ShortsUP: Marea Evadare @ Artexpo (TNB)

  • by

ShortsUP prezinta MAREA EVADARE @ Artexpo (TNB)

După un an de muncă, școală sau… șomaj, fiecare vrea să iasa din rutină, din automatismele de fiecare zi și să evadeze. Fiecare are forma lui de evadare, ca și personajele filmelor ShortsUP.

Sâmbătă, 11 decembrie, de la 20.00, ShortsUP a pregătit o selecție cu cele mai premiate scurtmetraje despre evadări de toate felurile. Evenimentul are loc la Galeriile ArtExpo din cadrul Teatrului Național București.

Programul de două ore cu filme ce durează între 3 la 24 de minute include câștigătorul Oscarului în 2009, două nominalizate la Oscar, un câștigător la European Film Awards și un scurtmetraj savuros semnat Corneliu Porumboiu.

ShortsUP Marea Evadare va aduce sâmbătă seara la Artexpo și o instalatie foto semnata Serban Mestecaneanu.

Biletele pot fi cumpărate sâmbătă, la intrare, si costă 20 RON. Accesul se va face de la ora 19.30.

PARTY: ShortsUP te invita sa iti continui noaptea dupa scurtmetraje pastrand bratara de acces la ShortsUP pe mana si alegand intre 2 variante:
– petrecerea Hannulelarui, tot la TNB (la Centrul Dansului, intrare 25 ron). Cine vine la ShortsUP si apoi merge la Hannulelauri, primeste un Groslch din partea casei.
– puteti intra gratis la party-ul de la Control

facebook event

Aici o puteti asculta pe Alexandra povestind la RFI despre ce urmeaza a se intampla sambata la ShortsUP.

Ya Basta (regia Gustave Kervern, Sébastien Rost, Franta, 2010) are in centru doua persoane cu handicap mintal care dau marea lovitura, furand bijuterii foarte scumpe, care le-ar putea asigura evadarea intr-o vacanta continua. A fost selectat in mai multe festivaluri, printre care Clermont-Ferrand si Cannes. Before Dawn (r. Bálint Kenyeres, Ungaria) este un film dintr-un singur cadru, despre care s-a spus ca e o capodopera a genului. A fost nominalizat la Cannes in 2005 si desemnat cel mai bun scurtmetraj la European Film Awards in 2006. Smart Girls, un scurtmetraj in premiera in Romania, a fost premiat anul acesta la Sarajevo Film Festival. Este o comedie de 24 de minute, regizata de Hana Jušić si Sonja Tarokić, prezentata la Sarajevo inaintea celei mai recente pelicule semnate Woody Allen, You Will Meet a Tall Dark Stranger.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)