The Legendary Pink Dots live @ Control

15 aprilie – The Legendary Pink Dots live @ Control in cadrul Alt.Ctrl Fest 2010

Una dintre cele mai influente trupe ale muzicii underground a ultimelor decenii, The Legendary Pink Dots se intoarce la Control pe 15 aprilie, in cadrul turneului de aniversare a 30 de ani de activitate.

Înfiinţată în 1980, în Anglia, de către Edward Ka-spel şi Phil “The Silverman” Knight, trupa se stabileşte în Olanda la mijlocul anilor ’80. Sound-ul grupului a fost descris de-a lungul timpului ca un amalgam de rock psihedelic, industrial, synth-pop şi avant-garde. Deşi sunt foarte greu de categorisit, cei de la Legendary Pink Dots au fost adesea comparaţi cu Pink Floyd sau Can. În cei aproape 30 de ani de carieră, trupa a scos peste 40 de albume. Pe deasupra, componenţii ei au mai scos peste 40 de albume solo, au format diferite proiecte paralele (The Tear Garden fiind cel mai cunoscut exemplu) şi au colaborat cu alte trupe-cult, precum Current ’93 sau Nurse with Wound.

Concertul va fi deschis de Shelby Cinca. Nascut la Bucuresti si stabilit in Washington D.C., Shelby Cinca este membru fondator a trupelor de post-punk si steampunk Frodus si The Cassettes. Shelby a mai facut parte din trupe precum Frantic Mantis si Decahedron (impreuna cu Joe Lally de la Fugazi, pe care il veti putea vedea in ultima zi a festivalului) iar in 2008 a lansat si un proiect de muzica electronica, Triobelisk cu care scos 2 ep-uri. In varianta solo, Shelby va deschide concertul Legendary Pink Dots din a treia zi a festivalului.

http://legendarypinkdots.org/
http://www.myspace.com/thelegendarypinkdots
http://www.myspace.com/shelbycinca

Cronici ale concertului de anul trecut
http://oneday.ro/blog/2009/05/22/acid-notes-drill-control/
http://metropotam.ro/La-zi/2009/05/art1989823270-Concert-The-Legendary-Pink-Dots-extraordinaire/

Biletele costa 30 RON si sunt disponibile la club.

Tags:

1 thought on “The Legendary Pink Dots live @ Control”

  1. Pingback: Live in Bucuresti 12 – 18 aprilie | WetPaper

Leave a reply (we review all comments)