SIMULTAN 2009

  • by

simultan 2009

Asociatia Simultan din Timisoara organizeaza cea de-a cincea editie a festivalului international de arta video si media SIMULTAN.

Editia din acest an are la baza tema ‘Trans:position‘ si va avea loc in perioada 21-23 mai 2009 in Timisoara, Romania.

Simultan este un festival dedicat artei video si media, care prezinta anual o selectie internationala de arta video, proiecte de live performance audio-video, concerte de muzica experimentala, instalatii si prezentari/conferinte.

Festivalul isi propune sa sustina si sa stimuleze modalitatile creatoare ale celor mai moderne viziuni de a percepe si inregistra realitatile culturale in arta contemporana. Prezinta procesele actuale, precum si modul in care tehnologia si societatea dau nastere unor noi forme de exprimare artistica, prin folosirea noilor medii.

Evenimentul din acest an se va desfasura in urmatoarele locatii:

Sinagoga din Cetate [str. Marasesti nr.6]
Facultatea de Arte [str. Oituz nr.2]
Inside [str. Marasesti nr.7, ap.3]

Ca si in anii precedenti, festivalul va prezenta cele mai interesante si inovative lucrari de arta video trimise de artisti din intreaga lume. In cele trei zile, vor fi proiectate lucrari ale 37 de artisti, precum si o serie de compilatii, dintre care mentionam:
‘Sonic Fiction’, care cuprinde filme experimentale reprezentand muzica, filmul si scena audiovizuala austriaca la inceputul secolului XXI. Introducerea va fi realizata de Isabelle Piechaczyk.

Organizatia franceza ‘Brigade Des Images’ ofera o compilatie intitulata ‘The Necessary Illusions’.

Comunitatea Otaku din Romania prezinta ultima revista si o serie de documentare despre muzica 8-bit.

Artistul francez Jean-Gabriel Periot este prezent in festival cu mai multe lucrari, realizate in perioada 2000-2008.

In cadrul sectiunii muzica si sunet, care se va desfasura la Sinagoga in serile de vineri si sambata, vor concerta Tetsuya Hori si Manami N. , de origine japoneza, din Germania, francezul Erikm, Robert Piotrowicz din Polonia, Makunouchi Bento din Timisoara si austriacul Bernhard Gal, care va sustine si o prezentare despre arta sonora la Facultatea de Arte.

Programul detaliat al evenimentului si informatii despre artistii participanti pot fi gasite pe:
www.simultan.org/festival

Afisul festivalului poate fi gasit pe: www.simultan.org/blog

Evenimentul este sprijinit si se desfasoara in cadrul “Timisoara Open Art City”.
Parteneri: Societatea Filarmonica din Timisoara, Facultatea de Arte, Asociatia HeadMade.

Ne-au sustinut in realizarea evenimentului: Forumul Cultural Austriac Bucuresti, Centrul Cultural Francez din Timisoara, Institutul Polonez Bucuresti, Consiliul Local si Primaria Municipiului Timisoara, Consiliul Judeţean Timis, De Boot, Megatrans.

Leave a reply (we review all comments)