Program Iarmaroc Fest 2010

Weekendul asta, adica 21, 22, 23 mai avem parte de IARMAROC Fest 2010.

AICI gasiti programul complet al festivalului impartit pe zile si scene.

11 thoughts on “Program Iarmaroc Fest 2010”

  1. Nici nu am cuvinte…organizare mai slaba ca asta nu am vazut niciunde. Mai invatati de la cei ce organizeaza Peninsula fratilor!!!!!

  2. 3 km jumatate de noroi si balti de strabatut din parcare pana in perimetrul festivalului. Nebunie curata. Daca intr-adevar ii pasa cuiva de acest aspect… nu era f scump sa inchiriezi macar 2-3 van-uri cu 8-9 locuri. Cereai 5 lei pe tura si scoteai paguba inapoi. Tampenia cea mai mare a fost reprezentata de caricaturile de paiate imbracate in costum de bodyguard care parca nici macar nu erau platiti cu bani ci cu satisfactia de a-i controla pe participanti adanc intre fese si sa le rascoleasca bagajul mai ceva ca pe un aeroport din Israel. Nu mai pun la socoteala glumele de prost gust care nu numai ca erau deplasate si nu-si aveau locul dar mai sareau si din guri largi ce ascundeau frunti inguste.

    Noroiul a fost intr-adevar stressant dar asta nu era motiv sa impiedice simtirea de bine. Ar fi fost namol mai putin si mai de trecut cu vederea daca nu existau non-stop Jeep’uri si Atv’uri care sa alerge ici-colo si masini (care desi nu ar fi avut ce sa zbarnaie pe acolo conform regulamentului faceau un mic trafic constant). Berea a lipsit de mai multe ori si la multe baruri. De fapt multe baruri (si scene) nici nu au functionat.

    Preturile (in jetoane) erau destul de mari pentru un event la care erai cautat in cele mai nepatrunse locuri … poate reusea vreunul sa ascunda vreo conserva in fund sau vreo sticla de apa prin zona pubiana. 1 jeton – 5 ron. O apa la jumate – 1 jeton. 1 Strudel – 1 jeton… si tot asa… Nu prea am inteles ce s-a intamplat cu artisti/trupe gen Psychofreud (pana la urma a fost uitat sau abandonat la aeroport?), Coma (intr-adevar anulati? …pe motive de … care era motivul de fapt?)… Se mai auzea cate un artist/membru al vreunei trupe care isi spunea nemultumirile la telefon si care ‘ameninta’ ca daca nu isi primeste banii nu mai canta (If we don’t get the money we won’t perform).

    Pe langa dezamagirea si lipsa de profesionalism in organizare (cu toate ca Staff-ul avea un numar impresionant) au dezamagit foarte mult participantii la festival din cel putin un motiv: lipsa vadita a bunului simt! Cu un numar impresionant de pubele standard si pubele ecologice plus cel putin 30-40 de locuri special amenajate pentru colectarea selectiva a deseurilor (sac albastru – plastic, metal; sac negru – resturi menajere) la terminarea festivalului locul arata ca naiba…

    Pahare si farfurii de plastic aruncate la voia intamplarii, resturi menajere imprastiate prin foarte interesanta si misterioasa locatie (o fosta baza militara) iar sacii negru/albastru stateau dovada ca foarte multi dintre ‘festivanti’ ori sufereau de acromatopsie ori le venea greu sa distinga intre plastic/metal si resturi menajere… sau poate pur si simplu i-a durut exact in locul in care au fost controlati de catre Spartanii de la intrare…

    Printre alte lucuri anuntate care au lipsit s-a numarat zona de chill cu hamace si leagane. Poate din cauza ploii… dar parca nici urma de intentie nu se distingea…
    Tiroliana te costa 3 jetoane si era amplasata in asa fel incat dupa ce te catarai in copac (punctul de lansare) te lansai intr-o cursa mica pe deasupra unor masini si de multe ori printre sau chiar in indivizi care incercau sa intre linistiti in zona de camping [da, treceai pe deasupra intrarii in una din zonele de camping la o ‘altitudine’ numai potrivita cat sa lovesti pe cine iti iese in cale (incidentele nu au intarziat sa apara – minore, e drept)]. Pe langa asta au mai distrus si un cuib de albine.

    Hippie Bazaar … majoritatea celor care au venit acolo cu standuri au iesit in pierdere. Pacat! Multi dintre ei chiar aveau ce sa expuna si sa vanda.

    Impresia generala a fost ca s-a tras mult pe profit. O imbogatire peste noapte nu strica nimanui dar nu tre’ sa implice atata haos si lipsa de respect fata de ‘festivanti’. Cand a devenit clar ca numarul de participanti va fi cu mult mai mic decat cel anticipat/dorit a inceput sa pluteasca in aer senzatia ca toate pierderile financiare trebuie acoperite pe spinarea celor care sunt acolo totusi sau, daca nu, da-i in *******.

    Mancarea a fost… sa zicem acceptabila si puteai sa alegi din cateva feluri. La capitolul preturi jetoanele erau neputincioase: (ex.) 1 jeton o portie de cartofi, 1 jeton 2 bucatele de cascaval pane (la care se adauga o chifla pe care trebuia sa o cam ceri ca nu ti se dadea din mereu din oficiu/ospitalitate).

    Desi carnivor, cred ca printre cele mai gustoase alegeri ar fi fost cu siguranta salatele (2 la 1 jeton). Servirea a decurs fara incidente si intr-o maniera neutra. Fiind un singur loc din care putea sa iei mancare, cozile erau inevitabile. Nu vreau sa imi inchipui ce s-ar fi intamplat daca ar fi fost 6-7 mii de oameni.

    In afara de cantina principala mai existau cateva (foarte putine) locuri de unde, daca aveai rabdare sa stai pana la 2 ore la coada, puteai sa iti procuri clatite, cateva lichide (care in multe locuri si de multe dati au lipsit) sa-ti potolesti setea si alte maruntisuri culinare.

    Mai multe persoane/grupuri (foarte) binevoitoare au facut o oarecare paralela intre Iarmaroc si Woodstock. Placut gand dar in realitate nici nu poate fi vorba de asa ceva (poate doar noroiul si ala doar ca prezenta si nu ca element de inspiratie sau instrument de joaca). Este greu de facut o comparatie echitabila cu un festival mediocru… dar cu Woodstock?

    Toalete au fost destule pentru toata lumea (la inceput nu prea exista hartie igienica pe nicaieri. Au inceput sa apara apoi cateva semne ca ai avea cu ce sa-ti sanitezi popoul fara sa trebuiasca sa dai o fuga pana la cort sau sa ai mereu cate un sul de hartie indesat prin buzunare). Sambata dimineata, daca nu ma inseala memoria, parca au fost si igienizate. Spre duminica au devenit insa pline, neingrijite, mirositoare (evident), noroite.

    Pe langa ploaia dracoasa si dusmanoasa care in mod sigur a afectat desfasurarea festivalului, grindina de gafe si furtuna de nepasare sau lipsa de experienta si skill’uri organizatorice au facut ca intrarea la Iarmaroc sa coste mult mai mult decat ar fi meritat. Pe langa asta, ai avut de unde sa iti indesi desaga cu dezgust si sa arunci mormaieli legate de toate neamurile decedate ale celor insarcinati cu paza… Scuzati! De fapt treceam in revista colectia impresionanta de standup comedianti inarmati cu un arsenal de glume proaste care putzeau a prostie seaca (glume venite din partea unor purtatori de uniforme care tineau loc si de creier) si, nu in ultimul rand, sa te intrebi ce mama dracului a fost in mintea organizatorilor de au lasat sa se genereze atata confuzie si au scapat propriul festival de sub control (organizatori care totusi au pus osul la bataie, doar ca osul s-a frant, pare-se, cam pe Joi) si, daca mai au de gand sa socoteasca o a treia ‘aventura’… In ce fel vor incerca sa curete pata de noroi de pe obrazul Iarmaroc 2010?

