Visual Evenings

  • by

visual evenings

Visual Evenings – Porti deschise catre universul benzilor desenate la Clubul Taranului

Bamse, Rahan, Pif si Hercule sunt motive serioase ca multi dintre noi sa faca o escapada in podul bunicilor la scuturat de praf revistele de benzi desenate ingalbenite de vreme. Clasicele comics au avut intotdeauna ceva in plus fata de desenele animate cu acelasi subiect. Acel ceva si mult spirit de street art se redescopera la Clubul Taranului in operele a 6 artisti locali reprezentativi contemporani, adunati impreuna de pasiunea pentru comics-uri.

In saptamana 22-27 iunie Clubul Taranului se transforma in galerie pentru 6 expozitii – una in fiecare zi, si in atelier de lucru pentru Irlo, Dani Zanga, Noper, Ciubi, Emanuel Borcescu si Ghica Popa. Impreuna vor lucra, fiecare cate o zi, la o banda desenata colectiva. Ceea ce face proiectul interesant pentru public este deschiderea procesului de creatie tuturor celor interesati sa il observe indeaproape si colaborarea a 6 graficieni cu stiluri personale consacrate si diferite, la o tema si o poveste vizuala comuna.

Luni vor fi expuse lucrarile lui Irlo, cunoscut street artist ale carui picturi murale si grafitti-uri pot fi intalnite in aproape toate marile orase din tara. Stilul lui Irlo a fost apreciat la New York in cadrul expozitiei Freedom for Lazy People de la ICR New York, in 2008 . Irlo, pe numele lui civil Laurentiu Alexandrescu, nu a trecut prin State fara sa isi lase semnatura in Brooklyn la Rubuland.

Marti e Zanga. Daniel Macovei are un stil cu o personalitate puternica, bine cristalizat de anii de studiu a artelor plastice. La 19 ani are deja 3 expozitii la activ in galeriile bucurestene si din Constanta.

Miercuri e ziua din mijlocul unei saptamani banale lucratoare si poate de asta Clubul Taranului il gazduieste chiar in aceasta zi pe Noper – incarnarea alternativei creative la viata monoton-corporatista pe care o duce artistul Radu Pop. “Stilul meu nu e fun, nici sweet, nici soft si nu place de obicei fetitelor imbracate in roz. Stilul meu, cred, e usor sinistru…”mean” si “cinic-ironic.”

Joi este Ciubi-day. Alexandru Ciubotariu este unul dintre cei mai cunoscuti si prolifici ilustratori din Romania. Are lucrari publicate in peste 60 ziare si reviste din Romania, Belgia, Slovenia, Polonia, Croatia, Cehia, Franta, Grecia, ilustratii de carte pentru 13 carti, precum si unsprezece albume de benzi desenate. Cunoscut si ca Pisica Patrata.

Vineri expune si deseneaza la Clubul Taranului, Emanuel Borcescu – pictor si grafician, care traieste si lucreaza in Bucuresti. A expus in Londra, Pont Aven, California, Florida, Istanbul, Elvetia si Romania. Printre expozitiile din Romania se numara “The Heroes” – expozitie de pictura ce consta intr-o serie de portrete ale unor personalitati de pe scena politicii, culturii, muzicii pop, show-biz-ului si sportului din Romania.
Sambata, artistul grafic si premiatul art director Ghica Popa cucereste un nou decor cu stilul sau grafic inconfundabil. A semnat expozitia In My Shoes (sneakers pictati unicat, Carturesti, 2008), a realizat o serie de proiectii animate pe Casa Poporului in cadrul evenimentului Noaptea Alba Bucuresteana si comunicarea pana la nivel de design de vitrina pentru lantul de magazine Boarder’s. Un proiect recent al artistului a fost design-ul copertii si booklet-ului pentru albumul “Adolessons” al trupei The Amsterdams – care vor concerta sambata de la 10 seara la Clubul Taranului.

Trupa The Amsterdams a lansat la sfarsitul lunii mai primul album din cariera, un produs independent care contine 10 piese, alese de membrii trupei ca fiind cele mai bune din primii 3 ani de activitate muzicala. Primul extras pe single este piesa “Chased By The Housewives” pentru care The Amsterdams au filmat primul lor videoclip “serios”. Piesa este oferita de trupa la download pe site-ul lor, www.theamsterdams.com .

Mai multe detalii puteti gasi pe blog-ul evenimentului, http://visualevenings.wordpress.com.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)