DESENE ANIMATE RUSESTI

Școala Generală prezintă în Grădina Verona

DESENE ANIMATE RUSEȘTI
Întinde-te pe spate la desene animate!

Când eram mici abia așteptam să ne uităm la desene animate. Minunea se întâmpla seara, după programele serioase de la televizor, din care nu înțelegeam nimic. Bucuria era scurtă și intensă, așa cum, probabil, sunt construite bucuriile să fie. Acum ne putem uita la desene cât ne poftește inima. Acum trebuie doar să știm să ne oprim. Asta parcă-i mult mai greu decât să înveți să aștepți, mai ales că pe atunci așteptarea ne era impusă.

Avem acces aproape nelimitat la tot ce înseamnă animație americană. Animația japoneză are parte de o recunoaștere extraordinară în ultimii ani. Dar desenele animate rusești, în afară de “Nu, pogodi!”, nu au ajuns până la noi, cu toate că rușii fac animație încă de la începutul secolului XX.

Dar despre traseul dificil al imaginilor mișcătoare, despre copilărie și propagandă, despre realism socialist și perspective arhetipale vom discuta la Școală, după proiecție. Noi ne-am simțit foarte bine traducând pentru prima oară în română două desene animate care spun multe despre lumea din care venim.

//Traducere, subtitrare, moderare: Diana Bobina & Cristi Neagoe
//Școala Generală este o Academie Liberă în care nu se știe cine dă și cine primește.

2 Comments
  1. IguaneAvecLaQueue 9 years ago

    Foarte frumos a fost 😀

  2. Sabina 9 years ago

    nice one!

Leave a reply (we review all comments)

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

© 2004 - 2018 feeder.ro

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account

%d bloggers like this: