DonauFestival 2010 @ Krems, Austria

  • by

Donaufestival din Krems, Austria anunta 2 weekend-uri animate de muzici experimentale si conexiuni vizuale pe masura. Fie ca alegeti sa petreceti un 1 Mai special, fie weekendul urmator, in perioada 28/04– 01/05 & 06/05 – 08/05/ organizatorii pregatesc o revolutie lejera, de vacanta, sub tema „grea” Failed Revolutions, cu un line-up in stare sa o sustina. S-au aliniat gata de lupta Rufus Wainwright, Tindersticks, Panda Bear, Fuck Buttons, Alec Empire feat. Nic Endo, CX Kidtronik & The Ex, Xiu Xiu & Deerhoof, Peaches, Múm, Wolf Parade, Deichkind, Cobra Killer, Dan Deacon, Max Tundra, Akufen si alti vajnici luptatori.
Aliatii vin si prin programul special Iceland Hits Danube in cadrul caruia sunt invitati o serie de artisti nordici de la care ne putem astepta sa arunce cocktailuri molotov cu advanced pop, electronic, avant-rock, experimental noise, ambient, dark drone, performance-uri audio-vizuale si literare. Printre ei se numara Reptilicus, Ghostigital, si special guest-Matmos- (acompaniatorii lui Bjork).
Expozitii, instalatii si performance-uri vor intregi manifestul festivalului, o parte din ele fiind curatoriate chiar de muzicieni, de pilda Peaches. Colectivul de artisti Implied Violence se vor afla pentru prima oara in Europa dupa un imens succes la New York cu o noua etapa din proiectul “The Dorothy K.”, instalatie hibrid, performance si happening ce testeaza limitele fizice si psihice ale performerilor. Gob Squad vor inscena o mega-revolutie media impreuna cu publicul in “Revolution Now!”

Alec Empire, Nic Endo, CX Kidtronik si The Ex vor celebra revolutionar Ziua Muncii.
Un program special de filme de scurt metraj si un altul, Burroughs Special, dedicat controversatului scriitor William S. Burroughs care ofera o noua interpretare a revolutiei literare, completeaza oferta.
Si cum in capitalism chiar si revolutiile costa, un pass de weekend este 99€ pentru prima saptamana si 82€ pentru a 2-a saptamana. Biletele online beneficiaza de reduceri la 89€, respectiv 74€. Shutlle bus din Viena la 9€ si cazarea la hostelul recomandat pe site sau alte hoteluri din frumoasa regiune Krems.
More info: http://www.donaufestival.at
Trailer

– Luiza Alecsandru

Leave a reply (we review all comments)