Seara “double bill” la CNDB

cndb

Centrul National al Dansului – Bucuresti (CNDB) va propune miercuri, 20 mai, o seara “double bill”

De la ora 20.00 in Sala Ronda va invitam sa vizionati cele mai noi piese coregrafice ale unor artisti speciali – solo-ul “My brut material – your performance”, creat si interpretat de Eduard Gabia, si “You should know that he drank like an old whale”, sub semnatura si in interpretarea Alexandrei Pirici.

“My brut material – your performance”
Un spectacol de Eduard Gabia
Interpret: Eduard Gabia
Produs de “feldefel” Production

“Am realizat ca nu mai deosebesc corpul civil (obisnuit) de corpul performativ. Corpul civil, de cind m-am nascut, a inceput sa invete diferite lucruri, sa absoarba senzatii, sa fie constient de experiente, sa cunoasca reguli. Acest corp – zi de zi – se bazeaza pe experientele avute si reactioneaza instinctiv mai tot timpul.
Astfel, cea mai mare parte a actiunilor pe care le fac – mers, alergat, stat, privit – ca si intentiile din spatele acestor actiuni, sint o modalitate de a ma exprima. Ele nu mai sint necunoscute, ci au devenit materialul meu crud, cu care ma pot exprima foarte usor.
La un moment dat nu aveam unde performa in Romania si am scris – „corpul meu antrenat, obisnuit sa se exprime prin miscare, este acum parte dintr-o masa uriasa de corpuri neantrenate”. O greseala ce pornea de la ideea ca fiind dansator am mai multa informatie despre corp si citeodata folosesc aceasta informatie si in afara scenei, a spectacolului.

Dar in acelasi timp corpul meu – de performer – foloseste informatii din viata de zi cu zi.
Ajungind la aceasta concluzie am inteles ca toate aceste variante ale corpului au devenit un mod firesc de a fi intr-o situatie performativa.
Intre mersul pe strada si dansul pe scena, corpul meu nu simte nici o diferenta.” Eduard Gabia

“You should know that he drank like an old whale”
Concept si interpretare: Alexandra Pirici
Costum: Andrei Dinu
Producator: Alexandra Pirici

Co-producator: Artlink, in cadrul rezidentelor artistice oferite in 2008 prin proiectul european “Jardin d’Europe” co-finantat de Uniunea Europeana, Centrul National al Dansului – Bucuresti

“Acesta nu este un text explicativ. L-am gasit dupa ce terminasem solo-ul si l-am ales ca introducere pentru ca enunta, intr-un mod mai articulat decat as fi facut-o eu poate, ceea ce identific a fi premiza piesei” Alexandra Pirici

“In general nu fabricam povesti doar pentru scena. O facem tot timpul, ca un fel de rutina zilnica. Fabricam povesti despre noi folosindu-ne pe noi ca personaj principal. Incercam sa dam sens actiunilor noastre, sa gasim motivele pentru care ne comportam intr-un fel sau altul. Producem aceste povesti despre propria noastra existenta in incercarea de a intelege cine suntem si de ce facem (sau nu facem) ceea ce vrem sa facem. Exista impresia ca atunci cand ne “fabricam” un personaj, cu posibilitati si imposibilitati specifice, vietile noastre si rolul nostru in ele vor avea sens. Felul in care se dezvaluie personajul explica alegerile noastre sau dificultatile pe care le avem in a face acele alegeri. Incepem sa percepem insiruirea de situatii care formeaza viata noastra ca pe ceva inevitabil. Crezind in continuitatea acestui personaj si a traseului lui, ne putem imagina cum se desfasoara povestea. Incepem sa credem ca viata isi pierde “imprevizibilul” si urmeaza firul narativ al povestii pe care am construit-o.” United Sorry ( Frans Poelstra & Robert Steijn)

Pretul unui bilet pentru aceste spectacole este de 15 lei (10 lei cu reducere pentru studenti, elevi, pensionari). Biletele se pot achizitiona de la sediul CNDB inainte de inceperea spectacolului.

Rezervari se pot face la adresa rezervari@cndb.ro fiind valabile doar dupa confirmarea scrisa din partea organizatorilor. Nu se pot face rezervari prin e-mail in ziua reprezentatiilor.

2 thoughts on “Seara “double bill” la CNDB”

Leave a reply (we review all comments)