Laurent Garnier feedback

Text: Alex Rosu

Dupa ce Gaia ne-a rasfatat cu trei evenimente perfecte anul trecut, cu un alt public decat al lor obisnuit, si cu niste set-uri geniale (inca nu v-o iert ca n-ati venit la The Glitch Mob, habar n-aveti ce-ati pierdut!), mi-am luat inima in dinti si am zis sa dau o sansa si stabilimentului Fratelli. Mai ales ca urma sa vad un performance al unui DJ care a bagat in Hacienda in anii ’80.

Am ajuns pe la 12 fara un pic, locul destul de plin cu multi oameni ce pareau obisnuiti de-ai locului. Am dat cateva ture si am poposit in fata pupitrului unde Rusu si Flore se straduiau sa imbine stilul lor disco, funk si jazz-ish cu un beat house; combinatia a fost placuta, nu geniala, insa atunci cand ii ascultam aveam, cumva, o certitudine interioara ca in locul ala nu s-a mai auzit muzica atat de buna vreodata. Poate din cauza privirii pierdute a celor din jur cand cate-o trompeta sau cate-un saxofon se jucau cu cateva note pe deasupra beatului clasic house care nu mai avea rolul central in muzica.

Pana sa inceapa Laurent Garnier, am avut o tentativa de a cumpara ceva de la bar, insa pur si simplu nu m-am putut apropia suficient ca sa cheltuiesc 12 RON pe un Peroni 0.33 sau 28 RON pe o vodka cu suc de portocale. La bar erau oameni care stateau si consumau acolo, si noi ceilalti, care vroiam sa ne luam bautura si sa mergem avansam foarte
greu. Asa ca am renuntat. Oricum, pentru 28 RON as fi primit bautura intr-un pahar de plastic. Cool, nu?

Si pe la 1:35 a inceput Laurent Garnier. Omu’ a venit cu saxofon, trompeta, clapar, si s-au pus toti pe treaba. Si au prestat bine. Au trecut prin breakbeat, hip hop, d’n’b, un acid house cu bass de bossa nova, un alt acid house cu influente psihedelice, un experiment intre dubstep si hip hop.. Practic, intr-un performance plin de energie, omul a trecut prin tot ce se putea trece. Deseori performanceul mi-a sunat a acid trip hop industrial (ce conteaza ca nu exista? tocmai l-am inventat :P)..

Incercarea de dubstep a fost destul de trista; locul n-avea niste subwoofere potrivite pentru dubstep, si nici ce-a prestat DJ-ul nu a fost sclipitor. A fost dubstep frantuzit, combinatie.. nu tocmai potrivita. Ceea ce m-a facut un pic sa regret ca n-am ales sa merg la Caspa, simteam nevoie un pic de zdruncinatura a organelor interne. Si daca tot am ajuns la sonorizare – in fata, sonorizarea buna, clara, cu forta (desi lipseau niste subwoofere); in spate, insa, nu mai era la
fel; se simtea nevoia unui alt set de difuzoare similare celor din fata pe la mijlocul salii (erau niste difuzoare atarnate care insa nu se descurcau foarte bine).

Despre public.. va recomand sa cititi insemnarea Andreei, care a reusit sa sintetizeze perfect si parerea mea (desi nu ne-am vorbit dupa eveniment). Pe scurt – oameni goi, chinuiti, al caror scop nu era muzica sau sa se simta bine. De
nenumarate ori am fost masurat din cap pana in picioare, si cand dansam si simteam muzica chiar auzeam in jur cum imi semnalau prezenta unii altora, ca intr-un soi de freak show unde ciudatul este acela caruia ii place muzica si se simte bine.

Am plecat in jur de 3 fara un sfert, doborat de sete. Sunt un mare looser ca am fost in Fratelli si nu mi-am luat de-acolo nici macar o apa.

14 thoughts on “Laurent Garnier feedback”

  1. Nu iau apararea fratelistilor, e prima oara cand merg acolo (desi am jurat ca nu o sa calc acolo vreodata dupa ce mi-a fost refuzata intrarea in pantaloni scurti la 40 de grade afara acu vreo 2 ani) dar nu inteleg de ce criticati dupa niste criterii stupide. Oi fi io mai nebun, dar faptul ca gasesti 10 fufe de playboy pe metru patrat si asculti o muzica buna nu ma deranjeaza chiar deloc (o fi mult mai tare sa vezi 98 de baieti si 3 fete ca in alte cluburi ??? )
    Nu a fost tocmai cea mai dansabila muzica si poate de-asta lumea nu prea stia cu ce se mananca. In plus, de cand sunt Rusu si Flore vreun etalon al muzicii dansabile ?
    Cat despre LG, in afara de Crispy Bacon (piesa lui de rezistenta dupa mine), cand simteam o nevoie acuta sa musc o bucata de difuzor, melodia de final plus inca o piesa cred… omul a ars-o destul de mellow…muzica de lenevit la festival, nu de club. Nu zic ca nu mi-a placut…insa ma asteptam la ceva mai agresiv, in genul live-urilor cu Bugge Wesseltoft (pt cine a vazut).
    As spune ca adevarata lui valoare si-a aratat-o la martin unde am avut cele mai intense 3 ore muzicale de f multi ani incoace. Apropo, in ghena asta cu beculete de ce tre’ sa dai 25 lei pe orange cu 3 stropi de votka…macar la Fratelli imi clateam ochii cu cate o bunaciune. Revenind, nu cred ca a fost o piesa pe care sa nu dansez ca nebunu, sunete pe care nu le-am mai auzit niciodata (desi il mai vazusem de 3 ori) ; omul trecea dintr-un stil in altul fara nici o jena, dar te pastra totusi in acelasi film dark si nebun. In top 3 cele mai bune seturi ever. FANTASTIC intr-un cuvant ! As spune ca cine n-a fost la martin, n-a fost la Laurent Garnier.
    Chiar glumeam cu un prieten ca in semn de respect ar trebui sa nu se mai apropie nimeni de pupitru ala o luna !

