Politist, Adjectiv la Cannes

Independenta Film are onoarea de a va anunta ca astazi, 15 mai, va avea loc proiectia filmului “Politist, Adjectiv“, de Corneliu Porumboiu, in cadrul Festivalului de Film de la Cannes, sectiunea Un Certain Regard.

“Noul val al cinematografiei romane castiga si mai mult prestigiu cu non-thrillerul cerebral al lui Corneliu Porumboiu, “Politist, Adjectiv”. Cu filmul castigator al premiului Camera d’Or din 2006, “A fost sau n-a fost”, Porumboiu si-a castigat reputatia de regizor si scenarist cu o ureche buna pentru dialog si un interes in vastele ramificatii ale adevarului. Filmul sau, “Politist, Adjectiv”, are ca subiect un politist contemporan care supravegheaza neintentionat un tanar banuit ca vinde droguri si care ia lucrurile la alt nivel, tintind spre un intelect si o intelegere profunda a limbajului in termeni ai autoritatii si produsul totalitarismului.”

– Variety.com

“Niciun festival renumit nu poate sa omita din competitie noul film al lui Corneliu Porumboiu: “Politist, Adjectiv”. Acesta a castigat in 2006 Camera d’Or cu “A fost sau n-a fost”. Nu numai ca noul sau film care participa la Un Certain Regard confirma debutul sau, dar incearca sa obtina un maximum cu un minim de mijloace. Este un lucru greu de realizat dar merita toata rabdarea. Acest film subtil, fara presupuneri si totusi sofisticat poate parea confuz la prima vedere, dar cu expunerea la festival si suportul critic, pare a fi destinat pentru o cariera solida in filmele de arta.”

– Screendaily.com

Tags:

1 thought on “Politist, Adjectiv la Cannes”

  1. Apropo de replici, mai precis de lipsa lor, momente de minute intregi in care un om soarbe o cioba, se chinuie sa inghita un taitel, asculta de 4 ori aceeasi melodie care trezeste mortii, asteapta, ascultand dactilografiierea secretarei, asteapta in timpul supravegherii… si deja s-au dus ¾ din film.

Leave a reply (we review all comments)