Concert AIR @ Sala Polivalenta, Bucuresti

poster concert air bucuresti sala polivalenta 11 februarie 2010Concert AIR @ Sala Polivalenta, Bucuresti 2010

Luna trecuta va anutam ca AIR va concerta in 2010 la Bucuresti. Azi am primit si confirmarea oficiala din partea organizatorilor.

AIR vor concerta pentru prima oara in Romania

Dupa ce in anii precedenti One Event a adus pentru prima oara in Romania trupe simbol ale scenei electro internationale precum U.N.K.L.E. in vara anului 2007 sau Massive Attack in 2008, avem placerea sa anuntam primul concert al duo-ului parizian compus din JB Dunckel si Nicolas Godin.

AIR, pionierii muzicii electro franceze, vor concerta in premiera in Romania pe data de 11 februarie 2010 la Sala Polivalenta din Bucuresti.

Inca de la debutul din anul 1998, acum clasicul “Moon Safari”, duo-ul francez s-a plasat pe o orbita sonora originala, muzica lor fiind influentata de artisti ca Jean Michel Jarre, Vangelis, Pink Floyd sau Serge Gainsbourg. Albumul este o colectie de sunete ambientale de o frumusete aparte ce transpune ascultatorul intr-un univers plin de fericire, optimism si visare. Critica de specialitate ii aclama, succesul fiind dublat apoi si de vanzari in nu mai putin de 2 milioane de exemplare in intreaga lume, aducandu-le instantaneu celor doi producatori titulatura de “French definition of cool”.

In 2000, precum sarpele care-si schimba pielea, cei doi parizieni aleg sa urmeze succesul albumului de debut “Moon Safari” cu o noua aventura muzicala de exceptie, compunand si interpretand coloana sonora a filmului “The Virgin Suicides”, debutul cinematografic al Sofiei Coppola.

Anul urmator, AIR dezvaluie partea nevazuta a lui “Moon Safari”, albumul “10,000 Hz. Legend”, material ce le deschide noi orizonturi pe intreg globul si care le aduce vanzari de peste 500.000 de exemplare in anul lansarii.

In 2004 AIR revin cu picioarele pe pamant cu o colectie de cantece electro-pop provocatoare, intitulata “Talkie Walkie”, iar in prima parte a anului 2007 lanseaza cel de-al patrulea album, “Pocket Symphony”, care continua linia melancolica-astrala a predecesorului.

La sfarsitul anului trecut AIR celebreaza zece ani de la debut cu un palmares de invidiat: peste 6 milioane de albume vandute, peste 500 de concerte in intreaga lume si prezente neincetate in primele locuri din topurile internationale.

Ultimul lor material discografic, “Love 2”, este lansat la inceputul lunii octombrie a acestui an. Cu acest album, produs si inregistrat in totalitate de JB si Nicolas in propriul lor studio, trupa reuseste inca o data acea explozie rarisima de viziune artistica ce indrazneste sa impace o atmosfera clara, inabordabila, cu o simplitate plina de energie sincera si optimism.

Presa muzicala nu intarzie nici de aceasta data sa aduca elogii noului material:
“One of the greatest musical partnerships of this decade” – The Times
“They remain the kings of electronic make-out music” – Mixmag
“Another beautiful, beguiling record” – Evening Standard
“The French duo’s best since ‘Moon Safari’” – Sunday Times Culture
“Cements their place as a kind of Franco-Kraftwerk” – The Independent

Biletele pentru concertul AIR costa 95 RON si vor putea fi procurate incepand cu data de 20 noiembrie 2009 online la MyTicket.ro, Eventim.ro, TicketPoint.ro, din retelele Diverta si Germanos, librariile Carturesti, magazinele Vodafone, Muzica, Off The Record, Sala Palatului si din clubul Control.

Concertul AIR din 11 februarie 2010 este produs de One Event.

www.aircheology.com | www.myspace.com/intairnet | www.event.mu

Tags:

Leave a reply (we review all comments)