festasia 2009

FEST’ASIA – EDIŢIA A PATRA
BUCUREŞTI, CINEMA SCALA
19-28 IUNIE 2009

A TOTALLY DIFFERENT EXPERIENCE FOR THE EYE:
FEST’ASIA 2009

Proiecţia, în premieră absolută în România, a lung-metrajelor din seria Ochiul / Gin gway / The Eye, trilogia horror a fraţilor Oxide şi Danny Pang produsă în Hong Kong şi Tailanda, este unul dintre highlight-urile a celei de-a patra ediţii a Fest’Asia, singurul festival de film asiatic din Europa Centrală şi de Est, desfăşurat în perioada 19-28 iunie 2009 la Cinema Scala, în Bucureşti. Cele trei filme-cult (Gin Gway (2002), Gin Gway 2 (2004), Gin Gway 10, produs în 2005) au obţinut premii la festivaluri importante ale genului, precum Săptămâna Filmului Fantastic de la Malaga, Festivalurile de Film Fantastic de la Uppsala sau Koln, fiind prezentate în proiecţii speciale la Cannes, Rotterdam sau Toronto.

Sub sloganul A Totally Different Experience for The Eye,Fest’Asia revine în peisajul cultural bucureştean cu o ediţie care se anunţă mai vie ca niciodată:între 19 şi 28 iunie, la Cinema Scala, peste 40 de filme provenind atât din ţări asiatice cu tradiţie în cinematografie (Coreea de Sud, Japonia, China), cât şi din Malaezia, Tailanda sau chiar Coreea de Nord alcătuiesc un program care îi va răsfăţa pe iubitorii de film asiatic din România cu cele mai apreciate producţii recente de la est de Urali, producţii multipremiate la importantele festivaluri de la Cannes, Berlin, Veneţia, Rotterdam sau Toronto.

Aşa cum şi-a obişnuit deja spectatorii încă de la primele trei ediţii, Fest’Asia programează patru secţiuni show-case: Panorama (lung metraje recente), Trilogia (programând cele trei filme din seria Ochiul), Anim’Asia (filme asiatice de animaţie) şi Short’Asia (peste 20 de scurt metraje recente). Pe lângă filme, publicul festivalului va putea să se familiarizeze cu spiritul asiatic la barul cu produse specifice Asiei care va fi amenajat în holul Cinema Scala, decorat, şi el, într-o manieră tipic asiatică. Vlad Ilicevici, director executiv Fest’Asia şi unul dintre selecţionerii festivalului, alături de Laurenţiu Brătan şi Mihai Mitrică, spune că „filmul asiatic are un public foarte bine definit în Bucureşti şi în România. Pentru acest public, suficient de numeros şi foarte fidel, merită să existe Fest’Asia – un festival unic în Europa Centrală şi de Est – care să menţină o legătură necesară între cinematograful asiatic şi spectatorii săi din această parte a lumii.”

Fest’Asia este organizat de Asociaţia Culturală Estenest şi de Ogilvy Group. Dani Macarie, Group Creative Director Ogilvy, declară: „În 2004 am fost la Fest’Asia fără să ştiu că era Fest’Asia. Am văzut două filme şi tot n-am aflat care e numele festivalului. Anul acesta, le-am promis partenerilor noştri de la Estenest că Fest’Asia va deveni un nume”.

Abonamentele şi pass-urile pentru 10 proiecţii au fost puse deja în vânzare în reţeaua Bilet.ro, la preţurile de 100, respectiv 50 RON fiecare, urmând ca biletele pentru o singură proiecţie să fie puse în vânzare o dată cu definitivarea şi anunţarea programului proiecţiilor.

6 Comments
 1. Itchy the Scratcher 9 years ago

  @ alex tass:

  daca nu te-ai prins care e legatura dintre promo si filmele asiatice, recomand vizionarea unor, si anume, filme asiatice.
  incearca ceva de takashi miike. promo-ul o sa iti para mult mai cu sens atunci. pe deasupra, capul de afis la festival este trilogia The Eye, din cite inteleg. deci…

 2. __a 9 years ago

  haha, tare!

 3. […] Via […]

 4. alex tass 9 years ago

  imi place posterul si conceptul, dar promoul hmm nu prea.
  realizarea e faina, dar care ar fii legatura lui cu asia in afara pastrarii conceptului de “A TOTALLY DIFFERENT EXPERIENCE FOR THE EYE” ca nu m-am prins?

 5. amandin 9 years ago

  fain promo

 6. titza 9 years ago

  ii place cuiva promo-ul? 🙂

Leave a reply (we review all comments)

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

© 2004 - 2018 feeder.ro

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account

%d bloggers like this: