Interviu cu Cosmin TRG

Cosmin TRG a publicat EP-ul “Now You Know” la casa de discuri Tempa in Londra, ocazie cu are l-am luat la intrebari ;).
Ascultati EP-ul si downloadati aici.

Red: Tot anul trecut postai pe Twitter ca tu nu mai faci dubstep, si totusi in toate magazinele online pe care le-am vizitat “Now You Know EP” e trecut ca “Dubstep”. A ajuns dubstep-ul sa includa orice fel de muzica ce nu se potriveste intr-o singura categorie?
Cosmin TRG: Tempa nu a promovat EP-ul ca dubstep, chiar in comunicatul lor de presa spun “The vinyl features prominently Cosmin’s shift in production style, which now has more in common with strands of house than traditional dubstep.” Exista, insa, cateva magazine care pun releasurile pe categorii foarte bizare, doar pentru ca nu stiu exact unde sa le incadreze. Pentru ca am produs si dubstep, era oarecum firesc sa ma incadreze acolo, desi EP-ul nu este dubstep, insa contine elemente din el. Problema este de fapt in terenul celor care au neaparat nevoie de “genuri”, sau cauta muzica dupa tag-uri..

Red: Cum ti-ai descrie muzica celor neinitiati?
Cosmin TRG: Muzica de dans contemporana, sau ceva pe acolo… Combina elemente de detroit house, electro clasic, garage, techno.

Red: EP-ul “Now You Know” e primul material publicat de tine de mai bine de un an. De ce-a durat atat?
Cosmin TRG: Pe de-o parte am renuntat la un anumit sound si am petrecut niste timp cautand alte formule de care sa ma simt mai apropiat. Pe de alta parte, circuitul unui release in natura, mai ales daca include vinil, nu este atat de rapid pe cat ne-au obisnuit release-urile MP3. Exista niste retele care se activeaza rand pe rand, e un stil de munca diferit.

Red: Ai tot trecut prin stiluri muzicale de cand ti-ai inceput cariera – ai gasit soundul pe care il cautai?
Cosmin TRG: Nu stiu daca am gasit neaparat sound-ul, dar am gasit sursele de inspiratie pe care le cautam si mi se parea ca imi sunt interzise. Am schimbat cateva stiluri, ca sa-mi dau seama ca trebuie sa ies de sub dictatura unui stil.

Red: EP-ul tau – nu e tocmai muzica de ascultat la casti. Care e reactia in cluburi atunci cand mixezi cate-un track de pe el?
Cosmin TRG: EP-ul a aparut astazi (NR: 8 februarie) dar piesele au circulat de ceva vreme prin mixuri si pe la BBC Radio 1, Kiss 100. Reactia este mai buna decat m-am asteptat, mai ales din partea unui public nou pentru mine (non-dubstep). Nu e muzica de casti pentru ca nici nu a fost conceput pentru acasa, e mai mult asumat pentru dancefloor.

Red: DJ set-urile tale includ trackuri de la foarte multi artisti – de la Modeselektor la Claro Intelecto la Steve Angello. Cum pui cap la cap un set?
Cosmin TRG: Pun muzica pe care mi-ar face placere sa o aud atunci cand merg intr-un club, asa am facut de cand am inceput sa pun muzica. Acum sunt mult mai atent, pentru ca vreau ca piesele pe care le pun sa ma reprezinte 100%. De asta cam jumatate dintr-un set o constituie piesele mele.

Red: Stiu ca planuiai sa filmezi un clip pentru Discotek – mai ai vreo veste?
Cosmin TRG: Conditiile meteo n-au fost de Discotek, si a trebuie sa plec din tara, asa ca s-a amanat. E foarte posibil sa facem un clip la cu totul alta piesa, acum schimbam multe idei. Sper sa iasa bine.

Red: In trecut, schimbarile tale de stil au parut a fi vizionare – asa ca, incotro te indrepti? Trackurile tale din mixul Arctic City indica o posibila noua directie?
Cosmin TRG: Piesele de pe Arctic City Mix au fost un experiment da care m-am apropiat din ce in ce mai tare. Initial au fost interludii pentru un posibil album, dar pe urma am vrut mai mult decat interludii. Una dintre piese, Masterplan, va iesi in curand la Rush Hour, celebrul label de house si techno care are o abordare foarte fresh. Nu e vorba de o noua directie, nu mai gandesc in termeni de directii, fac exact muzica pe care simt ca trebuie s-o fac la un moment dat.

interviu de RED

Tracklist:
01 Twilight Riddim 4:11
02 Discotek 5:12
03 Siberian Poker 4:47
04 Purple Lights 6:29
05 Since Last Night 4:38
06 Strobe Lick 4:50
Total: 30:07 min

Tags:

Leave a reply (we review all comments)