  2. Terminati cu looser sau loser, e o greseala foarte comuna.
    @lucas. Poate ai dreptate. Cu o urmatoare ocazie voi incerca, promit, sa nu mor de curiozitate 🙂
    Dar stii cum e? Sunt unele locuri in care pur si simplu simti ca nu ai ce cauta, iar apoi ti se confirma…

  3. F bun feedbackul.Am avut si io aceeasi parere.
    @napalm:era tocmai o ocazie rara sa vezi locul intr-o zi mai buna.Cativa oameni din public mai “norma” decat de obicei.Si LG m-a impresionat,fiind francez si foarte comercial,a dat f f tare!
    R.I.P. Alain Baschung!

  4. @IguaneAvecLaQueue: am spus ca singurul lucru care nu mi-a placut din ce-a prestat Garnier a fost bucata de dubstep, care n-a fost tocmai dubstep.
    @crissy.moran delay towers sau nu, in spate tot nu s-a auzit ok; thanks for the tip, acuma stiu despre ce e vorba

  5. apa cred ca era mai indicat daca o aduceai de acasa :)) asta daca tineai mortish sa dai faliment si sa uiti ca iti era sete…

  6. In tot live-ul prestat de Garnier nu a fost nimic de reprosat. Au fost doar moemente cand a dat gres cu colegii de breasla care nu s-au sincronizat oK la mici faze, dar in rest a fost inconfudabil, de nedecris. Nu stiu de ai pomenit ca nu a fost oK, tu cel care ai redactat articolul, omul este unic pe TERRA cu altii ca Mills, UR, care au scris si continua sa scrie istorie prin orice sunet care-l fac auzit.
    Sunetul locului a fost f oK, se vede diferenta intre o sonorizare la nivel oK, decent si una gen Martin. Nu se compara ca spatii si alte cele, ma leg doar de sunet strict.
    Nu ridic Fratelli in slavi, aceeasi parere nasoala despre personaje, multe din media si asa numite “vedete” pe orice sticla/tablou/rahat/buda care-si dadeau cu parerea in gura mare si veneau cu jigniri si atitudini “dans la rue” la adresa artistului si a oamenilor care-i erau alaturi, d-apoi celor din public.
    Ramane de aprecit muzica care a fost, putini erau acolo pt acest scop dar ma bucur ca totusi i-am putut diferentia atat timp cat actul live a avut parte si nu numai.

  7. Exemplu tipic de cum poate fi compromis un eveniment onorabil intr-o locatie sinistra. Incepand cu parcarea innamolita, unde tocurile glam coboara din X5 direct in direct noroiul din Tei (pe genul clubbing de lux in RO) si terminand cu hotomaneala de la bar. Ah, si sa nu uitam publicul, beietii fini cu cefe groase si anexele aferente. Cine se astepta sa mearga la Fratelli si sa se simta ca oriunde altundeva si-a luat cea mai mare teapa.
    Degeaba Rusu si Flore, degeaba Garnier, degeaba orice. Intr-un loc ca asta nu va fi niciodata altfel. Daca mai era nevoie sa fie demonstrat..

  8. cine a vrut sa danseze, cu siguranta s-a aflat la afterul de la martin unde garnier a stat de la 5 pana pe la 8 jumate trecand prin electro, dnb, acid jazz, marvin gaye si techno. O calatorie muzicala excelenta.

  9. “set de difuzoare similare celor din fata pe la mijlocul salii (erau niste difuzoare atarnate care insa nu se descurcau foarte bine).”

    alea sunt turnuri de intarziere
    google it, they are suppose to be like that.

  10. Ce bine ca n-am mers!
    N-am fost niciodata in frat si nici nu cred ca ma voi duce vreodata. Cred ca ne-am saturat toti de corporatistii falsi si tristi care au impresia ca se distreaza si ii vad pe cei din jur ca paria.

Leave a reply (we review all comments)