AMANAT! E.M.I.L. – 10 ANI @ Fabrica

UPDATE: basistul si-a rupt mana, iar concertul se amana.

E.M.I.L. – 10 ANI

Luati-va vestele de salvare si parasutele pentru ca 2012 vine cu pasi repezi, iadul e pe cale sa inghete, la Casa Alba este un presedinte de culoare iar trupa E.M.I.L. implineste 10 ani de activitate! Cand e aniversarea? Sambata, pe 24 aprilie 2010, la clubul Fabrica, unde vom da pe gat o noapte in shot langa o felie de luna…

Nascuta din prietenie neconditionata, dragoste pentru ska-punk si nenumarate cold ones in primavara anului 2000, cu componenta neschimbata pana in prezent, trupa E.M.I.L. se pregateste sa sarbatoreasca deceniul de invincibilitate printr-un concert ce va fi in ton cu binecunoscutul spirit E.M.I.L.: un club independent si departe de Dorobanti, pe scena Sorin, Barbu, Gabi, Piti si King Stoi transpirati, in fata scenei cateva sute de prieteni cu pumnii ridicati, o parte din ei crowdsurfing, alta parte cu picioarele in sus dezinteresati total de muzica de pe scena, un bar cu cozi interminabile la bere draft si un backstage neincapator pentru Butch (Dagga), Aliosha (H8), Hefe (Coma) siVlad (PCC), cu totii invitati pe scena pentru show-ul E.M.I.L.

Desi nu au fost vreodata urmariti de paparazzi, E.M.I.L.-ii au avut „norocul” ca in cei 10 ani de activitate sa fie filmati in cele mai nepotrivite moduri de cei din jur. Si cum ideile proaste s-au tinut lant in istoria formatiei, in aceeasi seara de 24 aprilie 2010, E.M.I.L. lanseaza DVD-ul „10 ani de abuzuri, excese si imoralitati”. Pe DVD se vor regăsi cele mai importante momente din viaţa formaţiei, puse cap la cap într-un documentar de o oră şi jumătate.

Pe un drum deschis de Tim Armstrong, Bille Joe si Fat Mike, E.M.I.L. abordează, ca gen muzical, punk-rockul, cu influenţe ska, reggae, dub, pe piaţă fiind disponibile trei materiale discografice ale trupei: EP-ul “Cocktail verde”, apărut în martie 2003, “Rom, fum şi vanilie”, apărut în noiembrie 2005, şi “Ştiu, ţi se pare absurd…”, lansat în iulie 2009.

Recent, EMIL-ii au ciocnit beri, au facut pogo si au dansat alaturi de peste 2.500 de oameni in total, in turneul national de promovare al celui mai recent material discografic – „Ştiu, ţi se pare absurd…” -, prezentat de trupa in Constanţa, Timişoara, Reşiţa, Bacău, Iaşi, Sibiu, Cluj Napoca şi Piteşti.

2 thoughts on “AMANAT! E.M.I.L. – 10 ANI @ Fabrica”

  1. Asta e articol scris de feeder.ro? Daca da, este scris foarte bine, daca nu….tot este scris foarte bine. O mana sus ptr cel care l-a scris. Vin sigur la Fabrica pe 24 aprilie…

Leave a reply (we review all comments)