  3. iarmaroc 2010?….iarmaroc 2011?…mai bine stati cuminti.poveste-ncepe-asa: inca de la intrarea in parcarea aflata la 26 de ani lumina(k de cand mama m-a facut n-am vazut asa ceva) mi-am dat seama cu cine am de-a face…in graba de a prindre tractorul am intrat in parcare platind (desi nu mi se pare normal) 10 lei.5 pentru mine si 5 pentru amicul meu ce era in spatele meu in alta masina.dupa ce parchez….stuopare: amicului i se cerusera si lui 5 lei:))) desi ii specificasem taranului coclit ca dau si pt el si nu vreau restul.dupa ce imi recuperez banii(mai bine-i lasam sa-i ia lumanari lu’ ma-sa in viitorul apropiat) iar taranul se scuza k “nu mi-am dat seama frate care masina”:))))(desi lua bani la toti, lasand pe nush-ce criterii pe unii sa treaca pe drumul tractorului) bla bla reusesc sa ma sui in tractor.nu mai spun cum m-am urcat in el si in ce “conditii” am ajuns caci s-ar putea sa o arda vreun organizatoru’-lu’-peste-mort k sunt basinos.aaa tin sa remarc remarca din remorca a unei…uneeiiii sa nu fiu rau…domnisorite d’astea din noul val.cica :”da’ voi la ce-ati mai venit daca nu va place in tractor”.pai fa-n mortii ma-tii daca stiam ca tre sa-l tin pe unu de pula sa nu cad din el crede-ma k direct krafty kuts scria pe mine.la intrare stupoare.in loc de glastonbury era marele derby dinamo-steaua.sau cel putin asa mi-au lasat impresia paznicii acompaniati la portavoci de niste suplii militieni ialomiteni care m-au cautat si-n cur.nu, nu cautau torte, nu cautau lanturi; de fapt nu stiu ce credeau ca vor gasi hahaha.si nu era meci era chiar festivalu’.festivalu hahahaha.tare asta!mai departe caut sa-mi iau ceva de baut.pac 20 lei un pahar de jager cu redbull.pahar mic si jumate de red bull ramane la el.marfa!incerc sa dau de scena cutare si nimeresc la goa unde unu o arde ca vino domne aici k se pune si funk si reghe si plm.pfff! sa fie oare glume de goa-isti.goa-isti borati? bai baieti am dat 100 lei pe bilet si nu prea mai aveam chef de glume.deci jet cu goa!stau la coada o ora ptr 3 clatite ca scazuse glicemia de la ploaie…mai stau o ora printr-un cort sa ma usuc (k altfel beleam pula) apoi ma hotarasc sa plec.futu-va iarmarocu-n gat cu cine-o mai venii.dar n-am scapat.reusesc sa ajung la tractor printr-o bezna groasa si un noroi(nu exagerez…caci mi-am aruncat adidasii) pana la glezne.acolo iar stupoare.tractoristul se imbatase gen si o ardea ca nu mai are motorina.(nu,nu motorina de la dinamo).aflu k in remorca statea lumea deja de o juma de ora.mai stau si io o juma de ora(nu de alta dar n-aveam incotro)si apare o silueta leganandu-se cu 2 galeti de motorina.pune omu motorina si pe genul foarte suparat ca vezi domne de ce l-am deranjat o arde fix pe aratura.si da-i pe aratura si da-i pe drum cu viteza si noi tinandu-ne de obloane(obloane hahaha). omu’ complet retard. viata mea se afla in mainile lui.panica,paranoia, groaza si trezeala.ajungem aproape de parcare dupa o juma de ora de calvar plin de noroi dupa ce cazusem prin remorca. aici se afla stationat regulamentar pe marginea “partii carosabile” un autoturism de culoare maro.tractoristu retard ce crezi ca face?intra cu nonsalanta cu remorca fix in masina aluia.o face pilaf de la un cap la altu’…..va imaginati ca nu m-am mai intors,da?

  4. Eh, asta e. S-au lins pe bot! Vedem noi cine mai vine la anu` (asta daca se mai face)..Si nu, problema chiar nu era de noroi. Dar nu e normal sa fii nevoit sa-ti lasi masina la 5 kilometri de locul festului, nu e normal sa intarzie artistii asa de mult si NU E NORMAL SA SERVESTI MANCARE VECHE si vai mama ei! Nu, eu n-am mancat de la voi, nu de alta dar nu m-a lasat inima sa dau 20-30 de lei pe o salata veche de 2 zile ( vreo 2 pojghite de castraveti si 2 rosii scofalcite si inmuiate raaaau). Nu e normal ca punctul de asistenta medicala sa fie la mama naibii la nush ce scena ca nu alearga bolnavu’ 4 kilometri prin namol! Sunt atat de multe lucruri anormale incat nu stiu daca mai are rost sa le pomenin. Sper doar ca la anu` sa nu mai exista fraieri ca mine care sa dea un milion si ceva pe bilet.
    Pace!

  5. Ca sa nu mai povestim de faptul ca majoritatea artistilor (sau mai bine spus, artistii care nu sunt prieteni cu organizatorii) au fost nevoiiti sa se milogeasca de organizatori sa primeasca jetoane, cupoane pentru mancare si bautura si nimic. “daaaa… cine sunteti voi? ahhh.. gata gata… ramaneti aici ca vin si va aduc acum” si… nimic. dispareau cu orele si incepea o urmarire din aia penibila si jenanta, unde cand te vedeau de la indepartare, puneau repede mana pe statie, intorceau spatele si o stergeau, vezi doamne ce ocupati sunt ei, si ce multe au pe cap, cand de fapt li se rupea in 14 de artisti. iar programu… nici o treaba. totul s-a decalat de stateau unii pe acolo, nu stiau nimic, cand, unde, cum, cine… nimic!!!!

