Logo-ul lui Oprescu

oprescu-vs-maersk

Citeam azi o analiza a elementului grafic inedit prezent in afisele de campanie al vestitului primar bucurestean si brusc mi-am adus aminte de niste acuze de plagiat – steaua lui Oprescu seamana cu logo-ul Maersk [baietii se ocupa cu petrol]. Multumiri celor ce s-au sesizat.

– via Milos Jovanovic

12 thoughts on “Logo-ul lui Oprescu”

  1. Daca tot are o echipa asa de mare si asa bine platita, putea macar sa nimereasca diacriticele corect. Sedila aia sub s arata infiorator. Pentru mine e un motiv destul de bun sa nu-l votez.

  2. Ba luati toate bannerele electorale! Se pot face penare, genti, ghiozdane, bean bags! Poti sa te protejezi de udatura de pe drum in timp ce treci cu bicicleta printre fraierii care asteapta in masini.
    Da-i dreacu, n-au nevoie. Da’ pana unde atata ipocrizie: alegeri democratice da’ banii de campanie de unde vin, fuck you very much? Eeeh.
    Potoliti-va cu astea, n-avem noi nici o treaba sa ne alegem soarta! S-aledgze de-afara.
    Asa ca macar alegeti-va cu ceva din campania electorala Fall 2009! 🙂

  3. Corectie – MAERSK nu se ocupa de petrol, ci de shipping (transport). Partea de petrol e o activitate secundara, si mai sunt si altele.

  4. Maersk sunt cea mai mare companie de container shipping din lume, prea putin au treaba cu petrolul ca sa ii poti spune companie petroliera.

    Simbolul are logica, legatura si explicatie in mediul in care este folosita. O vad mai degraba ca o coincidenta care devine o preocupare dincolo de o simpla observatie doar pentru cei cu prea mult timp liber si o prea mare “constiinta” de artist/artista.

    Asa ca da, seamana foarte mult, dar backgroundul si logica simbolului il fac sa existe langa cel de la Maersk, nu deasupra lui.

  5. c’mon, steaua Indiei sau a rromilor nu are nici o legatura cu steaua lui Oprescu…e doar o stea – care foloseste cam acelasi ton de culoare maersk. prea multa filozofie pentru ceva asa de simplu

  6. E doar o stea. Eu ma mir ca o companie probabil mare care se ocupa cu petrol a ales un asemenea simbol banal pentru logoul lor…Ca baietii lu’ Oprescu au aleso asta nu ma mira le era la indemana…dar in final e doar o stea, e un simbol, la fel de renumit ca simbolul de la toalete…

  7. E intr-adevar foarte greu sa ajungi la un concept nou cand ai o armata de consilieri de campanie si esti F bine platit?!?!?

    Sau poate s-a ocupat vreun nepot…

Leave a reply (we review all comments)