Anim’est 2009

Anim’est 2009

Singurul festival de film de animaţie din Bucureşti şi cel mai important din România, Anim’est contabilizează, pentru primele trei ediţii, 900 de filme proiectate şi peste 18.000 de spectatori. Consacrat pe plan internaţional, evenimentul a avut ca invitaţi mari nume ale animaţiei mondiale, precum John R Dilworth şi Bill Plympton (nominalizaţi la Premiul Oscar), Hayo Freitag sau Juan Pablo Zaramella şi a prezentat cele mai importante filme de animaţie premiate la Cannes, Annecy, Animadrid sau Animateka.

Pentru că odată cu dezvoltarea festivalului s-a observat creşterea interesului pentru animaţie atât din partea publicului, cât şi din partea profesioniştilor, Anim’est vă aşteapă în perioada 2 – 11 octombrie, la cea de-a patra ediţie, cu o ofertă şi mai generoasă. Pentru prima dată festivalul îşi aşteaptă publicul în patru locaţii: Cinematografele Patria, Union, Elvira Popescu şi Terasa Verona (Librăria Cărtureşti). Şi tot pentru prima dată, în cadrul Anim’est are loc Creepy Animation Night, o întreagă noapte dedicată filmelor de animaţie şi muzicii, reunite într-un show mixat de Pakito (Franţa).

Dintre cele peste 600 filme primite pentru selecţie (s-au primit, în premieră, filme din Malaezia, Chile, Peru, Columbia, Madagascar, Mozambic), au fost alese pentru competiţie 199, grupate în şase secţiuni: lung-metraj, scurt-metraj, film românesc, film studenţesc, videoclip & advertising şi, balkanimation, transformat în acest an din show-case, în concurs.

Ţara prezentată în acest an la Anim’est este Japonia, iar evenimentul central al acestei prezentări este Retrospectiva Hayao Miyazaki. Cunoscut pentru Spirited Away, pentru care a primit Oscarul în 2003, şi Howl’s Moving Castle, pentru care a fost nominalizat din nou în 2006, Hayao Miyazaki este considerat unul dintre cei mai mari animatori din toate timpurile.

Întâlniri cu Mike Reiss (SUA), scenarist al filmelor Simpsons Family şi Ice age 4, Guilaine Bergeret (Franţa), reprezentant al SacreBleu production, un cunoscut producător şi distribuitor de scurt-metraje şi Marie Anne Fontainer (Franţa), decan al facultăţii Supinforcom, una dintre cele mai mari şcoli de animaţie din lume, sunt trei dintre evenimentele Anim’est care nu trebuiesc ratate. Georges Schwitzgebel (Elveţia), un clasic al animaţiei premiat la Cannes, Berlin, Annecy este invitatul special al acestei ediţii Anim’est.

Dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii, vă invităm pe www.animest.ro, site-ul oficial al evenimentului, care vă aşteaptă în acest an cu un nou design. Dacă deja v-am convins, site-ul www.bilet.ro vă pune la dispoziţie, ca în fiecare an, oferta noastră de bilete, cu cele trei categorii: biletul pentru o proiecţie – 10 lei, abonament pentru 10 proiecţii – 80 lei şi Festival Pass, care permite accesul la toate evenimentele festivalului – 150 lei. La cumpărarea unui Festival Pass, Anim’est oferă cadou kitul festivalului, care cuprinde toate materialele promoţionale ale festivalului.

Tags:

4 thoughts on “Anim’est 2009”

  1. Pingback: Mike Reiss, creatorul The Simpsons, la Animest 2009 | Feeder

  2. Pingback: Anim’est 2009 debuteaza cu Mary and Max | Feeder

Leave a reply (we review all comments)