New Pop Order @ Control

  • by

New Pop Order @ Control

New Pop Order la Control pe 30 octombrie – Thieves Like Us, Suie Paparude si Mes Quins

Americanul Andy Grier (voce) si suedezii Pontus Berghe (drums) and Bjorn Berglund (keyboards) s-au cunoscut intr-un parc din Berlin si asa a aparut Thieves Like Us. Nereusind sa se impuna intr-un Berlin care, cel putin cand este vorba de dancefloor, nu functiona decat in conditii de bpm constant, cei trei membri s-au relocat pe rand in New York si Paris. Si la Bucuresti, toti trei vin din directii diferite, Berlin, Paris si Milano.

Aceasta inconsistenta geografica pare sa fi facut bine trupei, care reuseste in piesele ei o sinteza a ultimelor curente din pop-ul electronic. Deconstruind liniile melodice aparent simple ale trupei putem descoperi influente care vin nu numai, asa cum este usor de ghicit , dinspre New Order (“Thieves like us” este numele unui single New Order) ci si dinspre zone krautrock si post-punk mai putin umblate. Asta a facut ca institutia mondena Kitsune, dupa ce le-a lansat primul single, “Drugs in my body”, sa ii abandoneze, considerand restul materialului prea depresiv pentru niste vremuri atat de vesele.

Primul album Thieves Like Us, “Play Music”, in plin avant al globalizarii, a fost scris, inregistrat si mixat la New York, Berlin, Viena, Londra, Rio De Janeiro si Stockholm si scos la casa de discuri Shelflife Records.

In DJ Seturile trupei ( a doua zi dupa concert, pe 31 octombrie, nu ar fi exclus sa asistam si la unul dintre ele) se poate auzi krautrock vechi, italo disco, David Bowie, Iggy Pop, gastile de la Factory Records si chiar hip-hop nou. Asta spune cate ceva despre preferintele muzicale ale celor trei domni pe care ii veti vedea live pe 30 octombrie la Control.

Link-uri utile:
http://www.myspace.com/thieveslikeus
http://www.bbc.co.uk/music/reviews/6qmq
http://dazeddigital.com/Music/article/1613/1/Thieves_Like_Us_Steal_the_Electro_Limelight
http://www.popmatters.com/pm/review/72395-thieves-like-us-play-music/
http://news.qthemusic.com/2009/06/thieves_likes_us_your_heart_fe.html

Seara va fi inceputa si finalizata de un spectaculos mecanism audio-video (5 proiectoare) conceput de echipa Curious? Party.

Biletele vor costa 35 RON si vor fi puse in vanzare in curand.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)