ShortsUP Open Air @ Uranus 144

Filme scurte de vacanţă la ShortsUP Open Air
Un an într-o seară: sâmbătă, 17 iulie, ultimul eveniment ShortsUP din acest sezon face o retrospectivă a celor mai populare scurtmetraje

Sâmbătă, 17 iulie, de la 21.00, la Cinema Uranus 144, ShortsUP, cu sprijinul Vodafone România, prezintă filmele scurte la care publicul a râs şi a plâns într-un an cât alţii în zece. Cele mai populare scurtmetraje proiectate la evenimentele ShortsUP în 2009 – 2010 se întâlnesc sub cerul liber, în ultimul eveniment din acest sezon, înainte de vacanţă.
Dacă la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte de luna trecută selecţia au facut-o juriile internaţionale ale marilor festivaluri de film, la evenimentul de sâmbătă, publicul e cel care a ales, de-a lungul unui an de evenimente. Va fi un adevărat picnic urban, cu multe comedii, muzică live şi o sesiune de gătit sub cerul liber gustări „de iarbă verde”.
Facebook event

Cele mai multe filme din program sunt comedii ilare, ca The New Tenents (r. Joachim Back, câştigător la Oscar) sau Heavy Metal Drummer (r. Luke Morris, Toby MacDonald, nominalizat la Premiile Bafta), dar şi drame amare de neuitat, precum Des morceaux de ma femme (r. Frederic Pelle, nominalizat la Cannes şi la Cesar Awards).
Evenimentul va începe cu un concert Jazzadezz, trupă românească din zona downtempo/ neo-folk, a cărei muzică, spune unul dintre membri, ’’nu trânteşte chitara de zid, nu-şi rade părul pe margini, lăsând creasta pe mijloc, ci vrea doar să scoată untul din sufletul celor care au nevoie de ceva pe pâinea seacă din farfurie”.
Biletele pentru ShortsUP Open Air de sâmbătă pot fi cumpărate în seara evenimentului, de la Cinema Uranus, şi costă 20 de lei. Acestea oferă acces la programul întregului eveniment, alcătuit din concert şi filme. Uranus 144 (fostul E-Uranus) este cinematograful în aer liber situat între Casa Poporului şi Piaţa de flori George Cosbuc (în spatele The Ark).
A fost un an plin pentru scurtmetraje. Sezonul ShortsUP 2009 – 2010 a început cu Amintirile din Epoca de Aur ale lui Cristian Mungiu şi a continuat cu încercarea de a schimba lumea prin filmele eco de la Green Screen. A urmat apoi entertainment cinematografic în doze mici la Extra Extra Shorts, pentru ca luna următoare, ShortsUP via Paris să vină cu mimi, iubiri complicate şi pasiuni fulgerătoare. Musicology a adus pe scena Operei Naţionale cele mai muzicale filme scurte, iar Maşinăria de Vise a scos la lumină coşmaruri şi vise adânc ascunse. La ShortsUP 114 a fost sărbătorit publicul, căci se împlineau 114 ani de la prima proiecţie de film din România. În iunie, 2500 de români din 4 oraşe s-au antrenat la maratonul Noaptea Lungă a Filmelor Scurte.
ShortsUP Open Air de sâmbătă, 17 iulie, încheie acest sezon cu o selecţie a celor mai populare filme din cadrul tuturor evenimentelor de peste an, urmând ca proiecţiile lunare marca ShortsUP sa reînceapa în toamnă.

Program eveniment:
Sâmbăta, 17 iulie, Cinema Uranus 144
21.00 – 22.00: Concert Jazzadezz
22.00 – 24.00: Cele mai populare scurtmetraje la ShortsUP in 2009 – 2010
21.00 – 24.00: Live Cooking de vacanţă

Tags:

1 thought on “ShortsUP Open Air @ Uranus 144”

  1. Pingback: Trailer ShortsUP Open Air @ Uranus 144 | Feeder

Leave a reply (we review all comments)