prima agentie de design digital, este specializata in creatia, inovatia si reflectiile strategice centrate pe utilizarile si practicile tehnologice ale informatiei si comunicatiei, pe proiecte industriale, culturale ori de cercetare. Creator recunoscut al design-ului digital, NoDesign este, de asemenea, consultantul intreprinderilor in ceea ce priveste inovatia : noi produse si servicii, inovatii prin design, inovatii nontehnologice, strategia inovatiei si a experientei utilizatorului.

IRCAM (Institutul de Cercetare si Coordonare Acustica/ Muzicala) este unul dintre cele mai mari centre de cercetare publica din lume consacrate creatiei muzicale. Loc unic de convergenta a prospectiilor artistice cu inovatia stiintifica si tehnologica, Institutul dezvolta trei axe principale – creatie, cercetare, transmitere – pe durata unei stagiuni pariziene, a unui festival si al turneelor in Franta si in afara ei. Frédéric Bevilacqua est responsabilul echipei Interactiuni Muzicale in Timp Real de la IRCAM.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)