  6. ….parca nu aveti net sa vedeti forecast and shit… poua de 1 sapt inainte sa inceapa…nu v-a pasat de asta nu a fost schimbat nimic…bataie de joc…nu mai venim niciodata la iarmaroc

  7. lasane duduie de la PR cu povestea ta cu woodstock ca nu tine, lasa noroaiele ca nu au fost ele problema! ce e cu faptul ca la ora 21.00 mergeau doar 2 puncte de vanzare???? ca la ora 11 nici la punctele alea nu mai era apa???? ca tippa irie a intarziat 5 ore ca nu i-ati dat banii si nu a vrut sa se miste din hotel?? ca raku aproape ca s-a luat la bataie cu organizatorii ca sa fie platit??? haaaa???rings a fuckin bell??? ca toti organizatorii erau prajiti de la ora 21.30 si nu puteai sa vb cu nimeni normal, sa ceri o informatie??? unde era misterul ala si expozitiile si cele 4000 de locuri de parcare??? si cele 80 de hand made tings??? huaaaaa belitilor ar trebui sa fiti dati in judecata pentru inselaciune!! woodstock???tigani imputiti si prajiti care faceti festu lu caca! daca vreti sa faceti treaba lasati pastilele sau ce bagati si nu mai incercat sa faceti dintr-un eveniment o piata de desfacere pt dealerii din echipa iarmaroc!!and im just gettin warm…

  8. Alinutza, rau ai facut.

    Si tu Auras…

    La ce va asteptati pe asemenea vreme?
    Open-air inseamna in aer liber nu? Spatiu deschis nu? Nu asta astepti la un asa a
    eveniment?
    Mai ai nevoie de vreme buna si e un real succes.

    Urbanizarea si mediul organizat din orase v-a creat niste obiceiuri si nevoie care la Iarmaroc nu trebuiau sa existe.
    Nu pentru voi era evenimentul – asta e clar – si nici pentru ceilalti ce au postat pe forumuri, facebook si mai stiu eu pe unde am mai vazut carcote.

    Parca toata lumea s-a asteptat ca baietii astia sa o dea in bara, cand nu incercau decat sa faca un obicei dintr-o minivacanta la inceput de vara unde regulile nu exista.

    Si da, nu erau scene acoperite, si poate parcarea nu era atat de mare, insa mancarea a fost mai mult decat decenta, nu stateai la cozi kilometrice si bautura gaseai pe la mult multe baruri decat par din articolul de mai sus.

    Daca nu ploua scriati ca a fost aventura vietii voastre.
    V-ati dat si cu tractorul :), ati mirosit fan, ati mers prin iarba, lucruri pe care le faceau bunicii nostrii zilnic, mult mai atragatoare decat o zi prafuita intr-un infect de Bucuresti cu claxoane si noxe in aer.

    Ce ne mai multumeste si ce ne mai place in ziua de azi?
    O sala de cinema amenajata cu zeci de mii de euro si ecran mare cu ochelari 3D sau natura asa cum e ea cu oportunitati si adversitati?

    Si inchei cu o intrebare.
    Daca ploua la Woodstock se umpleau casutele postale de scrisori cu stati acasala anu’? Sau festivalul era mai de cacat din cauza ca nu s-au gandit organizatorii sa dea o spaga cuiva acolo sus sa tina ploaia departe?

  9. Am fost la multe evenimente de gen prin toata tara dar o organizare mai de doi lei n-am vazu tin viata mea. Anu’ trecut a avut succes si Paulesti-ul nu a mai fost suficient de comod si la indemana (aproape de Buc, usor de ajuns, nu lasai masina la mama dracu’ si aveai scene bine organizate in care nu te balaceai in namol dak ploua, nu trebuia sa bati km intregi de la parcare pana la eveniment), au vrut musai 14 scene si sute de hectare. S-au ales cu un namol pana la glezne in care si cele mai mari jeep-uri au ramas impotmolite. Neavand alt mijloc de transport din parcarea cica „pazita si luminata” pana la locatia efectiva (aflata la 4 km de parcare!!!) ,imposibil sa mergi pe jos si cu cele mai cool cizme de cauciuc,organizatorii si-au luat de la gura si au „inchiriat” UN SINGUR tractor ordinar, din ala cu care se care fanul la tara, in care nu aveai cum sa te urci decat daca binevoia cineva a te arunca pana sus,(trebuia sa faci cumva sa sari 1m jumate in sus) in care nu incapeau mai mult de 10-15 pers odata , in care te tineai de cel de langa tine ca sa nu cazi. Unicul tractor venea din ora in ora sa te ia din parcare si daca vroiai sa te intorci din locatie inapoi la masina, ai pus-o (faceai cam 3 ore dus intors in total). Cel mai mare eveniment de gen din Romania? Eveniment la care se asteapta mii de oameni, multi straini? Eveniment in care s-a investit un sfert de mil de euro si in care organizatorii se carpesc la un tractor furat de pe camp? Trist si Jenibil…eu una nici n-am mai ajuns la locatie, dar am auzit k acolo dansai intr-un namol si mai mare…pacat de tinerii care au venit de peste mari si tari si din toate colturile tarii sa stea cu cortul pe namol si sa se distreze 3 zile, daca stiau ce organizare de kk avea sa fie, nici nu se mai deranjau…

Leave a reply (we review all comments)